L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 19 de gener del 2012

El professorat de la Valldigna s’ha concentrat aquesta vesprada en la Plaça del Futbol per fer palés el seu rebuig a les mesures de retall aprovades en solitari pel govern del PP de la Generalitat.



 
El professorat que ha acudit a la plaça era representatiu de tots els centres públics de la Valldigna, i la concentració ha acabat després de llegir-se un manifest on es recorda que els retalls recauen sobre el funcionariat en general i que eixes retallades no són cap solución als problemes de la crisi. 
 
També es va recordar que no són els treballadors dels diversos sectors de l’ensenyament, sanitat, justicia… els culpables ni qui han provocat una crisi que volen carregar sobre les seues esquenes en forma de retalls, de sous a funcionaris, i de pèrdua de qualitat dels serveis públics. Les fotos que il·lustren la notícia són de tres moments diferents de la concentració. 
 

En la concentració s'ha remarcat el fet que els actes comarcals són previs a la manifestació convocada el dissabte, 21 de gener a les 18:00 h des de la plaça de Sant Agustí de València i sota el lema: "PER UNA ESCOLA PÚBLICA: més inversió, més qualitat, més valencià i més dignitat", que està convocada per la Plataforma per l’Ensenyament Públic.

La comarca Safor-Valldigna, en assemblea realitzada a Gandia fa uns dies va acordar les següents mesures:
 
-Recolzar les concentracions i manifestacions convocades pels sindicats
-Dilluns de dol per l’ensenyament
- Elaborar uns fulls explicatius de com les retallades estan afectant a l’aprenentatge de l’alumnat, ficar les retallades que afecten al centre i les retallades en general en el sistema educatiu
-Elaborar pancartes en la mateixa línea per a ficar al centre
-Ficar un suro al corredor amb accés a l’alumnat i pares i mares de tota la informació diària que és genera d’educació: actuacions acordades pel centre, concentracions i mobilitzacions, sindicats, premsa…
 

- Informar als AMPES de cada centre de la problemàtica i convidar als pares i les mares a que telefonen a Conselleria protestant per col·lapsar les línies.
-Realitzar un pla de lectura on és treballe el decret, el dèficit de l’Estat Espanyol i el de la Comunitat.
-Coordinar amb el sector de sanitat un calendari de mobilitzacions a nivell comarcal.
-Vaga de consum: els sindicats s’està preparant material divulgatiu per fer la vaga de consum. Cal esperar a que estiga el material.
- Convocar una nova assemblea per a fer un seguiment

-

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Senyors, la culpa de la crisi tampoc la tenen els treballadors de FG, que crec que treballen i no cobren. Amb això vull dir, que altres sectors de la població han, i estan patint retallades, sense que la societat els mobilitze per recolzar-los, per altra banda, la darrera vaga general, que es va fer recordem per la reforma laboral, cosa que afecta als treballadors del sector privat, i segurament a algún fill, pare, germà, o familiar d'algun funcionari, no va estar secundada pel funcionariat, així, que crec que aquestes mobilitzacions, no són per la qualitat de l'ensenyament, si no per la butxaca dels docents, ja que les retallades, i mancances venen de fa molts anys, i les mobilitzacions poques.... així que a dir la veritat, ens menejem per raons econòmiques individuals.

silmin ha dit...

mai ho han fet per altre motiu que no fora per a ells, .... llevat dels de l'escola en valencià i aquells energ.. que anaven contra la parida de la ciutadania.

A banda d'això, la primera reforma va començar per la congelació salarial durant 2008/2009, baixda en 2010, i la penya encarnisant-se que si tots els funcionaris són endollats, vagos, ineptes... i que encara era poc...q els tendrein q tirar a tots al carrer...... amb eixos precedents era d'esperar q els funcionaris no ens feren massa cas ... altra cosa es que part de la societat tinga certa sensibilitat cap a algunes profesións, fixat que fins i tot els fan regals de la pròpia butxaca cada 2 x 3
De moment empleadors guanyaran , la societat civil esta totalment dividida i que no vagen a més problemes o discrepàncies.

Indesidenter ha dit...

