L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 3 d’abril del 2012

Avui és un gran dia per a Tavernes




Si, amics i amigues, avui és un gran dia. I pensem que molts s'alegrareu: l'alcalde Jordi Joan va informar oficialment ahir al consistori, dins del plenari d'abril, que la Gerencia Regional de Cadasdre els havia enviat una carta on confirmava que Tavernes GAUDIRÀ D'UNA REVISIÓ A LA BAIXA dels valors cadastrals dels immobles urbans. 

Jordi Joan confirmava que tot el tràmit de revisió a la baixa s'efectuarà enguany de manera que els valors han d'estar actualitzats a data de l'1 de gener del 2013. Confiem en que això vulga dir que l'any que ve es pagarà segons els nous valors i que, alguna cosa repercutesca en la butxaca dels veïns. Com a mínim esperem que les pujades pendents per actualitzacions dels valors i que havien d'acabar en el 2016 queden en suspens.

A l'espera de que es resolga el procés, una cosa és segura: amb valors cadastral menors es beneficiaran totes les compravendes, així com la declaració d'hisenda que fem cadascun es voria modificada al nostre favor: pagaríem menys. De tota manera, es prompte per conéixer detalls i dades sobre l'IBI de les cases, però segur que també ens beneficiem.

Actualització de les 18 hores:
Afegim la nota oficial que apareix en el web municipal:
 
Tavernes serà pionera en la revisió a la baixa dels valors cadastrals del municipi

Tavernes de la Valldigna serà una ciutat pionera a tindre una revisió a la baixa dels valors cadastrals. Així ho va anunciar l’alcalde, Jordi Juan, en la sessió plenària d’ahir dilluns. Tavernes es convertirà en una de les primeres localitats a tractar d’igualar el valor de mercat i el valor cadastral, que a hores d’ara està descompensat

Així ho van confirmar ahir dilluns 2 d’abril des de la Gerència Regional de Cadastre de la Delegació d’Economia i Hisenda de la Comunitat Valenciana, on van informar personalment l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor d’Hisenda, Víctor Borràs, (que acudiren de matí a les oficines de la Delegació d’Hisenda acompanyats per tècnics municipals) que atenien la sol·licitud presentada per l’Ajuntament el passat 4 d’octubre de 2011, relativa al procediment de valoració col·lectiva de caràcter general.

Tavernes de la Valldigna ha quedat inclosa en el Pla de Treballs de la Gerència Regional de Cadastre, la qual cosa suposarà l’aprovació de la Ponència de Valors Total del municipi en l’any 2012 i l’aplicació dels nous valors cadastrals amb efectes del dia 1 de gener de 2013.

Este és el fruit d’intenses gestions dutes a terme per l’Ajuntament de Tavernes per a demanar una revisió a la baixa dels valors cadastrals del municipi, una prioritat per al govern des del primer moment.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, s’ha mostrat d’allò més satisfet que la Gerència de Cadastre haja pres en consideració la sol·licitud de l’Ajuntament, ja que és “la mostra que indica que els valors cadastrals de la nostra ciutat estaven per dalt, que s’estaven fent operacions immobiliàries de compravenda per sota del seu valor cadastral. Era una demanda veïnal, de tots els ciutadans que es veuen afectats per esta situació”.

Es compleix així”, ha afirmat Jordi Juan, “un dels compromisos adquirits per l’Ajuntament de Tavernes en esta legislatura: aconseguir una reducció urgent dels valors cadastrals del municipi i que en este temps de crisi tan negativament està afectant els ciutadans. Amb esta revisió, els valors cadastrals de Tavernes quedaran adaptats a la realitat del mercat actual”.

El regidor d’Economia i Hisenda, Víctor Borràs, ha afirmat que “esta revisió a la baixa dels valors cadastrals en Tavernes permetrà evitar les pujades tan fortes de l’Impost de Béns Immobles (IBI). Des de la Gerència de Cadastre han pogut comprovar que els valors a Tavernes eren alts, i han indicat que serà possible una revisió a la baixa. També afectarà a la baixa altres impostos com ara la plusvàlua i la renda (IRPF) ”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Tavernes va sol·licitar la revisió a la baixa dels valors cadastrals de béns immobles del municipi el mes d’octubre passat, una de les primeres ciutats que la van demanar.
 

