L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 22 de gener del 2012

Més de 100.000 persones es manifesten a València contra les retallades del Govern del PP



  

Cap de la manifestació pels carrers de València i a la Plaça la Verge

La fallida financera del sistema educatiu valencià és un fet. I per protestar, per dir que ells no són els culpables, per exigir responsabilitats mes de 140.000 persones arribades de tots els punts de les comarques valencianes envaïen els carrers de Valencia i Alacant. Més de 100.000 a Valencia i més de 40.000 a Alacant, i cosa rara, sembla ser que aquesta vegada hi ha coincidència de xifres.

Les estacions i els trens de rodalies estigueren col·lapsats al llarg de la vesprada, tal és el grau de convocatòria assolit contra el decret del Govern del PP d’Alberto Fabra, que ha retallat el salari de 55.000 docents de la xarxa publica i de 140 funcionaris de la Generalitat. La fotografia enviada per un dels presents ens informava com anava el tren que arribava a Valencia des de Gandia, un tren totalment ple de gom a gom i on va destacar la presència del diputat nacional de Compromis, Joan Baldoví, que anava a la manifestació usant el transport públic i mesclat entre la gent del poble.

 El tren Gandia-València de les 6 amb el diputat Baldoví

Les protestes es centraren en les tres legislatures del PP que han deixat a la Comunitat en fallida, amb un deute de 62.500 milions d’euros que impedeix el pagament dels serveis bàsics educatius. Els 1.200 col·legis i instituts públics no cobren els diners de funcionament, i no es pot pagar llum i calefacció en molts casos. Prop de 300 escoles infantils no han ingressat el xec escolar d’on es paguen nomines, els conservatoris i escoles de música tenen un retall del 54% en les ajudes i les universitats tenen un deude de 800 milions amb la Generalitat. En les manifestacions es pogueren escoltar algunes marxes fúnebres, un Réquiem per la mort de l’ensenyament públic mentre l'onada de la privatització educativa s’anuncia i es veu cada dia més prop.


La “mani” a València ciutat

La Plaça la Verge als primers moments de l'arribada de la manifestació

 A Valencia ciutat més de 100.000 persones, segons els organitzadors i la premsa d'avui diumenge, participaven ahir en una manifestació per protestar les retallades en Educació aprovades pel govern del PP en la Generalitat. Els milers de professors, pares i joves recorregueren els carrers de València sota el lema 'Per l'escola pública, no deixes que et retallen. A la marxa, es podia vore amb les seues pancartes professors, pares i alumnes dels col·legis públics i dels instituts de la Valldigna. 

La manifestació ha estat multitudinària, potser la més gran que ha recorregut Valencia els darrers anys, i els participants ho feien amb pancartes on es podien llegir molts lemes al·lusius i les tisores com a element dominant. En molts moments de la manifestació, els col·legis caminaven precedits del so de tambors, xiulets i càntics com 'prou de retallades' o 'les retallades, per als de les Corts' i fins i tot hi hagué una banda que marxava entonant una peça fúnebre. Altres de les consignes presents en la marxa han estat "el mestre lluitant també està educant", "per als conills i falcons l'aeroport de Castelló i per als alumnes el barracó "o" més educació i menys corrupció ". També es pogué vore assistents portant pancartes amb l'emblema de la Generalitat Valenciana però canviat el nom a “Barbaritat valenciana”.


La marxa, convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, que reuneix els diferents sectors implicats en l'àmbit educatiu, començava poc abans de les 6 hores de la plaça de Sant Agustí i el cap de la manifestació arribava sobre les 19.15 hores a la seua detinació, , la plaça de la Verge, quant la cua encara no havia pogut començar el seu camí. De fet, els col·legis públics de la Valldigna entraven a la plaça de la Verge a les 7’30 de la vesprada i l’IES Jaume II el Just encara es trobava sense iniciar la manifestació en el lloc d’eixida. A les 9’20 hores de la nit entrava la cua en la plaça de la Verge.


 
L’organització ha indicat que l'objectiu d'aquesta manifestació és exigir la retirada del decret de retallades salarials, exigir que es cobresquen les baixes del professorat que no s’esta fent, professors que no s'estan cobrint", reclamar una major inversió en l'escola pública, perquè ara ha de reclamar coses tan bàsiques com els diners per al funcionament dels centres per poder encendre la calefacció. Tambés s’insistia en que la situació és molt greu i tots els agents implicats han d'estar units. 