A mi tot això em recorda un refrany arreplegat en una escena de l'obra teatral "El retaule del flautista" de Jordi Teixidor que deia així:

"Músic pagat fa bon so"

I pregunte: ¿Es possible una educació de qualitat sense uns professionals ben pagats i que treballen en les condicions que cal?
O si voleu ¿Es possible una medicina de qualitat sense uns professionals ben pagats i treballant en les condicions que cal?
I així fins l'infinit... en la resta de sectors, inclosos els que no son funcionaris.

I ja que anem de refrany, us recorde que aquell de "patixes més fam que un mestre d'escola" i pel que he llegit, ací mateix a La Cotorra també, sembla ser que el PP valencià vol que tots tornem a recordar-lo tots els dies.

Tenim els professionals de l'ensenyament més mal pagats de tot l'Estat gràcies a l'última malifeta retalladora del PP, i l'index més gran de fracàs estudiantil de tot l'estat gràcies a la política duta pel PP els darrers anys de retalls en l'educaió pública (falta d'inversions, falta de mitjans humans i materials, barracons...).

A partir d'ací, cadascú que agafe posicions i que reflexione si només són els diners, o si no serà perquè tal vegada són indestriables: professorat respectat i valorat per la societat -¿Ho està ara? Crec que no i els comentaris que feu canten- i com no, cobrant el que pertoca perquè això és condició d'eixida per aconseguir, segons el meu parer, una millor qualitat en l'ensenyament.

Com en qualsevol activitat laboral, no ens enganyem. Si volem rendiment, no podem xafigar i menysprear el professional. Ni en l'educació, ni el camp amb els collidors ni en els obrers en les fàbriques. I no és de rebut que vulguem defendre "lo nostre" i no permetem que els altres defensen "lo seu".

Anònim ha dit...

Totalment d'acord en que "músic pagat, fa bon so", i a banda, algun que altre músic posat a dit (no a les escoles ni hospitals, per cert, si a altres administracions), i mals gestors (polítics i acòlits) en estes empreses públiques.
Apart de bons músics ben pagats, cal un bon director d'orquestra. Hem tingut a "Luis Cobos" cobrant com "Zubin Mehta", sense anar als assajos...

Anònim ha dit...

Veig punt de vista distints, però crec que indesindeter té tota la raó. "Com en qualsevol activitat laboral, no ens enganyem. Si volem rendiment, no podem xafigar i menysprear el professional. Ni en l'educació, ni el camp amb els collidors ni en els obrers en les fàbriques." Jo dic, soles hi ha que fixar-se en els països veïns d'Europa com tracten als seus professionals, en tots els aspectes. Inclus diria que a les altres comunitats autònomes.

silmin ha dit...

Tan de parlar de mestres, les coses clares....de forma aproximada no tinc les últimes xifres, si m'enganye espere que em corregiu.

Sou 29.400
per cada trieni + 400 € anuals,
Per cada sexeni + 1400 € anuals,
funcions directives + 1800 anuals
hores lectives 792 anuals

A mi em te igual si necesiten més o menys hores de preparar-se en casa (com en totes les altres feines qualificades), coneguts són els que tenen horari comprimit que treballen per ací catlunya 3 dies (o 2) a la setmana i lliuren la resta.

mestre de 12 anys laborals ve a costarnos l'hora de classe =
(29.400+4x400+2x1400)/792 = 42,7 € l'hora de classe.
2400 € bruts, nets aprox. 1800
.- i no té res a veure si es nadal, falles, pasqua, setmana blanca (on siga), juliol, agost..
Altra prova, mentre que quasi totes les facultats estan desertes (a banda que tenen restriccions com medicina, teleco... de difícil accés), l'altra, magisteri en overbooking. En magisteri que no només hi han 4 voltes més estudiants que en qualsevol altra carrera pública sinó q ademés tenim totes les privades, ceu i demés .... classes plenes, inclús edetania està montant la 5ena facultat de magisteri només en Valencia...

Quin és l'objectiu real... jo sincerament no ho sé... i m'agradaria saber a la fi quin objectiu estan cercant... quin jornal creuen suficient (per a la seua carrera, que els cuernos segur que no se'ls han trencat estudiant per mal q sapia a ningú),

demane per favor algú, em té igual qui, que em diguen quantes hores lectives, quin jornal i quants alumnes troben adequat?

Per supost, tenen a defendre els seus interesos, jo els meus, no pagar tanta carrega fiscal, que passen per no mantindre a 55000 (només en valencia) en aquestes condicions que personalment trobe abusives.

