L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 9 de febrer del 2012

La visita del Papa a València, a judici




El jutge de l'Audiència espanyola, Pablo Ruz, ha encausat onze persones per la comissió de delictes contra l'hisenda pública, falsedad documental mercantil, suborn i prevaricació en l'organització de la visita del Papa a València el 2006. Entre els encausats hi ha el “número dos” de la trama Gürtel, Pablo Crespo, el soci d'Alejandro Agag, Jacobo Gordon i l'assessor fiscal Ramón Blanco Balín.

Els altres encausats són el president de Teconsa, José Luis Martínez Nuñez; el vice-president, José Luis Martínez Parra; Jesús Alonso Galindo y Rafel Martínez Molinero, vocals del consell d'administració; Alejandra Andrea Beresovski i Noemí Márquez Castellano, administradores solidàries de Wild Electronic Desing; Antonio Soler Dorado i Oscar Fragio Díaz, apoderat i gestor de Wild Electronic.

L'informe d'Hisenda apuntava irregularitats a RTVV
Un  informe  encarregat a Hisenda pel jutge del cas Gürtel a Madrid, Antonio Pedreira, posava de manifest irregularitats importants comeses pels gestors de RTVV  en l'adjudicació de contractes durant la visita del Papa a València el juliol del 2006. Segons l'informe, la televisió valenciana es va gastar durant la visita del Papa 14.713.940, 75 euros i, en els contractes firmats, hi va haver un 'incompliment generalitzat dels principis de publicitat i concurrència' a l'hora d'adjudicar serveis o subministraments que per la seua quantia 'haurien hagut d'haver-se tramitat amb procediments de contractació oberts i negociats i que s'han adjudicat com a contractes menors', fraccionant els contractes per parts.

En la documentació de Canal 9 s'hi van detectar irreguralitats importants. Tots els contractes estan relacionats amb la retransmissió de la visita que va fer Canal 9. En total, més de catorze milions d'euros, un dels quals es va dividir en petits contractes d'una manera altament irregular, segons l'informe. Els altres tretze milions es van fraccionar en 11 contractes, el més important dels quals fou per Teconsa, una constructora sense cap experiència en insonorització. Aquesta empresa en va subcontractar moltes d'altres.

-