L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 9 de gener del 2012

L’Ajuntament de Tavernes enceta una campanya per informar que es pot domiciliar i fraccionar l’IBI

 

 
L’Ajuntament de Tavernes està informant els veïns de la possibilitat de pagar en tres còmodes terminis la contribucióurbana i els avantatges que té domiciliar el rebut. El pagament de l’impost es fracciona en tres terminis sense haver de pagar interessos i per assabentar la ciutadania l’ajuntament ha editat un triptic informatiu. La campanya informativa remarca que domiciliar abans del 15 de febrer el rebut de l’IBI suposa un fraccionament en tres pagaments sense haver d’abonar cap tipus d’interés.

L’Alcalde de Tavernes, Jordi Juan ha destacat que “amb estes accions, l’Ajuntament vol beneficiar directament el ciutadà. La mesura facilita els veïns el pagament de l’impost de la contribució, de manera més fàcil. És per això que animem a tota la població a fer efectiva la domiciliació abans del 15 de febrer, amb la qual cosa gaudiran dels avantatges del fraccionament i pagament sense interessos”.

El regidor d’Hisenda, Víctor Borràs ha indicat que “els veïns no patiran cap perjudici pagant interessos de demora, com passava fins ara. Entenem que per a les famílies és més còmode fraccionar en tres vegades el rebut que haver de fer un pagament únic”.

L’Ajuntament ha establit tres pagaments distanciats en tres mesos, de manera que el primer rebut es pagarà el 20 d’abril, el segon el 5 de juliol i el tercer serà el 8 d’octubre. La mesura del govern municipal fa possible que tots els contribuents facen efectiu el pagament més còmodament. A més, a tots els veïns que tenen el rebut domiciliat se’ls aplicarà automàticament el fraccionament.
-

14 comentaris:

Estruch ha dit...

Mirad lo que digo hoy, 7 de enero de 2012 : es el primer paso para una subida del mismo, y yo lo apoyaré,siempre que sea progresivo, es decir, quién más paga más se le suba, y yo soy uno de ellos, me lo he buscado, y teniendo en cuenta las rentas personales pues hay gente con grandes casa heredadas y pocos ingresos.
Y no porque me guste pagar más, sino porque no quiero pagar más intereses,dado que si fallan dos de los tres pilares principales de ingresos del Ayuntamiento como son la construcción y lo aportado por los gobiernos superiores, congelado hace tiempo y que no lo recorten, que será lo más fácil, sólo queda un ingreso fuerte, que es el IBI.
Así que, como el dinero no cae del cielo ni lo cagan los perros, como se dice popularmente, habrá que ingresar más por la única forma que queda : el IBI.

Indesidenter ha dit...

Estruch, el que dius per a mi no té ni peus ni cap. A mi em sembla fora de lloc - i no t'enfades- a no se que ho expliques millor i exactament que has volgut dir i digues que no és el que s'entén. I m'he llegit el que dius moltes vegades.

L'IBI no se li imputa a cada ciutadè segons els seus ingressos i rendes personals com si passa a la declaració d'Hisenda. Per tant no es comprén ni jo comprenc com una persona amb els seus estudis diu sobre l'IBI que "siempre que sea progresivo, es dedir, quien más paga más se le suba y teniendo en cuenta las rentas personales...".

I després dius que "habrá que ingresar más por la única forma que queda: el IBI".
O siga que segons això ara mateix tu faries com el PP: més pujada d'impostos als vallers.

Jo sempre he cregut que l'IBI es paga segons uns valors que s'aplica als immobles (cases, edificis, solars.... ) amb independencia que l'amo guanye pocs diners treballant o per rentes.
O siga, es un impost aplicat al valor de l'Immoble i no a la renta personal, com tu vols i que siga progressiu.

Anònim ha dit...

Nian mes formes de recaudar dines,no gastant tant 'o no gastar mes de lo que tens.
Lo que no espot permitir es que una herencia tingues que pagar per aceptarla,en conclusio que ningu tenim res,quant una persona te pagar algo es perque no es dell.
Sobre el ibi esta mal fet es deuria de pagar per persones que nian en una familia y no per bens perque tu pots tindre 10 fills y viure en una casa de 80 metros y un altra que tinga 1 pot tindre una de 400,per llotgica embrutaran y faran mes us de tot la familia de 10.
Veus com no es xust.

Indesidenter ha dit...

El més sord no és qui no sent, sinó qui no escolta.

L'IBI, repetim-ho, s'aplica segons el valor cadastral assignat a l'immoble (vivenda, solar...) i no depén de si viuen 4, 40 0 400 persones.
No sabem a cosa de què "eixe anònim" trau ara els que viuen o deixen de viure en una casa, ni tampoc que ha de vore si embruten o deixen d'embrutar els que hi viuen i si afecta el valor cadastral.
I també, li podríem preguntar a "eixe anònim": ¿Què ha de vore l'IBI amb l'acceptació o no de l'herencia dels pares? Això són altres impostos i no l'IBI.

Anònim ha dit...

