L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dimarts, 31 de gener del 2012

SITUACIO DE LA PISCINA COBERTA: La seua situació va ser un dels temes plantejats en “precs i preguntes” pel PP en el plenari passat. Això sí, sobre ser els autors del "folló" no aportaren cap solució

 
 
És de sobra conegut per tots com la piscina coberta s’ha construït mitjançant una concessió d’obra pública, amb un pressupost inicial de 2.600.000 euros, dels quals l’Ajuntament n’aportava la meitat, 1.300.000 euros  (més els terrenys, que també valen el seu) i l’altra meitat l’aportava l’empresa. A canvi, l’empresa explotava el “negoci” durant 40 anys.
 
L’Ajuntament ja ha complit en la part que li corresponia: ha pagat la seua part i ha cedit els terrenys. En canvi, l’empresa no ha complit amb el contracte ja que les obres haurien d’haver finalitzat en novembre de 2009 i els ciutadans gaudir del servei: natació, gimnàs, pàdel… I la situació encara es més greu ja que no es tarda d’un simple retard: l’empresa ha presentat concurs de creditors i no pot finalitzar les obres. L’empresa no pot pagar a tots aquells autònoms i empresaris que han estat construint la piscina. D’ací, que l’obra, a punt de finalitzar-se, estiga paralitzada.
 
Cal recordar que per a fer l’obra i la posterior explotació del negoci es presentaren dues empreses. Una coneguda i forta en el sector de les concessions, obres i serveis públics i una altra empresa sense experiència en el sector. Finalment el PP decidí donar-li en el seu dia la concessió a l’empresa de dubtosa solvència i sense experiència en el sector i que a més rebé una puntuació de 0 punts en l’estudi econòmic financer. Així hem acabat. Segur que si la concessió l’haguera tingut l’altra empresa ja estaríem tots nadant en la piscina.
 
Ara la concessionària busca finançament i la primera proposta que ens va fer és que l’Ajuntament li regalara 260.000 euros per a posar-la en funcionament, cosa  a la qual l’Ajuntament s’ha negat. Els ciutadans de Tavernes ja han complit i amb els seus impostos els vallers ja han aportat 1.300.000 euros i ara, el govern considera que no es deuen regalar 260.000 euros, això seria una irresponsabilitat tenint en compte com està la situació econòmica de l’Ajuntament. Qui no ha complit és l’empresa, per tant que busque finançament privat i no finançar-se amb els diners de tots els veïns.
 
Les possibles solucions? O bé l’empresa troba finançament per acabar les obres i obri o bé l’Ajuntament trenca el contracte. Ací passa que si l’Ajuntament trenca el contracte haurà de pagar el 1.300.000 que l’empresa havia de posar llevant-li els danys i perjudicis ocasionats a la nostra ciutat.
 
En definitiva, s’haurien de pagar molts diners perquè així està en el contracte que va firmar en el seu moment el PP.  En la situació i legislació actual sempre té les de perdre l’Ajuntament. És un cas paregut al del parquing: l’empresa va abandonar la gestió del parquing del passeig del País Valencià i ara és l’Ajuntament qui ha de pagar-li l’obra.
 
El PP, amb el populisme que ens té acostumats, no va aportar res de res al debat i a la pregunta que feia en “precs i preguntes” ni va reconéixer en cap moment els seus errors i només es va limitar a dir que per a ells la piscina es un tema prioritari. I tant! Per a ells com autors del folló, per al nou govern que s’esta tragant el mort, per als veïns i veïnes que hem pagat 1.300.000 euros dels nostres impostos....
 
Evidentment que és un tema prioritari per a tots. Tavernes ha invertit 1.300.000 euros i ha donat uns terrenys i tots entenem que mereixem gaudir del servei. El marge de maniobra de l’Ajuntament és limitat perquè si liquida el contracte, ha de pagar. Com el cas del parquing, que també haurem de pagar. I aquests pagaments cal sumar els 4 milions d’euros que es deuen als proveïdors de la passada legislatura i s’han de pagar els 16 milions d’euros que es deuen als bancs.
-

18 comentaris:

TarlatanA ha dit...

