L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 10 de febrer del 2012

Ja comencen les rebaixes en educació? El PP planteja en el Consell un sistema que augmenta la desigualtat entre l’alumnat.


La consellera Català

 Primer van ser les retallades pures i dures als professionals, però sembla ser que a l’ensenyament públic comencen també “les rebaixes” per a les famílies,  tal com venien pronosticant els sindicats i els professionals del sector: Educació augmentarà les traves perquè les famílies obtinguen beques.

El PP comença per posar traves als llibres escolars, però podria arribar a les beques de menjador i transport perquè, segons va informar ahir la consellera d'Educació, Maria José Català,  les beques als alumnes de primària i secundària s'oferiran a qui més ho necessite però es retallaran i s’atorgaran segons el rendiment escolar. 

Per tant poc ha durat l'alegria a les families de la gratuïtat dels llibres de text, l’anunci propagandístic de l’anterior conseller Font de Mora, que ja es veu, no ha tingut molta vida, i si l’ha tinguda és gràcies als llibreters, que han assumit el cost perquè pagar, allò que es diu pagar, per ara la Generalitat res de res. Hem passat del “llibres per a tots”, per aquells que podien i que no podien pagar-los, a restringir ajudes. I potser restringir les ajudes tal com està el patí es posar traves al manament constitucional d’accedir a l’educació.

Ahir la consellera d'Educació, Maria José Català, anunciava la mesura dins del "Pla de Xoc contra el Fracàs Escolar",  i comunicava  el nou sistema per al curs 2012-13 d’accés a beques on es contempla la renda familiar, però a més el rendiment acadèmic de manera que es podrà retallar l'ajuda als que ho necessiten fins al 40%. Encara que siga d’imperiosa necessitat la beca de llibres per a una familia perquè té una renda baixa, si el rendiment escolar del xiquet no és bo... retallada de beca!!!

La presidenda de FAPA Valencia, Maria Jose Navarro, nomes conéixer la noticia es preguntava què passarà amb els alumnes de necessitats educatives especials o amb els que cal fer una adaptació curricular. Per què, no oblidem, són alumnes que, pressumptament, no arribaran al rendiment “normal”. ¿Com s’avaluarà?. I la presidenta recordava una cosa que tots tenim molt clar: que "moltes vegades són precisament els alumnes de famílies amb menys recursos els que pitjor ho tenen per a traure rendiment a les classes".

I ací cal recordar el Catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Subirats,  que deia que les ajudes que premien els millors resultats només fan que augmentar la discriminació i afegia que eixes mesures es plantegen en una situació aparentment igualitaria, quan realment aquesta no existeix. Però, ja veieu: que sabrà d’això i podrà ensenyar un catedràtic universitari a un polític?

La consellera Català ho feia tot dins de les bones intencions que tindria el Consell del PP:"Es pretén reconèixer l'esforç i el mèrit de l'alumnat" va dir, però potser conscient que la proposta no s’aguanta ni amb pinces va afegir "s'establiran excepcions a aquesta regla general".
 
I per acabar-ho d’arredonir, Català va afegir que les retallades es podrien fer també extensives a les beques de menjador o transport, però deia que l'aplicació de criteris acadèmics ací encara està en estudi.

I quines ajudes tindrà els millors per a continuar l’ensenyament acabada l’etapa obligatòria? No va dir res, però si pensem què ha passat en el Centre d’Investigació Principe Felipe, amb 144 despatxats, tots científics de primera fila, potser comprenem i entenem la política del Consell del PP i d'Alberto Fabra respecte a l'excel·lència.

- Basat en un text de L'Informatiu
-