Esta vegada estic d´acord (parcialment) en Indisinter. Estruch estas confonent l´IBI en l´IRPF. Encara que crec que t´he entes en lo de les persones qu tenen cases heretades i uns ingresos personals molt baixos (sobretot gent major, que no cotitzava la SS i que te una pensio molt baixa i els suposa un gran esforç pagar la contribucio).
L´IBI es deuria de baixar, pero clar tabe depen de baixar els valors cadastrals que han pujat TOTS els governs locals.
I respecte a l´anonim de les 22:53, crec que estas referinte a la tasa de la basura, que tambe, si tens una casa buida, i no fas despessa en eixe sentit, tambe tens que pagar-lo.
Si hi ha formes de traure mes diners?? Potser, ara lo fonamental es fer retalls i llevar gastos.
Se'n van massa diners per sopars i boatos, que si tablets per als diputats, cotxes oficials, sous desmesurats...

Estruch ha dit...

El IBI se puede si se quiere y si mal no tengo entendido, no soy economista sino letrado, dotarse de exenciones, de ahí lo de tener en cuenta las circunstancias personales.
Y si no es así, ya es hora de que se tenga en cuenta pues es injusto gravar el patrimonio de por sí, dado que muchas veces nos e corresponde con la renta por herencias.
¿algún economista o fiscalista puede aclarárnoslo? Gracias.

Anònim ha dit...

No es mes sego el que no veu,sino el que no vol vore.
Torne a repetir ibi impuesto bienes inmuebles,
Esta mal fet perque no es deuria de pagar arreglo metros tens de vivienda sino a metros de solar y de persones empatronades en eixe solar.
Els dines es destinen a arreglar el poble carrers,voreres,jardins etc........
Tambe pagem el canon del aigua,que val mes el manteniment de les tuberies y desaigues que el valor del aigua.
Drspres arregla el ajuntament un carrer y pagem nosaltres altra volta la cambia de tuberies.
Pagem el cellet del cotxe,dines tsmbe destinats a lo mateix y aixi un fum de coses.
Per lo de les persones es perque si son 10 tots chafen voretes,jardins etc.......y el de 1 tambe pero paga quatrevoltes mes y desgasta 9 voltes menos
aixo es gust.

Indesidenter ha dit...

Estruch, si no estic mal informat només tenen exempcions els edificis de l'església, centres educatius concertats i Creu Roja.

Tot el demés que parlem, es parlar per no callar, perquè tota la norma sobre l'IBI està clara. I no podem confondre els desitjos personals amb la llei.

Anònim ha dit...

Les normes no es tan clares mai, si no, no hi haurien advocats. Estruch tu eres advocat?? No ho sabia.

Estruch ha dit...

No exercient amic últim.

I tens raó, inde , como no coneguem el tema de les exencions, millor deixem el tema, però lluitem des de Madrid per a que canvíe una llei injusta com aquesta, legal però, crec estarás d'acord, inmoral com tot impost o taxa que no tinga en compte les situacions personals.

Anònim ha dit...

El tort és el rei al pais dels cecs.
No estic del tot d'acord amb tú, Estruch, de "perdonar" les rendes baixes amb alt patrimoni, perque sino un que guanye molt ho inverteix en patrimoni i no contribueix el que cal a la causa comú (És el que fan moltes empreses per no declarar beneficis, deixant apart Furtangarins i Pantojos amb els paraisos fiscals).
Més just seria que es pagara IBI per trams com l'IRPF. Fins un patrimoni estimat com a "normal" hauria de tributar una quantitat normal. imagine que un gran patrimoni no és per a tindre'l i au, es sol traure benefici d'ell, o vendre'l o disfrutar-lo. Jo també conec gent a l'atur que té varios pisos llogats i té més ingressos que si treballara.
Sobre altre anònim que proposa pagar per nº habitants de la propietat, no ho veig coherent, cadascú fa un ús de la seua propietat i si en són més no és el mateix ús que si en són deu. El qui tinga o vullga una casa de 400 m2, assumirà pagar el que costa mantenir-la, també que pague els impostos proporcionals, ja que com a tal se la disfruta. Per a que tot açò funcione en justícia, el que cal és que el cadastre siga realiste i igual per a tots en tots llocs.
I si un nº major de gent d'una vivenda fà major ús de les infraestructurres municipals, no té res a vore amb on viu ni quants en vieuen. Que es pague altre impost urbà, personal, per cada individu en actiu.
I sobretot, posar tots els mitjants (que es veu que no interesa), en perseguir el frau i la trampa.
Menys "campanyetes de multes" i similars amb afany recaptatori i que contribuisquen tots el que deurien.

Anònim ha dit...

lO que hi ha que fer es que Espanya siga un paradis fiscal i que es fota Suissa¡¡ BAIXAR IMPOSTOS; BAIXAR nº DE FUNCIONARIS Y REDISTRIBUIR-LOS MILLOR, RESTRINGIR L´ACCES A GENT QUE NO HO NECESITA DEL TORN D´OFICI Y D´ESTRANGERS QUE VENEN A OPERARSE ACI I MENOS TABLETS I PORTATILS PER A POLITICS. perdoneu les majuscules es que lo que passa ac es flagrant.

Estruch ha dit...

Efectívament, el just sería pagar en trams com l'IRPF, estem totalment d'acord, eixa era la idea que jo volía transmetre, lo que no he sabut exposar-la.

Anònim ha dit...

Este senyor Estruch,sembla ser un poc analfabet respecte a l'IBI, i aixó que té carrera.
Felicitar a l'ajuntament pel fraccionament dels pagos, que són molts i, demanar que s'aprofiten bé. ¡Moltes gràcies per aquestes iniciatives!