L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 24 de gener del 2012

El nou hospital comarcal de la Safor pot acabar en mans privades



 El conseller Rosado anuncia l'acabament de l'hospital (Foto: elperiodic.com)
Preocupa, i ens preocupa com a futurs usuaris que som els ciutadans i ciutadanes de la Valldigna, el final que la Generalitat puga reservar al nou hospital de Gandia. I si ens preocupava el retard que du, ara entrem en situación d’alarma, i més quan hem llegit en alguns mitjans de comunicació la notícia que la Generalitat Valenciana pretén vendre l’hospital comarcal de la Safor, actualmente en construcción, a una empresa privada.
 
La raó que s’argumenta se la podeu ben bé imaginar: el Govern Valencià està en situación de fallida i no pot acabar les obres de construcció i de dotació del nou hospital.
 

I això s’esdevé quant encara no fa dos mesos, a finals de noviembre - i ja pintaven bastos per a les arques de la Genralitat - el Conseller de Sanitat, Sr. Rosado del PP, visitava Gandia i en declaracions que feia deia que l’acabament i el començament de pasar consultes seria per a finals d’enguany, del 2012. I deia més: assegurava que hi havia 1’8 milions d’euros per a acabar l’obra, 5 milions per a equipament a l’any 2013 i 6 milions per al 2014. Ho podeu comprovar: 
Alguns en llegir-ho ens vam somriure, perquè ja es veía la que venia, a més de que la Generalitat del PP ha anunciat moltes vegades terminis d’acabament i no n’ha complot cap.
 
Si les notícies del cap de setmana aparegudes en els mitjans de comunicació finalment són certes, estaríem davant la confirmació de la fal·làcia d’aquest darrer anunci del Sr. Conseller, talment com ho foren tots els anuncis realitzats pels consellers i responsables que el van precedir.
 
Arribats ací cal recordar que són molts els ajuntaments, partits polítics, sindicats i entitats ciutadanes de la Safor-Valldigna les que han reclamat la gestió pública de l’hospital, un hospital per cert que es construeix en sòl cedit gratuïtament pels propietaris del sector Sanxo Llop de Gandia.
 
Estaríem davant un cas semblant a la cessió que vol fer el PP de sòl públic per a construir escoles privades. Sembla ser que hi ha encetada una croada del PP a tot allò que sone a públic i ara l’anunci de la possible venda de l’hospital a empreses privades, confirmaria eixa afirmació. Unes empreses privades que s’encarregarien de la gestió d’unes instal·lacions fetes en solars públics i/o amb instal·lacions ja construïdes i pagades amb diners públics. Un bon negoci ¿no ho penseu així?
 
El Grup Parlamentari Compromís s'ha pronunciat hui sobre les informacions que apunten a què la Conselleria de Sanitat estudia la venda dels hospitals de Llíria i Gandia a la sanitat privada i assegura  “que si passa, Compromís presentarà una denúncia a la fiscalia per la presumpta malversació de fons públics i l'espoli que suposaria l’operació”.
-

2 comentaris:

Estruch ha dit...

De momento al que les ha hecho la albañilería le deben pasa de un millón de euros.

Anònim ha dit...

No sé per quuè,. però no m'estranya...