L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 27 de març del 2012

INFORME: Les politiques del PP fan que el País Valencià siga l'autonomia pitjor qualificada en desenvolupament de serveis socials


La polítca duta a cap els darrers anys pel PP ha fet que la valenciana siga l'autonomia amb pitjor índex de desenvolupament dels seus serveis socials, amb una nota de 0,80 sobre deu punts, i la segona que menys diners destina per habitant a l'any per a aquestes prestacions, amb 129 euros.

Aquesta és una de les conclusions d'una avaluació realitzada per l'Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials. L'estudi conclou que el País Valencià "es troba en el lloc més endarrerit en matèria de serveis socials de tot Espanya, que és com dir en el lloc més endarrerit d'Europa ".

La nostra autonomía, segons l'informe, no arriba a l'excel·lència en cap dels aspectes analitzats, i així en el cas dels drets i la decisió política, no obté cap dels punts possibles, ja que considera que no té un marc normatiu que garanteixi drets ciutadans en aquesta matèria.
 
Quant a l'esforç econòmic que realitza el govern del PP, es destaca que la situació valenciana és "clarament deficient", amb una despesa per habitant en matèria de serveis socials de 129,6 euros, menys de la meitat de la mitjana estatal, que està en 280 euros, i amb un percentatge sobre el total de la despesa que es queda en el 4,28 per cent, enfront del 6,93 del conjunt d'Espanya.

En matèria de cobertura, obtenim 0,6 dels 5 punts possibles, i només es destaca en forma positiva l¡acolliment familiars de menors. D'altra banda, no es pot dir el mateix, segons l'informe, en altres qüestions com la cobertura de la protecció a la dependència, que el 2011 només arribava al 0,86 per cent de la seua població, o en la manca de places de residències per a majors o persones sense llar.

L'associació responsable de l'estudi qualifica de "lamentable" el fet que el govern del PP No done dades públiques "en matèries tan importants com discapacitat o protecció de dones víctimes de violència de gènere" i que la Generalitat "es negue a facilitar informació estadística bàsica, un fet que evidencia falta de transparència i un  important dèficit democràtic que és urgent corregir ".

Catalunya és la comunitat autònoma amb millor índex de desenvolupament dels seus serveis socials (6,90 sobre deu), seguida del País Basc i la Rioja (ambdues amb 6,70), mentre que la valenciana (0,80), Canàries (1,80) i Madrid (2,50) són les que pitjor qualificació tenen.

- Basat en les dades de l'Agència EFE
-