La manifestació es produeix després de l'aprovació del decret-llei de mesures urgents del Consell per reduir la despesa en 1.057.000 i rebaixar el dèficit, un decret que inclou en el sector educatiu que els contractes dels interins finalitzaran el 30 de juny, que el Consell no completarà el pagament en situacions d'incapacitat temporal, se suspenen les aportacions als plans de pensions i es paralitzarà la concessió de nous sexennis, a més de reduir un 50 per cent dels ja concedits.

Us oferim també un enllaç del País a imatges de la manifestació. En una d’elles i en primer pla, podeu observar a gent coneguda de la Valldigna.

Album El País
-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Si no trageu a Baldovi es que reventeu, fareu que el avorrim aquells que pensem diferrent però l'estimem com a politic.
Que porteu a Bufante darrere d'ell o que?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No hem de donar explicacions del que fem o deixem de fer en el blog, però, va, perquè quedes satisfet:

Ens han enviat la foto i ens deien la frase que publiquem en parlar d'ell. No anem a rebutjar la bona voluntat de la gent que vol ajudar-nos en la tasca.

Considerem que potser t'hauria agradat més vore un altre polític per allí o en la manifestació però t'assegurem que no el vam vore per cap "CANTO" dels carrers de València. Però sembla ser que eixe altre polític l'escola pública valenciana, el valencià... això no li importa. Serà perquè ni el parla ni va anar a cap escola pública?

Filòsof ha dit...

Sobre l'educació. He estat molt pendent de la moguda al servei públic per poder entrar a la Cotorra. Diré que ha costat moure al personal però el tan criticats sindicats han treballat molt i molt bé com podeu observar amb la manifestació. Es normal criticar a la gent que té problemes i els manifesta, ja que estant les froces d'acció i reacció, d'ací les paraules de reaccionari quan actuen contra els bens socials. Cal pensar que esta actuant el poder humà amb la dignitat d'una manifestacíó legal per canviar les condicions naturals i socials d'una existència imposada, en aquest cas sense cap debat sindical del propi govern actual valencià. NO entraré en le tema natural, ja que he sentit a tants no entendre el sentit d'escola que ho deixe per un altre debat. Però si que els sindicats tenim clar tots, primer no anar cara els que ens ajuden, alumnes companys diaris i pares que com a progressistes estan per cosntruir un artifici millor per a l'educació dels seus fills, per ajudar-nos, i tercer contra altres sectors socials per la situació tan dificil que tenim. Mireu l'escola entra en tres camps molt importants com son la ciència, hi ha, la tecnologia, es necessaria per ensenyar millor i cada dia en un ensenyament no natural la necessitem més, i per últim l'art, on podem dir que es tracta moltíssim de menuts més a majors menys, aquest darrer més tècnificat. Per tant tractem i de forma molt voluntaria totes les facetes de la vida, per a cercar la felicitat, que el diumenge siga com el dilluns. I us assegure que alguns usuaris de l'escola ho aconseguim, com deia Suchodoldolki. He vist a aquesta manifestació moltes persones que no eren docents i han anat a la mani per ser una peça fonamental del canvi social de la nostra enganyada societat amb uns mentiders i farçants que ens han estat enganyat i segueixen fent-ho. I com els mestres i les mestres des de sempre hem contestat al contrari d'altres que han callat tapats pels diners que han cobrat o esperaven cobrar de les distintes malifetes socials que han fet setze anys de politics corruptes. I no sols la pasta ens mou, si no la manca de feina, l'augament a tota la societat d'un set per cent més que ningú amb l'IRPF que paguem com a valencians, i ocm volien tirar sense més a compnays del treball i que cobraen misserablement després de treballar com els funcionaris,. No hi ha dret i açò va per a llarg.
Per cert tenim una proposta d'on poden retallar per a no ver-ho igual però no ens volen escoltar. Es com l'economia, sols hi ha una camí que es el que els interessa, ni debat ni Consell Econòmic i Social, quina falta d eparticiapció social. I després direu.
Mira els meus alumnes han tingut a tot un centre a una casa de la cultura d'un poble veí, des d'infantil a sisé de primària, contant contalles durant hora i mitja, sense que els alumnes deixaren de tindre interés. Si això no és educació, d'un costat i l'altre, en el que significa en tots els sentits la paraula donar i pendre, ja em direu. Ho hem prersentat a premi a Barcelona, ja que ací d'eixos treballs es riuen.
EStem per tant en contra de les ETTs eixa joventut esclavitzada eixos no socials homes-robots. Per això totes les persones socials eixim en manifestació per una causa justa, no ens tenen en compte per a res.
Com el preu de la taronja, primer costos i deprés el que li toca al llaurador, un no res. Per tant que prenga eixemple, sindicats serios amb responsabilitat, es a dir, amb respostes com les que trau ací a Tavernes la Cotorra i gràcies.
Per cert, la foto de Baldo és meua i com anavem sense cotxe oficial i amb servei públic, i molta gent de Tavernes al voltant d'ell, com sempre.
Per l'educació, un motor del canvi social, que a la dreta no els interessa que tots estudien en condicions.

