L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 12 de gener del 2012

Els sindicats preparen recursos, denúncies i mobilitzacions. El 26 de gener se celebrarà una manifestació


 Les mesures del decret llei amb què el president de la Generalitat, Alberto Fabra, pretén reduir el dèficit ha desencadenat la indignació unànime dels sindicats, que anuncien protestes i una manifestació per al 26 de gener, així com recursos leglas contra la norma i fins i tot una denúncia davant el fiscal.

Les cinc principals centrals sindicals, CCOO, CSIF, FSES, Intersindical i UGT es van reunir ahir i van aconseguir un acord que aglutine les queixes. Així s’ha decidit que demà divendres es facen concentracions de cinc minuts en tots els centres de treball del sector públic. També hi haurà concentracions d'una hora tots els dijous a partir del dia 19 i per al dijous 26 de gener s'han convocat manifestacions a València, Alacant i Castelló sota el lema: "No a les retallades dels serveis públics, depuració de responsabilitats del Consell". Les cinc centrals exigeixen la retirada del decret llei i han sol•licitat una reunió amb Fabra.

UGT-PV ha anunciat una querella davant la Fiscalia Anticorrupció per denunciar el suposat ús indegut dels fons públics per part de l'expresident de la Generalitat Francesc Camps, a qui responsabilitza de l'elevat endeutament de l'Administració autonòmica. El sindicat recorda que la mesura va en línia del que ha dit el president del Govern, Mariano Rajoy: exigir responsabilitats a les comunitats que no hagen fet un bon ús dels seus recursos.

UGT recolza la seua demanda judicial de responsabilitats en els processos oberts contra l'exprimera ministra d'Ucraïna Iúlia Timoixenko, condemnada a set anys de presó per abús de poder i corrupció, i l'excap del Govern d'Islàndia Geir H. Haarde, acusat d'una actuació negligent en el col·lapse bancari que va patir el país l'octubre de 2008.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) ha anunciat un recurs contra el decret per "envair competències de l'Estat" donat que la retallada afecta a l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, que té rang estatal.

-