L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 26 de gener del 2012

TEMES DEL DIA: Manifestacions a la vesprada, mobilitzacions, propostes de vaga i recursos al decret

 
Les manifestacions d'avui a València, Castelló i Alacant contra les retallades ja es preveien multitudinàries després de la gran mobilització per l'ensenyament públic de dissabte, i ara tot apunta a què el veredicte absolutori de l'expresident Francisco Camps ha encès encara més els ànims.
 
És dia feiner, i milers de ciutadans eixiran al carrer, convocats pels sindicats contra les retallades promogudes pel govern valencià. Perquè una cosa està clara, es vulga o no es vulga reconéixer: les retallades no nomes afecten “els funcionaris!: afecten tota la societat en ser un atac a pilars bàsics de l’estat de benestar com sanitat i educació. ¿O es que la manca de serveis i/o la pèrdua de qualitat no afecta a tots?
 
Els metges anuncien que aniran a la vaga si el Consell no deroga el decret. L'assemblea del Col·legi de València demana menys privilegis per als diputats

O es deroga el decret o hi ha vaga. Això va decidir l'assemblea del Col·legi de Metges de València i han traslladat als sindicats la proposta unànime de convocar una vaga si el document de retallades no es retira. Els assistents van proposar que abans d'aplicar la tisorada a les nòmines dels metges es retallen els privilegis dels diputats.
 
També es demana la dimissió del conseller de Sanitat, Luis Rosado, i dels responsables econòmics de la Conselleria de Sanitat que han portat a la sanitat valenciana a una situació de morositat i dèficit continuat.
 
Els assistents van criticar la falta de metges en els vehicles del SAMU, pràctica ja habitual, i van tornar a sol·licitar la reducció dels alts càrrecs i directius de la Conselleria de Sanitat.
 
Mobilitzacions a l’ensenyament publica
 
Les mobilitzacions a l’ensenyament públic no han parat a pesar que el Consell va ingressar ahir 35 milions , la meitat del deute que hi ha de les despeses de funcionament, però a molts llocs no havia arribat els diners.
 
El malestar entre el professorat continua i ahir es van presentar els primers recursos per banda de FETE-UGT mentre que s’insta pels sindicats docents, l’esmentat i el STE-PV, CC OO, ANPE y CSIF, a la consellera d’ Educació a "atendre la demanda social" després de la multitudinària manifestació i que el retire.
 
Continuen els “dilluns de dol” i els directors avisen que els diners que han rebut són del segon quadrimestre del 2011 i molts centres ahir reberen els diners però molts altres no. Després de mig any sense cobrar despeses de funcionament, la conflictivitat es manté i en molts centres hi ha hagut tancaments i protestes. Ahir a Oliva, sobre els 200 alumnes tallaren la carretera nacional i provocaren retencions. Mentrestant el Sindicat d’Estudiants ha convocat a la vaga general.
 
Els sindicats presenten un recurs contra el decret llei
 
 El recurs contencioso-administratiu s’ha presentat davant el Tribunal Superior de Justícia contra el decret-llei de mesures de la Generalitat i argumenta que vulnera el dret a la llibertat sindical i al treball.
 
El text demana que se suspenga l’acord impugnat com a mesura cautelar fins que es dicte sentencia en firme, donat que segons els recorrents la norma "consagra la pèrdua de poder adquisitiu dels empleats públics i trenca la igualtat de tractament”.
 
Els sindicats CCOO, UGT, CSI.F, FSES e Intersindical Valenciana han dit en el recurs que el decret-llei vulnera el dret a la llibertat sindical, a la negociació col•lectiva i al treball, així com el dret a la igualtat i no discriminació.
 
El recurs argumenta també que el decret és “una privació patrimonial singular i individualitzada i sense compensació “, o siga, " una autèntica confiscació patrimonial, una cosa prohibida expressament en la Constitució".
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Autónomos units, Espanya parada, unin-mos ja, el que pasa es que som aixó, molt autónomos en tot.