Altra parida, tant de parlar de la jubilació als 67 per als joves d'avuí, els docents estan acudint en massa a les jubilacions sou complet en 60 anys...60... vols mes degavells... mentre qualsevol altre funcionari va a la seguretat social ells van a través del muface que és una autentica ruina per a l'administració.... vols mes desgavells... mentre l'absentisme laboral solia estar al voltant del 6% en educació està entre 20 y un 30%....es a dir qui no coneix un mestre que ara meteix esta de baixa?

En quant a qualitat podem vore que espanya esta entre els que millor tracten els mestres i pitjors resultats (vore informes PISA)

Anònim ha dit...

Tens raó, diguen que els professionals tenen que estar ben pagats, no t'ho negue, i també pense que ells no tenen culpa de la crisi per a que ho paguen, però no vull que m'enganyen, com ja he dit abans, raons no han faltat en uns quants anys per a mobilitzacions, però no ha estat mai possible fins que els han tocat la butxaca, això hem fa pensar el que he dit, que allò de escola de qualitat, ....no és l'excusa principal per les mobilitzacions. Jo sóc el primer en defensar el sector públic, més que res per què la meva dona és funcionaria, i és una d'aquestes que va perdre un dia per fer vaga general, és una d'aquelles que afiliada a un sindicat com els d'abans, de classe, no deixa mai de banda les mobilitzacions, encara que adreçades a tota la societat, no implique al funcionariat.

Anònim ha dit...

Voldría saber perque els colegis concertats no estaben pressents, a la fi i a la cap amb la subvenció son gratuits i per el tant d'ensenyanza pública, i ells també estan afectats. S'imagineu a dos monjes amb una pancarta, una a cada costat?
espere algú eu explique, gràcies.

Indesidenter ha dit...

Silmin: no vaig entrar a debatre xifres ni altres consideracions.
Simplement dir que el sou del professorat està al voltant de 1000 euros al mes. Tot eldemés son complements i no cal que et diga això que vol dir. Sou, el que es sou una miseria.
De tota manera algun professor que ens ho aclaresca i ho defense.

Simplement dir que el sou no se'l posen ells, és la societat qui marca la valoració dels professionals i el sou dels seus funcionaris. I ja fa temps que pinten bastos. Quan menys cultura i formació, millor ja saps per a qui.

Una altra coseta i acabe: davant de tot eixe panorama que expliques tan idíl·lic de tantes vacances, tan gran sou, tant bona jubilació... t'has plantejat tornar a la universitat (encara que siga a Edetània) i estudiar alguna cosa que et permeta dedicar-te a l'ensenyament?

A mi llegin-te em fa la impressió que no el tragues als docents. ¿Una mala experiència d'estudiant? ¿O potser eres un docent frustat?

No m'ho prengues a mal el que acabe de dir. Ara, jo mai criticaré ni parlaré malament d'aquells que em facilitaren poder llegir, escriure i gràcies a això, ara poder escriure ací.

silmin ha dit...

El sou dels funcionaris ho marquen la força o molestia que pots causar a la ciutadania amb les vagues, per aixó segóns molesties pugues causar cobrarás més, en eixe ordre tens: sanitat, docencia, justícia,amd. general, cossos de seguretat.....

Estic apuntet d'acabar la 3era carrera i sí, només acabe aquesta comence amb magistèri... i no és broma, és per ser una de les més fàcils i ràpides de traure. Evidentment no serà per a dedicar-me a la docència, segur que no costa d'imaginar per a que la vull.

els 1000 €, és sou base, la nomina o sou genèric és la retribució que un rep pel seu treball i segueix seguent el total, incloent plans de pesions ara congelats també. I encra falta que si es tutor, cap de department, a més lloc adm., activitats extra-escolars,

Jo vaig tindre molts grans mestres per example Víctor i companyia i sempre els agrairé el que em van ensenyar però al mateix temps hi havien altres(no poquets i de segur que molts ja saben quins d'immediat) que donaven pena.