 -

27 comentaris:

Anònim ha dit...

Una bona notícia si senyor.

Per fi s'ha resolt una reivindicació que ha de veure's recolzada amb una moderació en el tipus de gravamen que l'Ajuntament aplica per al cobrament de l'IBI.

Tinc igual que mane BLOC, PSOE, PP, EU,..... que siga l'ajuntament, l'estat,... UNA BONA NOTICIA PER A LA BUTXACA

Robinjut ha dit...

I eixos impostos on van a parar?
Al nostre Ajuntament?
I és una bona notícia?
Si s'ingresa menys, d'on trauen els diners per a funcionar, de pujar per altres costats com esports, cultura i serveis social?
El que falta per un lloc ens ho trauran per un altre.
Els únics contents seran els que tenen més i millors inmobles.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR...

Un gran dia per la baixada del IBI, pero un gran dia tambe per vore que ni sumar portat sabem.

Com siga certa la informacio i els papers del PP, es per a que Jordi Juan li demane perfavor, a Victor que DIMITA. I no val escudar-se en la culpa es del vei del sext o seguir amb la cantinela de la cumpa de aço es del PP, mireu com ens han d'eixat, aixo ja o sabem ja o varem escoltar a la casa de la cultura.

Jo hara vuic nar a la casa de la cultura i que me expliquen si es o no es cert la pifia sumatoria,que pareix que ha pasat.

Bones pascues a tots, crec que ademes de Jesus a algu mes van a Crucifixar.

EL MIRADOR ha dit...

Com de maltractada està la nostra llengua.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic OBSERVADOR: Com es confirme la informació que tenim que el PP no ha aplicat cap de les normes que ha dit Rajoy per a fer els càlculs del Pla, entre elles i per no avançar-nos, tenir en compte la mitjana dels ingressos a partir del 2009 i damunt sense aplicar l'element corrector que s'indica en la norma( i ja no el diguem més) i tamb'e com es confirme que damunt han fet mal els càlculs reaitzats a la seua manera, el ridicul del PP va a ser espantós.

Ahir ja es va dir en els corros en acabar el plenari que no era qüestó d'un full Excel de calcul com ha fet el PP, sinó que hi havia un programa a posta i especific per a fer els calculs, cosa molt normal perque així el ministeri unifica tot a l'hora de comprovar, un programa que el PP sembla ser que ni l'havia tingut en compter.
Això i que no valora les despeses, que es diu que el PP no les ha tingudes en compter, nomes ha valorat ingressos.

Amb el cor a la mà (Mira que estem en temps molt religiós) ¿Tu creus que la interventora que ha estat treballant un mes amb tot l'equip tècnic, amb totes les dades de l'ajuntament al seu davant, UN MES de treball, i al final tant a la interventora com a tots els tècnics se'ls escapen no mil o deu mil euros sinó 26 milions? Tu això t'ho creus? I ve el PP i en tres dies, com la mort iresurrecció del Nostre Senyor, ens ofereix no un Pla d'Ajust, sinó tres!

Anònim ha dit...

OBSERVADOR: Ja que com digueu estem en temps religiós: Després de vore els números en els vostres blogs, estos manaments, perdó vull dir totes eixes parrafades, es resumixen en dos.
1. Han posat tots els "seus" ingressos
2. No han contemplat cap gasto.


O siga que segons eixos números si jo guanye 1500 euros al mes, al cap de l'any tinc amb 14 pagues, el total de 21000 euros per a gastar en "coses extras".

Mentira: pague llum, aigua, IBI, la hipoteca tots els mesos, el menjar i beure de la dona i el meu fill i molt més. No tinc 21.000 euros gastadors, com el govern no té 26 milions.

Això és un desgavell!!

Enrique Estruch i Ferrando, coordinador local de UPyD ha dit...