Filòsof 2 ha dit...

NO solc contestar als anònims des del principi de la Cotorra. I no ho faré. Però a pocs diputats he vist a peu de carrer, tan humils, i agraint tant l'educació que al parlament ho va dir:
" Sóc el primer en tindre estudis de la meua familia ".
Per tant un reflex més de l'educació amb les persones, treball, humiltat, i compromis amb el seu poble.
De segur que amb altres partits haguera arribat més prompte, però no seria ell. Com el nostre alcalde Jordi Juan, un baluard pel canvi social a Tavernes. Ho no és nota com els rics de cuna no ho controlen tot, o bé ells o bé els seus jornalers.
Som autònoms de pensament gràcies a l'educació. Altres acumulen carreres, titols i falta el reflex social de l'educació, el bé comú i la denuncia constant de la corrupció. I ací tenim Baldo i Jordi, la decencia dels docents.
De la gent que treballa de valent per a que no manen els de sempre, i preocupats de com han deixat la situació.
Un exemple demane: doneu els vots suficients en una democracia i voreu com hi ha noves formes d'actuar en politica, i conseqüentment en l'economia.

Jaume Talens ha dit...

Em telefonen dient-me si he dit alguna cosa sobre l'escola concertada, i no, no he dit res respecte a que els treballadors companys de la concertada han estat amb nosaltres, tot i tenir un sou base superior a la publica i no afectar-los el tema dels sexenis, i que les seues empreses no paguen l'IBI, com altres que no tenen eixa sort. Saben que paguen més IRPF per ser valencians i tapar les corrupteles que tots i totes coneguem, i que per culpa d'eixos despilfarros porta la seua empresa set mesos sense cobrar, i volen que els serveis públics continuen, i gual q ue jo lluite i lluitaré pels seus jornals.
No, Jaume Talens no ha dit res contra l'escola concertada, ni ho diré mai, mentre no s'ataque a l'escola pública com a servei social. En cas que amb aquesta situació dificil algu s'aprofitara per atacar-nos amb nom i cognoms, si que en podria començar a parlar.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Com a representant del col.lectiu de UPyD a La Valldigna, i donat que en la contestació al primer anónim es referiu evidentment a Toni Cantó, en veig en la tasca de contestar-vos:

Esteu segurs que no el parla? Jo estigué parlant-lo amb ell una bona estona al mercat el Dijous que va vindre.
A més, si no mal recorde, a RTVV va fer un programa sobre llengua.

I en el programa de UPyD , caldria el llegireu abans criticar, es defèn l'escola pública com a referent de model d'educació.

De fet un dels punts d' aclaració en la parla que va fer prèvia a anar al mercat, va ser amb el ex-director d'un centre concertat i amb un catòlic practicant relacionat amb altre centre concertat, per lo del estat laic.

Una abraçada.

Vicente S. ha dit...

Toni Cantó como la mayoría de los viven o vivían en la capital, habla habitualmente en castellano y si a eso le sumamos que desde hace un montón de años y por trabajo vive en Madrid, pues aún es más fácil que se exprese de forma natural en esa lengua.
De todas formas, recordemos que también es lengua oficial y hablada en una gran parte de nuestra Comunidad.
Pero yo también estuve con él en el acto previo al mercado y me respondió en valenciano cuando le pregunté en nuestra otra lengua.
Eso si, se le nota que le cuesta un poco de falta de práctica y habla espixat.