si mal esta el percal, encara estavem creixen al 0,7 %, ara anem cap a dos anys de recesió al voltant de -1,7% "pa cagar-se". Per tant l'exigència a l'administració a de ser màxima i a tots els nivells i sectors, i no vull parlar dels metges que el cas encara és pitjor.
Tú diràs docent frustat, xq? per defendre l'aplicació dels impostos que jo pague?.... i que també paga un aturat que porta 4 anys en l'atur encara que tinga fills? passe de hipocresies i quan no hi ha arguments que entren en l'aspecte personal... passe.... I SÍ, quan era jovenet vaig ser docent, i me'n vaig anar per pates, després de traure la licenciatura estava donant clase a gent que anava al selectiu (COU) d'una especialitat que no era ni remotament la meua, per que al company li venia millor horari donar la meua assignatura. "Gran vocació i dedicació", axiò encara passa i si vols ves a qualsevol institut... ara abans de baixar-li el sou al de matemàtiques (per example) .... els de religió, informàtica, música, gymnàstica, ciutadania.... i un fum més de tonteries anaven a cobrar el que jo diré

i no és aquest sector només, d'administració general amb els que jo treballe en sobren la meitat, de justicia necessiten un canvi de model precís, i del sector sanitari.. parlem de delictes.
En quant al empreses públiques i pertanyents al 3er sector,no cal reducció de personal....directament fora empreses...example la del monestir fundació Jaume ...mal desgavell... (igual tambés sóc un frustat de tots i cadacú d'eixos sectors)

Pel que correspon a mí, mai he defensat les coses que a mi em beneficien personalment, tot al contari, sempre defense el crec que beneficia al conjunt de la població(equivocat o no).

Indesidenter ha dit...

T'he dit que no tinc ganes de debatre, ni menys ací, a un lloc on no podem esplaiar-nos i explicar-nos tot el que cal i com cal.

Ens parles i dones números del professorat. Però no ens en dones d'altres cossos funcionarials: sanitat, judicial... ni entres, ni vull entrar, en altres més "delicats": forces armades i cossos de seguretat.
No vols ser docent ni de lluny i demostres un coneixement del que es cou amb números de sous,etc.
Potser per argumentar quan calga en contra.
A mi això em demostra una anidmaversió cap a l'ensenyament o millor dit, cap als docents, que queda més palés després de llegir-la teua experiència i la valoració que ens fas, res objectiva sinó totalment subjectiva, d'alguns mestres i els qualificatius que els poses.

De totes maneres, Víctor (qepd) et puc ben bé assegurar que no aprovaria ni estaria gens d'acord amb les valoracions que hi fas cap a la seua professió. I de professionals dolents, n'hi ha en totes bandes. A mi no em valen les generalitzacions.
De tota manera, torne al principi.
Ni és lloc ni moment. A mi em sembla molt bé que defensen els seus interessos.
I torne:
Músic pagat fa més bon so.

I pagat jo entenc: pel sou, pel respecte i valoració de la societat, per tindre els mitjans materials que calen... i això sempre repercutira en benefici dels meus (i teus i de tots) fills.

silmin ha dit...

enfermeria
sou base 950 +cd 500 +ce 500 arproxmadament 1900 -> net 1600

per cada trieni 34 € y per carrera profesinal entre 150 y 700 € al més . A més a 4 guardies a 3€ hora de guardia 3 x 4 x 8 =100 i pico €

REsumint infermer@ de 12 anys esta en net al voltant 2000 amb 4 guardies al més amb unes 40 hores setmanals. El que si és desproposit és la contractció de la gent per dies...i arribar a signar fins a 1 contracte per dia de treball....desgavell boig... ara el problema en sanitat per a mí esta en els metges que a més de la gestió de pacients, abusos de recursos públics.

Actituts presumptament delictives, evidentment no tots pero si de forma cotidiana. Si foren tots impossible d'aguantar el sistema.... pero en poques paraules especialistes tennen clinica privada i a l'hora de fer proves clíniques o inclús intervencions passen davant que altres de l'admin. pública al public, si coneixes cap infermer pregunta i veuras...
Manifestacions és per que lleven 50 % (ara estan parlant de deixar-ho en 25%) de carrera profesional, infermer es quedaria en 1800 € .... en cara cobra 300€ més al mes que altre grup B de altra administració pública.

Ells tenen el seu dret a manifestar-se, jo a contramanifestar-me, la noticia era sobre docents... per si de cas, no sóc cap infermer frustat, ni cap mala experiència,... alguna amb algún metge.. pero ...

Si parlem de recursos,.. el q no pot ser es que tallen la llum .... això es que no hi ha per on agfar-ho...ho que falten medicaments en un punt d'atenció.. o ordinadors an altres admi. o ni bolis i papers tenien l'any passat en justicia....weno ahí queda... i no són opinos sobre la feina o la profesió, són sobre el que cobren. Jo no pense opinar sobre que pogueren pensar uns o altres. Weno fins altre debat ....