JO HE ESTAT, COM JA HE DIT ALGUNA VEGADA, DES DE 1988 FINS A 2003, ÉS DIR, QUASI 15 ANYS EN POLÍTCA ACTIVA AL FRONT D'UN PARTIT, BE COM A SECRETARI, BE COM A PRESIDENT, I JURE QUE MAI HAVIA OBSERVAT UN GRAU DE CRISPACIÓ SEMEJANT ENTRE GOVERN I OPOSICIÓ : I MIRA QUE HE PASSAT PER GOVERNS DE TOT ELS COLORS I HE PARTICPAT ACTIVAMENT INCLÚS EN U D'ELLS, QUANT L'ALCALDE ERA PEPE BONONAD , DEL PSOE AMB COALICIÓ AMB PP I UV.

I EN SAP GREU, MOLT GREU, QUE ARA QUE ESTEM EN UNA SITUACIÓ CRITICA A TOTS ELS NIVELLS, NO SOLS ES POSEN ELS NOSTRES GOVERNANTS D'ACORD PER ARRIMAR EL MUSCLE, SI NO QUE PER EL CONTRARI VAN A TIRAR-SE, AMB PERDÓ, TOTA LA MERDA QUE PODEN PER A FER QUEDAR MAL AL CONTRARI.
MOSTRA D'AÇÒ ES ELS ESCRITS DE PP I BLOC ÚLTIMAMENT SOBRE EL-CAS DE GINÉS O QUANT SON INCAPAÇOS DE SENTAR-SE PER A POSAR-SE D'ACORD EN UN PLA D'AJUST, DEL QUAL ES FA SABER A L'OPOSICIÓ EN L'ÙLTIM MINUT, I AQUESTA EN ALTRE ESCRIT EN ALTRE PLENARI CONTESTA AMB PETICIÓ DE DIMISIÓ INCLOSA ; I LES RESPECTIVES PUBLICACIÓNS EN MITJANS AFINS DIGUEN-SE DE TOT.

SENYORS DIRIGENTS I OPOSICIÓ . JA ESTÀ BÉ, PEL BE DEL POBLE ES EU DEMANE, DEIXEN EL POLITIQUEO A UN COSTAT I ARRIMEN EL MUSCLE PER A, TOTS JUNTS, TRAURE A TAVERNES D'ESTA SITUACIÓ,

CONTEN AMB MI I AMB EL MEU PARTIT PER A EL QUE ES FACA FALTA : DONCS NO PER ESTE CAMÍ, PER ESTE NO ENS TROBAREM MAI.

Signat, Enrique Estruch, coordinador del col.lectiu local de UPyD

La Cotorra de la Vall ha dit...

Senyor Estruch li publiquem eixa nota perquè no volem que ara ni mai diga - com ja ha fet- que ací li censurem un escrit.

L'altra volta li ho vam dir i ara li ho repetim: no sabem quina és la seua intenció posant-se enmig, i damunt, donant consells. Igual com ja va fer l'altra vegada i nosaltres li anem a repetir el mateix: si voste -com diu. no vol que la cosa continue, no contribuesca amb escrits desqualificadors dels dos partits. Mantinga'ns al marge.
A no ser que vulga notarietat i que els demés vegem que vosté i el seu partit no està en aquestes baralles. Això de: A río revuelto...
I que vosté i el seu partit no estiga en les baralles és cosa normal quant no està representat en el consistori. I no ens prenga això en un sentit diferent al que volem dir: eixes discussions venen de temes de plenaris i vosté allí no està, de confrontament entre govern i oposició i vosté i el seu partit no són ni uns ni els altres. No cal dir res mes.

Sembla ser que vosté no ha llegit la nota del PP sobre el cas Gines.
Està molt bé això de si el colpegen en la dreta ofereix l'esquerra, Però està molt bé en l'Evangeli. Açò és politica, és un altre món. I el que no potser és que un partit diga el que va dir, inclús qualificant de feixista l'alcalde - mare meua, si parlarem de feixistes!!- i "se n'isca de rositas".
El seu partit en el cas del Bloc i davant el que va dir el PP ¿que hauria fet?

I una altra cosa: L'informe de la Interventora es va tindre a les 3 de la vesprada del passat divendres. Tots van tindre oficialment els papers després d'eixa hora.
Però nosaltres considerem això bufes de pato i escuses. Nosaltres estem segurs que al minut, el PP estava informat de tot el que s'anava avançant i dels números del Pla d'Ajust. ¿Tan bona persona és vosté que després de 16 anys de govern i 9 mesos de canvi de govern, encara es creu que el PP no continua amb mitjans per saber-ho tot?

