L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 18 de febrer del 2012

ARTICLE D'OPINIO: Felicitar els serveis públics



Estem assistint a les majors mobilitzacions que hi hagut a la història recent  d’aquest país en defensa dels serveis públics, no només dels treballadors i treballadores del sector públic sinó de gran part de la ciutadania. Tot i això encara hi ha qui es pregunta si ens movem pels diners, i expliquem que si fora sols pels diners no tindria tant d’efecte mobilitzador, ja que no solament ens afecta a nosaltres el decret llei 1/2012 per part de la Generalitat o el 20/20121 del Govern espanyol si no a tots i totes  els que fem servir els serveis públics, en especial:  en atenció sanitaria i educació. Ja que suposen retallades en recursos  materials i humans que per coneguts en quan a qualitat ,  seran més necessaris encara. 

 A aquesta gent conscient del que ens estem jugant cal felicitar-la per que enten que estan carregant sobre els sector públic tot el pes de les reformes per a deixar un sector públic més feble i debilitat, amb unes ganes de que augmente el sector privat. Hem de felicitar a aquestes persones que es mobilitzen per estar contra la corrupció, les despeses desmesurades i eixa ruta de la malversació que han convertit el nostre benvolgut país.  Com el mateix conseller Vela renova la concessió a l’empresa de l’aeroport, com l’expresident Camps renova el contracte amb la Formula 1, lligant de peus i mans el futur govern valencià.

 Dels 1000 milions que esperaven agafar per aquestes retallades sols n’aconseguiran uns cinc-cents del personal com a ingrés fresc per poder tapar forats tan grans com: poder pagar a les escoles, a les farmàcies , a treballadors socials que porten molt de temps sense cobrar, etc. Però hem de pensar que la generalitat necessita de 5.000 milions d’euros per afrontar l’any 2012, que es quasi un terç del pressupost que té La Generalitat per a este any, 16.000 milions d’euros. Per tant en que molestaran a la qualitat que es dona actualment als centres públics d’educació ?

Respecte a primària, la reducció de les plantilles en reforç, pedagogia terapèutica, i en música. Respecte a secundària a part del número d’hores del professorat, un de cada set professors i o professores no estaran el proper curs. Això porta a que si no hi ha substitucions, els alumnes podran estar amb set professors diferents en una assignatura, vaja curs que podran fer. Però no passa res és la pública, i per a treballar ja seran bons.

Som l’única autonomia que ens han retallat condicions laborals  i salari, es a dir, a les demés autonomies si han retallat salari les condicions per a poder donar qualitat són les mateixes. Ací a València no. Una i l’altra. I s’entén, totes aquestes retallades sols signifiquen el 0’7 de tot el que deu la Generalitat, d’un total de 62.000 milions d’euros. I una part vergonyosa ha estat com deixen sense vacances al professorat interí, com sempre les persones que més pagaran la situació de la desfeta econòmica. I això que augmenta pel curs vinent l’alumnat i va a disminuir el professorat.  L’objectiu a la pública: l’augment de número d’alumnes per classe. 

Però és que han demanat els sindicats parlar amb el govern de la Generalitat i no volen, ja que no volen escoltar, com poden traure els diners de les rendes per canvi en el patrimoni, que ho cobra la Generalitat i després ho torna, ni dels 50.000 milions d’euros que han declarat de benefici les empreses de l’IVEX, ni de regular els criteris  salarials ni de contractació de les quaranta-tres empreses públiques valencianes. Un exemple a EMARSA sols entraven si eren del PP.  En fi que estem treballant més que mai per la ciutadania valenciana, per demanar depuració de responsabiliatats en el Consell, ja que son setze anys de causa.  I per favor, hem de ser més poble, tindre més unitat front a la crisi per a fer com a Islàndia, i no creure tant en salvadors de la situació econòmica. NO tenim notícies d’Islàndia ,  per això les donem nosaltres, un país que ja ha eixit de la crisi , però:

-          Fent dimitir a tot el govern que va permetre la crisi.
-          Nacionalitzant la Banca.
-       Fent un referèndum per a que el poble decidesca sobre les resolucions econòmiques transcendentals.
-          Empresonat els responsables de la crisi.
-          Reescriptura de la Constitució pels ciutadans i les ciutadanes.

Igual que ací.

Però ara necessitem ajuda pels que més ho necessiten que son els fills i les filles de les classes treballadores, per a que puguen estudiar com correspon al temps actuals, i puguen construir una millor patria, no entesa com la terra del pares, si no com la terra dels nostres fills, en alemany, “kinderland”. Per ells i elles, per la funció pública sempre ens trobarem.

           Jaume Talens
-