Anònim ha dit...

Sóc infermer. El funcionariat de la CV som els pitjor pagats de la resta de l'estat espanyol, independentment, nosaltres tenim una carrega lectiva en la nostra carrera que totes les de tres anys no tenen, i ara amb el grau molt mes. A mes, i si tens algun conegut deuries saber-ho, nosaltres tractem amb persones, cuidem d'elles i tenim una responsabilitat molt mes gran de lo que pareix ser la gent pensa.
M'agradaria ser solidari en tots els sectors publics que representen els pilars de la societat de benestar. Perquè sense educació de qualitat ens convertirem en un pais d'ingnorats, es el que volem? Gent sense criteri?
Pense que no es un tema de professionals sinó de cert tipus de gent que abusa del sistema, ja m'enteneu.

Anònim ha dit...

“Indesidenter ha dit...
Silmin: no vaig entrar a debatre xifres ni altres consideracions.
Simplement dir que el sou del professorat està al voltant de 1000 euros al mes. Tot eldemés son complements i no cal que et diga això que vol dir. Sou, el que es sou una miseria.
De tota manera algun professor que ens ho aclaresca i ho defense.”

En primer lloc, crec que hi ha certes profesions, com l´ensenyança per a la que es requerix una motivacio extra, com requerix qualsevol servici public que es faça.

2º". Quan menys cultura i formació, millor ja saps per a qui". Tu Indi, permeta que et tracte amb mes familiaritat, ja que hem debatit mes vegades (i no soc Estruch i Ferrando), tambe pareixes tindre alguna que altra manieta que no fa que els teus comentaris siguen totalment objectius.
3º Estic molt d´acord en Silmin respecte a la falta de vocacio dels docents en la actualitat. Una coneguda mestra del poble afirmava tots els anys al inici de curs " de 30 que tinc en clase, nomes 3 no son subnormals", i exemples aixi hi ha MOLTISSIMS, (com a totes les professions, per supost).Pero no totes les professions viuen baix el paraigues del sistema educatiu, en qualsevol altra profession no t agrada com treballa algu, acudixes a un altre, cosa molt complicada en el sector que estem parlant.
3º.1 La carrera de magisteri(que segurament tu la tindras) es REPETIR LA EGB, es adir, UNA CARRERA MASSA FACIL, i aixo, donat al boom universitari (que queda molt be dir que tenim mes universitaris que tota espanya) ha fet que entre a fer magisteri qui no sap on clavarse.
D´ ahi ve,que tingam mestres per a donar i vendre. De ahi tambe, la gran emigracio a Catalunya.

Per altra banda, si TENEN MOLTES VACANCES, cosa que altres no tenen.

No obstant, s´ha de reconeixer, que els mestres, sou aixo MESTRES,en totes les lletres, perque igual dona que ploga, trone o s´afone el mon, teniu UN SOU GARANTIT DE PER VIDA, vacances COM UN XIQUET, en definitiva, VIVIU DE P.M, SENSE TINDRE QUE PATIR PER SI VOS ENTRARAN CLIENTS, SI TENIU TREBALLADORS, SI MOR UN PACIENT, SI TANQUEU EN PRESO A UN INNOCENT, en fi JO SI M´ARREPENTIX DE NO HAVER ESTUDIAT MAGISTERI, HAVER FET UNES OPOSICIONS QUE SON LA RISA SI LES COMPARES AMB ALTRES COM LES DRET O MEDICINA.
Ara ja es tard per a mi, probablement, si hagues anat a escola privada, (vore article de simatera que li donaren premi extraordinari), hui seria algu.

Anònim ha dit...

El de luis Cobos.

Penseu el que us he dit del director d'orquestra. si no hi ha un bon gerent, el músic s'acomodarà.
I també tenim la formació. Com pot ser magisteri una de les carreres més fàcils si és un dels oficis més dificils? Haurien de formar-se millor (ara vorem amb els 4 anys),fora tanta privà, i cobrar igual que un metge, i que els directors de centres foren d'àmbit privat.
D'altra banda, haurien d'unificar per a tots els funcionaris els trienis i sexenis, mútues, vacances, etc, perque sinó estem formant classes preferents de l'aparell de l'estat.
És més, si no volem que els polítics tinguen avantatges sobre la plebe, que tots siguen considerats iguals, treballador públic i privat.
Ja tenim un estatut del treballador, millorem-lo si cal, però que en siga un només.