I per favor no torne a demanar a dirigents i oposicio que arrimen el muscle. El govern ja ho està fent, i sense por i sense por a fer mesures impopulars però que calen. ¿Ho fa l'oposició?

Anònim ha dit...

EEiF: cal cridar amb les majúscules? Del seu afany de notorietat, ja ni opine. És evident, ací i arreu.

Robinjut ha dit...

Cotorra, lo de posar mesures impopulars està per vore.
Diuen que de les retallades a associacions llevaran tot el que no beneficie el poble.
Llevaran un 20% a totes les associacions?
O només retiraran la part de subvenció a les activitats supèrflues i prescindibles, com grans events?
Dia del tennis 1500€
Cursa platja amb premis professionals 8000€
35.000€ fútbol cobrant 500€ xiquet Tavernes subvencina l'esport base o els subvencionen ja els pares?
Quines activitats es subvencionen al conveni de les falles, que aporten les falles al poble?
Per a mí associacions de serveis socials (veins, creu roja) no deurien tocar-los 1€, cultura (música, coral) i esport base en els clubs el mínim, i festives tot el que es puga retallar.
Ja vorem el que passa.
ja vorem en que queda la cosa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Robinjut: opinions, propostes, maneres d'entendre la política, el que és i no és necessari.... hi ha moltes i cadascú té la seua.

Tu dius la teua; els fallers diran la seua que, no coincidirà amb la teua; el "beato" de torn dirà la seua sobre les subvencions a l'Església que segur no s'acostaran a les de la Societat Musical, etc i etc.

Efectivament, ja vorem que passa i com queda la cosa.

Anònim ha dit...

Cotorra, ens pot aclarir alguna cosa més sobre l'assumpte de la suposada errada del pla d'ajust?

La notícia de Las Provincias, remarcada a l'edició digital, exigiria implícitament una aclaració del govern municipal de cara al poble, perquè les acusacions del PP són massa greus com per a callar.

Enrique Estruch i Ferrando, coordinador local de UPyD ha dit...

RESPOSTA AL EDITOR .
Nos llama la atención que el administrador o editor sea quién conteste a nadie, y más en nombre de un partido, es inaudito, así se ponen de un bando, aunque el de ustedes al menos no lo cocultan.
¿Porqué me pongo "enmedio"? porque como representante de un partido en alza, que obtuvo un número sustancioso en las últimas nacionales, y que aspira sólo o en compañía presentarse a las próximas locales, creo estamos en nuestro derecho de opinar.
Y ¿ en que sito digo yo que el gobierno no esté arrimando el hombro?Digo que tiene que tratar de que hacer partícipe a la oposición,y que ésta debe aceptar .
¿ En que parte descalifico a nadie?
Ahora más que nunca hace falta unión , es lo único que pedimos, y le aseguro que si de mi dependiera,si yo tuviera que cortar "el bacalao" ,la habría.
Ahora más que nunca es necesaria una fuerza moderada que pare esta crispación. En ello estamos.
Y si nuestros escritos, de UPyD o míos, no son de su agrado, pues nos lo comunican y nos evitamos trabajo ambos, por suerte hay unos cuantos blogs más en Tavernes.
A la espera de nuevas por su parte, aténtamente.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sr. Enrique Estruch:

Ens hem limitat a dir-li el que pensàvem i el perquè no publicàrem un escrit semblant i el perquè ara li l'hem publicat: No volem que es limite simplement a dir en altres llocs qui li hem censurat, sense explicar que per escrit nosaltres ja li vàrem explicar perquè perquè no el publicarem: simplement perquè no era la seua guerra i consideràvem aleshores i considerem que l'últim que vosté i/o el seu partit intenta/en aprofitar-se'n de les qüestions dels altres presentant-se amb pell de corder.
No defensem a ningú, encara que de fer-ho està clar a qui ho fariem. No ens amaguem ni ens hem mai amagat. Hem estat sempre clars de què pensavem i cap on estem.
Ja veu que li parlem clar. Equivocats o encertat és la impressió que ens dóna.