Una mostra mes del període il·lustrat a Tavernes. Així també faig jo negocis i monte una constructora, encara que el meu negoci siga el parquet, com es el cas de la concessionària. La gent del PP, deuria estar amagada en una cova, i per contra encara parlen com si els culpables fórem la resta. Però no passa res no tenen cap responsabilitat quan les coses ixen mal. quan ixen be si, a mes com tenen el lloc de treball assegurat a València, a mi que.

Anònim ha dit...

No tenen vergonya, si la tingueren no preguntarien per la piscina, com se'ls va ocorrir donar la concessió a tres empreses que no tenien ni P... Idea, la gent ha de saber que si Tavernes no té piscina és per culpa del PP i les seues gestions de calbot, i després hi ha qui és assessor a València... Ai mare!!!

silmin ha dit...

el q no tinc clar es q no hi haja terminis màxims de no prestació de serveis, fins el més inútil sol ficar alguna clausula semblant.... ara q estos.. igual encara els supern

Bello, piscines ha dit...

Anem a pams:
La piscina es un negoci per a un senyors que no paguen als proveedors ni als constructors, que ddemanen a estos que perden el cinquanta per cent, i ells tinguen l'oportunitat de vendre-la sense posar un euro. Ja que el terreny, public, el milió tres-cents euros publics, i deixen de pagar eles aportacions privades a uns suministradors privats, als quals la legislació els permet pagar la meitat del que deuen, i al injusta llei els deixaria a ells la propietat per x anys de la piscina. Amb diners publics, negocis privats. Com han deixat l'ajuntament, vaja contarctes que han fet. Una vergonya ho mires per on ho mires. I com els infants jo no he segut, més responsabilitat que ho paguem tots i totes. En acabant la gent de dreta cerril diuen que tots i totes som igulas. NO, noislatres no som deixe món. Si la justicia la tenen comprada amb les seues lleis, al poble no. Vergonya, i que sigam adormits per a no enterar-nos. Al marge les anecdotes de qui dirigeix la piscina, qui porta el bar, com fem una mapliació que li ocsta un ou al poble, etc, etc. I els proveedors del pòble sense cobrar. Vegonya de PP.

Anònim ha dit...

Recorde que la piscina haguera tingut que estar feta abans del 2009, ja que gent que pertanyia a la corporació del BLOC va denunciar que els terrenys eren concedits de forma "fraudulenta" entre altres coses i es va demandar al ajuntament governat per el PP en aquell moment i va eixir nul.la la denuncia, entre altres coses, no es una situació sostenible ja que l'inverció sa fet i per tant la part corresponent a l'ajuntament a de dir alguna cosa, no quedarse de braços creuats ja que tenen la "sarten por el manfgo" perquè han estat els unics pagadors....
Moltes gracies...

Anònim ha dit...

Anònim de les 12:53

Vosté ha sentit campanades, però no sap si cridaven a missa o a soterrar.

Primer, això que diu que els terrenys eren concedits de forma fraudulenta s'ho trau vosté de la mànega i es queda tant a gust. Ningú del Bloc va dir mai ni dirà que els terrenys de la piscina, aconseguits amb la cessió legal a l'Ajuntament de la urbanització de Vergertet eren fraudulents. Era i es la llei, la cessio de terrenys a l'Ajuntament per a serveis municipals (esport, escoles, jardins...)

Vosté ha sentit campanades i potser parle del 2003 quan el Bloc va presentar un recurs contenciós contra la venta del solar de la caserna perquè el PP volia dedicar els diners a altres coses diferents que la compra de nous terrenys (patrimoni) o a la construcció de vivendes de protecció oficial (us social) que li demanava el Bloc.

Eixe procés es va acabar uns anys després quan el jutge va dir que si es podia vendre el solar. El que no va dir mai el jutge, no va voler entrar en allò que se'n diu "el fondo de la cuestión", era si es podia dedicar al pagament de recursos corrents o inversions.

De tota manera es un procés que acaba dos anys després i que no té res a vore amb el que passa en el 2007, quan el PP aprova el projecte, es concedeix a l'empresa que se li concedeix i.... ve l'empastrà del PP, per tots coneguda.

I li pregunte jo: ¿ que ha de vore l'afer del Bloc, any 2003, amb tot el procés de la piscina entre el 2007 al 2011, quan quebra l'empresa?