Anònim ha dit...

He llegit massa comentaris ressentits. I generalitzacions absurdes.
I ganes d'encetar la caçera del servidor públic. I gent que creu que la carrera de mestre és repetir l'EGB (ánimo que et serà fàcil fer-la). I que les oposicions també són fàcils (I a que has esperat per fer la carrera i guanyar les oposicions?). I que l'informe PISA....
Potser açò últim és seriós, perquè s'ha demostrat que es poden fer tres carreres i ser un incult funcional.

Estic retallat ha dit...

En este blog hi ha molt de resentit i molta gent que li corrou l'enveja, si silmin va per tu (com t'atrevixes a parlar de Víctor dient tot el que dius) i per tu anònim de les 20:36 i altres anònims de semblant "verborrea" i xafarderies, que fàcil es parlar i repetir tots els tòpics de la nostra professió i quedar-se tan amples, en la nostra professió hi haurà mals professionals, PERÒ COM EN TOTES LES PROFESSIONS, podríeu dir que heu estudiat i en què treballeu i podria repetir jo també tot una sèrie de tòpics sobre les vostres professions, que les hi ha, les hi ha de totes!! Hi ha gent que ens desvivim per la nostra professió, els nostres alumnes i fills vostres. Que fàcil es dir que només ens manegem per diners i no valorar que som els únics dd totes les comunitats d'Espanya a qui retallaran, els únics a qui llevaran el bonollibre (prepareu diners que ve corba), els únics d'Espanya que el seu govern no paga beques de menjador i corrent de menjador i corrent per pagar el material fungible, calefacció, manteniment de fotocopiadores... Els qui més van a perdre amb tot açò no serem els funcionaris, sinó els vostres fills que a més de tot allò dit, perdran mestres de compensatòria, P.T., A.L... Ara acuseu i critiqueu a qui volgau, van a perdre els vostres fills més que nosaltres i vosaltres i la vostra mentalitat, aneu a seguir donant suport al PP? De pena...

Anònim ha dit...

Mira retallat, ni es tracta de ressentiments ni enveja, tant sols, és de sentit comú, crec jo...Vosaltres sou uns privilegiats, amb molts aspectes, i no crec que anem a trencar-nos els vestits per dia això.... Teniu un bon sou, bones vacances, i sobre tot un horari envejable per poder compaginar la vida laboral amb la familiar. Digueu, per ahi, que sense professionals ben pagats baixa la qualitat.... jo pense, que un bon professional, és aquell que fa la feina ben feta, si li paguen bé, millor, si no ho fan, pitjor, però el treball és el treball. Jo treballe a una fàbrica, mal pagada, però si a mi em paguen per fer les coses ben fetes, les faig, proteste tot el que en dona la gana, em mobilitze, però la feina és la feina, i dir que si els professionals estan mal pagats, això repercutirà amb la qualitat de l'ensenyament, crec que això és falla a l'ètica professional. Clar, les inversions a l'escola pública estan baix mínims, això és veritat, i també és veritat que això si que farà baixar la qualitat de les nostres escoles, però vincular els sous.... a la qualitat, és com he dit abans una falta de respecte a l'ètica professional.

Anònim ha dit...

Eixos que penseu que tot el que està passant afectarà només els mestres, i que els mestres estem queixant-nos només per nosaltres... llegiu aquesta notícia i ja veureu com també us afecta.
Qui més i qui menys, tots tenim algú relacionat amb l'escola: fills, nebots, néts, amics, coneguts...

Ací us deixe l'enllaç:

http://www.vilaweb.cat/noticia/3972579/20120117/instituts-valencians-escanyats.html

Anònim ha dit...

Anonim de les 9:36
Em fa la impressió que no saps que parles, i parles per parlar. Si tan fàcil ho tenim els mestres i tu que tant ho veus i saps ¡¡¡ja tardes!!! L'escola de Magisteria està oberta i t'obriran els braços.