I no li hem contestat posant-nos en lloc del Bloc, ni altres romanços: li hem respost simplement perquè nosaltres, ací a La Cotorra, vam publicar el que es va dir i enviar el Bloc sobre el cas Gines. L'altra part no ens va enviar res, cosa normal.

I no es que vulguem o no que vostés ens escriguen: Simplement el que demanem que quant ho facen parlen de vostés, del que fan i deixen de parlar dels altres.

I vosté si que diu al govern i oposicio que arrimen el muscle. És el penúltim paragraf majúscula. I sivosté es diu que arrimen el muscle, això vol dir: ¡¡que no l'estan arrimant!!! no ens inventem res.

I considerem acabat ací el tema. Vosté n'ha dit dos, nosaltres també. I tema acabat.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic anònim de les 16:06:

Tu ho dius: la suposada errada. perquè tot apunta a que l'errada i majuscula i a més reiterativa seria del PP, que ha fet un full Excel però entre altres coses sembla ser que no ha tingut cap dels vora vint parametres que el Govern de Rajoy demana en el Pla d'Ajust.

Sembla ser que ens anem a divertir i que allò de "hi havia un circ..." continua.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR...

Sobre lo que me indica que el PP, la habran cagado porque en 3 dias no se puede hacer el trabajo de un mes de la intervencion del ayuntamiento, eso yo no lo pongo en duda.

Lo que presento el PP, en el pleno NO FUE UN PLAN DE AJUSTE, fue una aclaracion a un punto de los ingresos que hay en el plan de ajustes, o eso entiendo yo.

Porque entiendo esto, porque unicamente habla de una partida de ingresos concreta, que dice que si sumo 1+1+1+1+1=5 y ellos dicen que la suma es: sobre la base deaño anterio 1 se suma A que es el incremento sobre la base de cada año anterior: lo que significa que si la base el año 1 es= 50 + A =50A, si el año 2 la base es 50A se le añade A, 50A+A= 50AA y asi sucesivamente, y porque porque en el plan de ajuste donde se explica la partida de la discordia dice que el incremento hasta x se divide entre los años y se ha de sumar a la base del año anterior.

Porque porque si yo al año 1 le sumo A queda 50A y si al año siguente mantengo 50A, no e añadido la parte que dividi entre los años que tenia que aplicar la subida. Asi lo entiendo yo.

Y si por ahora nuestro gobierno local no ha dicho nada, sera porque el equipo tecnico y el concejal responsable del area, estaran revisandolo, pero revisarlo es mas rapido, que hacerlo, se coge la ley se lee si revisa se estudia y se hace un informe explicando que lo que se presento es correcto por esto y por esto y que el informe del PP es incorrecto porque no tiene en cuenta esto o lo otro.

Y otra cosa si yo en un plan de ajuste digo que voy a ingresar x y que tengo estos gastos y por eso tengo que reducir Y i Z, significa que si algun puento del grupo de ingresos esta incorrecto influenciara en el resultado de la accion del plan de ajuste. No es que el plan este mal sino que un dato del plan es incorrecto y a causado un aumento o un decrecimiento en el tiempo de reabsocion.

Feliz pascua,

Anònim ha dit...

El OBSERVADOR...

Una cosa que me sorprende, es que cuando una noticia que posteais la teneis como cierta y segura sin dudas sin fisuras, no poneis nuevos posts encima la manteneis en el pusto 1 porque asi se publicita mas.

Y en este caso, no habeis tardado mucho en postear y repostear para bajarlas, algo podria indicar, no cren ustedes.

Ahh i gracias por publicarme el anterior y el anterio comentario

Un abrazo

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ací no fem en els comentaris com alguns blogs que no publiquen allò que no està en la seua línea. Ens alegra que vosté no tinga cap queixa nostra.

Si mantenim alguna cosa en primera línea és per això, perquè el tema és de primera línea: pel seu interés.

Matemàticament no s'ha expressat bé. Tot i que el nostre nivell no sobrepassa el batxiller, és clar que
50+A NO ES IGUAL a 50A
50+A és una suma
50A es un producte

50+A= 50+A i si sumen A el total és 50+2A i su seguim sumant A seria 50+3A

O siga: repassem els Excels!!!