Li recorde que per molt que diga una mentira, no es farà veritat.

el que va a xeraco a nadar ha dit...

Jo faria el següent:

1. Denunciar al responsable de la signa de la concessió per malversació de fons públics en donar un contracte a dit clarament beneficiós per a la empresa i en desventatja per l'ajuntament.
2.Demanar danys i perjudicis a l'empresa per no tenir acaba la piscina i en funcionament el dia que hagués d'obrir(fos el que fos)
3.Demanar nul·litat del contracte.
4.Pagar el cost de l'obra - danys i perjudicis -temps passat(amortització dels 40 anys)
5.Obrir baix la gestió de l'ajuntament!

NO deixeu que eixa empresa amb poca solvència i professionalitat gestionen una instal·lació municipal.!!

Anònim ha dit...

Si el PP havera manat 4 anys mes el que havera estat en concurs de creditors seria l'ajuntament

Anònim ha dit...

Tècnicament ho està des de la liquidació del pressupost del 2010.
Però un Ajuntament no pot quebrar, almenys de la manera com ho entenem normalment.

Anònim ha dit...

Quin es el informe dels tecnics del ajuntament?
Segons tinq antes els tecnics poden denunciar les irregularitats dels mandataris y si es aixina perque no van fer res per a que no es firmaren este tipo de contrats y atjudicacions?
Pareix que done antendre o que son del pp o pasen de tot

silmin ha dit...

Crec que anem a vore moltes coses noves si no canvia la cosa..... el concurs de creditors podria donar-se o pitjor, si trauen les noves lleis pressupuestaries segons estan advertint.

Al final, la solució.... pujar impostos, i si no controlen la despesa, tornar-los a pujar, i després altra vegada més.....

Bowie ha dit...

¿el govern actual no pot investigar? Seria molt interessant esbrinar el que realment ha passat i vore qui te responsabilitat i perquè, es molt bonic anar amb Porche deixar el Ajuntament en fallida i que no passe res. A mes, a mi que, com jo soc assessor...

Anònim ha dit...

que me tenga que llebar a mi hijo hacer natacion a alcira teniendo una señora piscina en tabernes es una verguenza , y lo llebo por problemas de espalda no por gusto , al final pagaremos todos los herores de los ???????????? no hay derecho a esto es una verguenza

INDIGNAT ha dit...

Senyor alcalde, no ens pose vosté més excuses, si creu que hi ha hagut alguna cosa il.legal vaja a Sueca i denuncie, si no deixe de martiritzar-mos i arregle el tema (si és possible) que per això li paguem.

Anònim ha dit...

Indignat, senyor INDIGNAT, però 20 milions d'excuses són les que caldrà
arreglar primer.

TarlatanA ha dit...

Sr Indignat, no son excuses, es part de la realitat, l'altra part que la conte la corporació d'avanç o els tècnics.

Anònim ha dit...

Jo vaig estar al ple eixe dia i efectivament un regidor del PP va preguntar quina era la situació de la piscina. que jo sàpiga la llavor de les oposicions es fiscalitzar i preguntar i correspon al govern donar solucions. A mi personalment en va quedar ben clar que el que es va demanar és que s'agilitzaren les gestions amb l'administrador concursal pq pareix ser que estes no havien segut prou fluides. En ningun moment el PP es va posicionar al costat de l'empresa i tan sols es va dir que no seria una empresa tan mala econòmicament parlant quan el Banc Popular li va un prèstec de més de 600.000€.

ale bona nit a tots

Anònim ha dit...

Sembla que no vas estar o el vas despistar quant l'alcalde li va contestar al sr. Salvador Ferrando i li va dir totes les gestiones fetes i les vegades que s'havien reunit amb l'administrador concursal sobre les quals el sr. Ferrando amb un gest que l'honora va reconéixer que les desconeixia.
I sobre els 600.000 euros val mes que callem, perque tots sabem que passava fa uns anys i en quines condicions es deixaven diners, fins i tot per a hipoteques partculars.
I si que era una empresa mala economicament. I no ho dic jo, ho diuen els resultats i el concurs de creditors. Com pots dir que no era tan mala economicament?