No es tracta només del nostre sou que, com a treballadors tenim el dret a defensar. O és que el funcionariat no té dret a protestar i defensar-se quan li retallen els seus drets?
Però no parlem de sou dels professionals només. Parlem de barracons, dels instituts com el Jaume II el Just amb 40 anys sense reparar, parlem de bonollibres, parlem de beques de transport, parlem de beques de menjador, parlem de sustitucions, parlem de ratio en les escoles i no de classes gabia amb 40 xiquets, parlem de professionals d'ajuda per alumnes amb necessitats educatives, parlem de logopedes, d'infermeres a les escoles.... parlem i parlem de tindre prou diners per a manteniment, pagar la calefaccio, el paper de water... parlem de la dignitat i de la millora d'un servei public que es un dels pilars de la societat del benestar.
Sempre hi hagut interés en la dreta rància que els fills dels obrers no tinguen acces a la cultura i a l'educació. Tu sembla ser que defenses el mateix basant-te en arguments tan falsos com el sou o les vacances.
No parlem de millora dels professionals, parlem de millora del sistema, de que la privada no faça negocis amb diners publics que lleven a l'ensenyament public...
Però amb caps i pensaments tan retorçuts com els teus, val més que ho deixem estar.
No voldria que algun dia, si tens fills, ho lamentares. Ara igual els portes a la privadada.

Anònim ha dit...

Senyor anònim de les 11 i 21 minuts, pensaments retorçuts? Mira, jo pense el que pense, però tot el que he dit és veritat, i si parlem de barracons, també estan des de fa molts anys, i fins ara no heu protestat, aixì que sigam clars i no vinculeu les protestes a la qualitat, si no a la quantitat de la vostra butxaca, i altra cosa, si no estudie, pot ser és per què no puc, o no he pogut quan era jove, això no vol dir que quan tinga tota la vida solucionada ho faça.... I no són falsos les vacances amic, teniu més vacances que ningú, i no em digues que també treballeu a casa, que si, ho fareu, però aixina i tot teniu més vacances, i no digues que fas cursos formatius, que si, és veritat, però jo a la fàbrica també els faig, i no digues del sou,que el teniu bo, i m'alegre. I sóc d'esquerres, el que no vull,és que digau coses que no són, eh!!!

Anònim ha dit...

No soc el d'abans, pero també veig que continues diguent el mateix, i no argumentes res, nomes vacances i poc treball.
El que sempre se sol del treball dels altres.

Anònim ha dit...

Crec que hi han molts més mestres bons i que compleixen amb la seua feina que els que no.
No veig correcte que una vegada aprovades les oposicions,un mestre tinga un contrat blindat de per vida.
Com en la majoría de feines,els que el seu rendiment es molt deficient sen van al carrer,no veig per què ací es diferent.I tots coneguem algún cas.
Crec que si es controlara mes el rendiment,motivaría un poquet als que no estàn suficientment motivats (a alguns paísos ja es fa).
Retallades NO,tal vegada hauríen de pagar amb els seus diners i propietats els "grans" gestors que ens han portat a la ruína econòmica.

Anònim ha dit...

Efectivament, amic "A"-nònim que dius als mestres:

"no digues que fas cursos formatius, que si, és veritat, però jo a la fàbrica també els faig, i no digues del sou,que el teniu bo, i m'alegre. "

Només una petita diferència: tu a la "F"-abrica faràs cursos, però els fas dins de l'horari de treball i damunt pagats com a hora de treball.

Nosaltres, els fem fora de l'horari, i damunt ens hem de pagar transports, materials i altres coses quant anem a Gandia, Alzira o Xàtiva.

I quant a sou, per ara l'amic de la "F"-abrica pagava molt bé, tant o millor de vegades que el dels metres, amb els ERES i moltes baixes incloses.

Anònim ha dit...

Els mestres fa anys que clamem contra els barracons i les deficiències a les escoles, així que no digues que ens queixem d'ara. Fa temps que ho fem.

Anònim ha dit...

Em resulta molt trist veure com parleu dels mestres I despres voleu que seguisquen oferint als vostres fills I filles lo millor d'ells mateixos. No se com ho han d fer llegint el despreci que mostreu per la seu profesio...

silmin ha dit...