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR...

A BUEN ENTENDEDOR POCAS PALABRAS BASTAN.

TE LO EXPLICO CON AMOR Y CARIÑO SIN FALTA A NADIE, NO COMO ALGUNOS QUE POR NO EXPRESAR CORRECTAMENTE LO QUE TODO EL MUNDO HA ENTENDIDO, SE ESCUSA EN QUE LOS OTROS SOMOS TONTOS (LO DIGO POR SU EXPRESION)

B= 100 (BASE DE APLICACION PARA EL PRIMER AÑO, LUEGO SE COGE EL ANTERIOR AL DEL AÑO A OBTENER)
A= 10 (INCREMENTO APLICABLE ANUALMENTE) SEGUN MARCA EL CALCULO PARA ALCANZAR EL IMCREMNETO ESTIPULADO EN SU MOMENTO EN LA LEY
COMO LO SACAMOS DE DIVIDIR EL TOTAL DE INCREMENTO A OBTENER / POR LOS AÑOS QUE NOS DAN DE PLAZO PARA ALCANZAR EL INCREMENTO.

SI TENOS QUE APLICARLO DURANTE 5 AÑOS, ES SENCILLO:

AÑO 1
B+A= 110
AÑO 2
B+A= 120 POR QUE 110+10 (BASE DEL AÑO ANTERIOR)
AÑO3
B+A= 130

ASI SUCESIVAMENTE HASTA LLEGAR AL AÑO DONDE TERMINARIAMOS EL INCREMENTO MARCADO

SEGUN EL GOBIERNO

AÑO 1
B+A = 110
AÑO 2
B+A = 110
AÑO 3
B+A = 110

TOTAL INCREMENTO DURANTE 3 AÑOS 10, CUANDO TENIAMOS QUE AUMENTAR 30

ES RAPIDO EN TRES AÑOS OBTENEMOS UN INCREMENTO DE 30 EN EL PRIMER CALCULO, EN EL SEGUNDO CALCULO EN TRES AÑOS SE HA AUMENTADO 10 (SE LLAMA MANTENER EL INGRESO, NO AUMENTARLO.

SI YO QUIERO AUMENTAR A 100 EN 10 AÑOS SERIA LO MISMO PERO ASI

AÑO 1
B+A= 110
AÑO 2
B+A= 120
AÑO 3
B+A= 130
AÑO 4
B+A= 140
AÑO 5
B+A= 150
AÑO 6
B+A= 160
AÑO 7
B+A= 170
AÑO 8
B+A= 180
AÑO 9
B+A= 190
AÑO 10
B+A= 200

EN 10 AÑOS AUMENTE 100, DE LA MANERA QUE EXPONE EL GOBIERNO

AÑO 1
B+A= 110
AÑO 2
B+A= 110
AÑO 3
B+A= 110
AÑO 4
B+A= 110
AÑO 5
B+A= 110
AÑO 6
B+A= 110
AÑO 7
B+A= 110
AÑO 8
B+A= 110
AÑO 9
B+A= 110
AÑO 10
B+A= 110

EN DIEZ AÑOS EL INCREMETO HA SIDO DE 10, NO DE 100 LO MARCADO POR LA LEY.

CREO QUE ESTA EXPLICACION NO TIENE DISCUSION VERDAD, ME LA DIO JORDI EN BURJASOT, ASI QUE NO FALLA.

gracias

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

LO HAS VISTO Y SIN PONER EN DUDA LOS ESTUDIOS DE NADIE, NI LA PROFESIONALIDAD DE NADIE, MAXIMA DE ALGUIEN QUE QUIERE SER MAXIMO EN ALGO ES SER MAXIMAMENTE EDUCADO, RESPETUOSO, Y CORDIAL

DE PRIMERO DE EGB QUE TE PUNTUABAN LAS MATEMATICAS CON LO QUE SACABAS EN EL EXAMEN PERO SI EN COMPORTAMIENTO TENIAS MUCHAS DE ESTAS (-,-,-,-,-,-) SUSPENDIAS TE PONIAN UN NM (NECESITA MEJORAR) APLIQUESE A QUIN CORRESPONDA SI CORRESPONDE

La Cotorra de la Vall ha dit...

