L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 18 de gener del 2012

La Generalitat del PP deixa "congelats" els centres públics amb la falta de pagament. L’alumnat de l’IES Jaume II el Just efectua una jornada de protesta amb concentració a la porta del centre a les 2 de la vesprada i el professorat ha anunciat una concentració a les 5 de la vesprada a la Plaça del Camp de Futbol



La darrer protesta de l'IES Jaume II El Just, per supressió de cicles formatius
 
L’alumnat i professorat de l’IES Jaume II El Just estan... congelats! Tant que demà, segons hem pogut saber, han organitzat una jornada de protesta contra la manca de calefacció per un costat i contra la falta d’una bona reforma - que bona falta fa - que continua ajornada després de tantes i tantes promeses de la Conselleria els darrers anys. A les 2 de la vesprada hi ha prevista una concentració a la porta per protestar contra la situació que pateixen i que suposa una merma en la qualitat de l’ensenyament que reben.

Els alumnes i professors passen fred. I no tenen mitjans per a poder donar solució, segons ens han explicat, perquè no hi ha diners per culpa de falta de pagament de la Conselleria de les denominades “despeses de manteniment”.

Ens conten que la calefacció en la part principal de l’institut s’encén a les 8 i es tanca a les 9’30, una vegada s’han temperat les classes. La resta del dia... que siga el calor del sol qui treballe, atés que les classes miren a migdia. ¿I si està nuvolat, com ahir? Doncs, res, tothom amb jaqueta, anorak i bufanda, com ens diuen que va passar ahir.

A les dependències que ocupava fins fa poc l’IES la Valldigna la cosa és diferent. Allí hi ha una caldera pròpia i no es pot posar en funcionament perquè no hi ha diners per a comprar gasoil. Així ens ho han dit i així ho escrivim. Simplement bastant aclaridor de com estan les coses i com ho passen els instituts per la falta de pagament de les despeses de manteniment. I no cal ni esmentar altres qüestions: també ens han contat que no hi ha diners pràcticament per a pagar telèfons, ni per a comprar paper i folis per a impressores, multicopistes...

I no són els únics que protesten per les retallades al sector de l’ensenyament. La Plataforma pels Drets Socials ha convocat també una concentració de protesta demà a les 5’30 de la vesprada en la Plaça del Futbol.

Els instituts públics valencians pateixen d'una manera clamorosa.
 
Però no solament és Tavernes i la Valldigna qui pateix. Són tots en general. El Consell del PP encara no els ha pagat la partida de les despeses de funcionament que havia d'haver satisfet al desembre, i a molts centres la situació s'ha fet insostenible. N'hi ha que han de dosificar al màxim la calefacció i n'hi ha que no tenen llum perquè no poden pagar les factures.

Davant això, l'assemblea de directors d'instituts d'educació secundària de València va avisar del començament d’una campanya de mobilització i de sensibilització ciutadana si la Conselleria d'Educació no complia el seu compromís i pagava abans del 24 de gener les despeses de funcionament degudes. En un comunicat, els directors afirmen que és impossible garantir la pràctica educativa amb normalitat donada la manca de recursos bàsics per aquest impagament.

La manca de recursos impedeix pagar a proveïdors, però tampoc no s'han pagat a les famílies les beques de llibres, de transport i de menjador i les substitucions de baixes de professorat no es cobreixen suficientment, segons l'assemblea.

La polèmica ha saltat a les xarxes socials. A Twitter l'etiqueta #fabratenimfred ja és una de les més actives i recull els casos de molts centres valencians on es pot encendre la calefacció per manca de recursos.
 

La iniciativa llançada per la coalició Compromís ahir al matí arran del cas de l'IES Jorge Juan d'Alacant va tindre una gran acollida a la xarxa, a la qual alumnes i professors han enviat informació de la situació real dels centres. 

La finalitat d'aquesta proposta era donar a conéixer el mapa dels centres educatius valencians que depenen de la Conselleria d'Educació sense calefacció o llum. Segons el portaveu de Compromís, Enric Morera, “les informacions que ens arriben són molt preocupants, ens agradaria que la nova consellera d’Educació donara explicacions per a saber on estan els diners que s’haurien de destinar al benestar dels alumnes”. A més, va relacionar l'elevat fracàs escolar valencià amb el fet que “no existeixen les condicions oportunes” per a l'ensenyament dels joves.
-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

A l'IES Jaume II el Just no som els únics que patim fred i mancances per l'impagament del darrer quatrimestre de 2011 i les retallades en educació.
Mireu aquest enllaç de Vilaweb:

http://www.vilaweb.cat/noticia/3972754/20120118/instituts-passen-fred.html

LA VIEJA'L VISILLO ha dit...

Treballe a un col·legi dels voltants de València i també estem molt afectats pel gran deute.Ens deuen diners a nosaltres (el centre), els educadors del menjador no cobren des d'octubre (treballen per a una empresa subcontractada per la Generalitat, clar), ens han llevat una persona de la neteja i estan suspenent les activitats extraescolars que hi havien programades per a la resta del curs. I ara ens han dit que el 21 de gener hi ha una manifestació a València contra les retallades a l'educació pública. Els sindicats estan venent samarretes negres a 5.90 €, amb el lema de protesta i companys/es meus comprant-se'n a tutiplen, què no estem en crisi? Em sembla de molt poca vergonya com els sindicats, amb la situació amb la que estem, intenten aprofitar-se, i no sols amb això! també estan repartint pamfletos i cartells grans a color!! Critiquen el despilfarro i ells despilfarren també!! Ara, us dic una cosa, encara no he conegut a cap polític amb dignitat i honrat, quasi tots són uns pocavergonyes, despilfarradors, vividors i sempre fan ús de la "llei de l'embut".

Pedro Roñeras ha dit...

Lo que me extraña es que cuando ZP estaba en el Gobierno nadie se manifestaba. Y ahora que el PP está en el poder no paran de meterse con todo lo que hace. Pues habrán hecho estos recortes porque se habrán visto obligados, ya que Aznar dejó ESpaña con brotes verdes y llegó ZP y ha dejado el país como un solar.

silmin ha dit...

Roñeras... la falta de pagament és de la GVA idenpendent de qui està en madrid ( i són els mateixos) i segons manisfestants normalment els deutes són de menys d'un any. Que no paguen la llum no crec que puga donar lloc a dubte si hi ha alguna ma negra entre els afectats... de fet és la conselleria la que crida a la Hidro per a que tornen a donar la llum ... no ve de Rajoy

Anònim ha dit...

quan jo anava al institut ... ja no teniem calefacció, i era època sense crisis. El que necessita realment aquest institut és una reforma general.

Anònim ha dit...

Quizás Pedroe Roñeras desconozca que la educación la gestiona la Generalitat Valenciana dede hace muchos años, y tampoco sepa que la idea de la Educación Para la Ciudadania en inglés (derroche) y el chino mandarín (más derroche) fue cosa del PP (Aeropuerto de Castellón, Agora...)

un ex-ampa del patronat ha dit...

Els concertats també estàn aigua al coll però llavors ahir no es manifestaren, tindríen por de que els lleven la subvenció?