Quin desprecí? No ho entenc, no es tracta de menysprear cap professió ni castigar a ningú... anem a vore les retallades per al normal funcionament dels centres no tenen cap sentit... i l'altra cosa es la simple valoració que la remuneració que reben els treballadors de certs sectors era en el passat execesiva (al meu entendre) i ara amb la crisi(molt més desmesurada). Remuneració que surt dels impostos de tots. Que vull més qualitat a l'ensenyament? per supost, que vull pagar més? noooo.... que la culpa és seua? no, però, com a ciutadà que em retallen tots els seveis i em pujen els impostos, simplement no estic d'acord en les mobilitzacions que si bé en l'eslogan principal "contra les retallades", bé, però, en els papers de les meses de negociació dels sindicats el primer punt és la retribució salarial.
I simplement he expossat per un costat els motius per els quals em pareixen excesius els salaris, per altra banda com existeixen vicis, de fa molt de temps, que ens costen molt car a tots i encara ningú a volgut mai ficar la mà. I són molts els mestres que m'han dit que aixó no pot ser, donat que ells també es veuen afectats per aquesta gent que s'agafa les baixes com a xurros.

En quant a certs comentaris:
"seguisquen oferint als vostres fills I filles lo millor d'ells mateixos" segueixen cobarant? com en les altres professions o fas bé o al...
Bonollibres... el que no és normal que cada any canvien els llibres, quan era menut no me'n vaig comprar cap, tots eren deixats i els esborravem quan començava el curs... Qui tria els llibres, qui els canvia? a qui li fan regals les editorials tots els anys? NO necessite cap bono-llibre, simplement no em feu gastar 250 € en llibres per a un xiquet de 5 anys... em surten més barats els llibres de la facultat del meu fill, sols demane seny i responsabilitat, si en quatre papers fets pel mestre tindrien prou

Infermeres, reforços, menjadors.... parlem de l'escola o l'exercit? Cadascú tindrà els seu model i tan respectable és un com altre, però com a ciutadà qeu cada cop més em costa arribar a fí de més, preferisc el model anterior... per supost qeu aquest és millor, qui ho dubta? però no hi ha per a tant.... i repetisc... jo encara tinc una bona feina (encara que en perspectives molt negatives)... però, que li diguem al que porta uns quants anys a l'atur? 2000€ més al mes per que hi ha uns xiquets que no controlen bé l'idioma o les matemàtiques?No tots anem o hem de pensar igual.Abandonar-los? no, però de 20 hores setmanals alguns mesos, poden fer 4 més i fer ell els refoços, tampoc estem demanat que arriben ni a les 30 setmanals... ni que treballen en nadals, pasqua, juliol... com la resta, això bé esta que ho mantinguen... pero 30 hores setmanals per a gent amb tanta vocació no es tant, crec...

Abans que m'entren en atacs personals, preferisc 40 alumnes per classe (quan jo estudiava egb vam pareguts) i 2 becaris(per desgràcia no els donen més) investigant certes malalties que no 2 classes de 20 i 0 en investigació.

I per que et claves en ells? són el 80% de la despesa pública i segueixen demanant més (salaris de l'altra administració autonòmica no arriba ni al 0,2%), pero que si sobra gent, en la central, en europa, en la local, autonomica,.. on siga, ho sent molt, siga qui siga...evidentment es tracta d'una opinió més, però, igual que ells demanen unes coses jo em defense d'altres .... davant comentaris d' "haver-se fet mestres", també us poden constestar per a arreglar-ho "haver-se fet polític" o "banquer".
I per a finiquitar en aquest thread, com em deia un amic meu aquest cap de setmana, "si al xiquet me'l fan superdotat, que els paguen 4000 al mes, però de segur que a l'estiu ni anglès, ni múscia, i les matemàtiques li les tinc que explicar jo"

Anònim ha dit...

Flac favor esteu fent-vos els funcionaris barallant-vos entre vosaltres. Cesar Augusto dia i aplicá el "divide y vencerás" i el govern eu está aconseguint per el que llixc.

Anònim ha dit...

Pues sí, últim anònim tens raó, en que els de dalt són els que retallen o donen prebendes quan convé i nosaltres ens barallem entre nosaltres.
Tots dos anònims anteriors que discuteixen tenen part de raó: hi ha la majoria de mestres bons professionals diu un, hi ha corporativisme i quan hi ha companys poc professionals molts giren la cara i au, vé a dir un altre. Tot és veritat, però qui deu evitar tot açò són els polítics, però com han demostrat que tot sols no ho van a fer, deurem donar-los una espenteta (declaracions, manifestacions, vagues, retirar confiança-vots).