No hem dit "tonto" a ningú:
Simplement hem dit que pel que nosaltres sabem enteniem que no havia expressat MATEMATICAMENT bé els conceptes. I sembla ser es torna a fer.

50+A en Matemàtiques no és igual a 50A

Si A=30 en el primer cas tenim 50+30 i en el segon 50x30

I es torna a fer en el nou comentari:

Si la base B=100 i l'increment A=10

1º any= B+A= 100+10=110

2 any= 1º any (B+A)+A= B+A +A= B+2A= 120

3ª any= 2 any (B+2A)+A = B+2A +A= B+2 3B

i així successivament.
Amb la qual cosa obtindríem una progressió aritmètica de raó=10.

S=(valor 1º any + valor 10º any)/2 x nº anys

S= (110+200):2 x 10 = 1550

Li ho tornem a repetir i sense voler dir "tonto" a ningú: MATEMÀTICAMENT es va expressar malament i ho torna a fer.

Entenem que vosté vol dir que la base de cada any és la suma de la base de l'anterior més l'increment però no ho expressa bé MATEMATICAMENT.

Si el primer any el valor de la base és "B" i el segon any ha canviat perquè se li ha sumat "A" a eixa nova base MATEMATICAMENT no se li pot continuar dient B perque EN MATEMATIQUES la variable B sempre tindrà el mateix valor i vosté ens dóna valors diferents per a B cada any. No és correcte MATEMÀTICAMENT.
Imagines una equació on el valor de la x varie a cada pas. Impossible.

I li ho repetim: ací el que més té el nivell de batxiller, però les dominava.

I les explicacions les haurà pogut donar un doctor en Matemàtiques com el sr. alcalde Jordi Joan, i això no implica que els oients les entengueren ni menys que les expressen bé MATEMATICAMENT.

I no ens donem per al·ludits en el seu segon comentari, perquè no era eixa la nostra intenció NI DE LLUNY sino aplicar la primera obra de misericordia espiritual: "ensenyar a qui no sap" (o si vol millor no s'ha expressat bé).

Sense acritud.

Filòsof ha dit...

Senyor Observador:
No entiendo su preocupación. Simplemente su forma matemàtica estava errada. Ahora es muy difícl que un programa oficial de cálculo del Pla d'Ajust obvie lo que usted explica, però todo es possible i no lo és al mismo tiempo. De seguro que usted habrá mantenido contactos con Interventores para poder afirmar el que afirma, i si és así, al menos así, estrá conmigo, que asi
no se presenta en un plenari del ayuntamiento. Por la misma razón que la evidencia, todo y que en principio no se tenga que demostrar, si és demostrable, por tanto deje que ahora hablen de su calculo, o el que usted defiende las personas que han presentado otro.
¿¿Y que haremos si se demuestra que ustedes estan equivocados??
Porque el mayor error en politica és la petulancia, i no va por usted. Pero entienda que me sorprendi cuando observe que
no se sabe quien tiene la responsabilidad en politica municipal de las cuentas públicas.
Otra cuestión és el presupuesto.
O és que para ser politico se tiene que tener estudios superiores? Quienes han de hacer su trabajo lo explicaran y con sus datos. En concreto y no para usted. El senyor Victor Borras no es responsable de las cuentas municipales, és reponsable de la orientación que se les de a estas cuentas. Pero no del dinero concreto o los calculos a futuro de la tesoreria. Però como el cuadro de Picasso soltamos un toro encendido sobre objetos de cristal. Y bien sabe Dios que la petulancia es un pecado que aun teniendo razòn hay comportamientos poco sociables. El ataque, quierase o no, iba por la interventora. I si no era así, se planeó muy mal el prec, la súplica,
al gobierno.Básicamente publicitario, i con intención de abandonar el pleno o bien, cosa que no hizo el alcalde, hacerse expulsar de él.

Nota:

Petulancia, i no va por usted,no es entender por descaro, insolencia o atrevimiento, como encontraran de sinónimos, sino entiendase como: que teniendo la razón las formas nos la quitan.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR...

Si ustedes leen bien el enunciado en el enunciado queda claro lo que es.

Sin más ni menos.

Para resolver bien un problema no es suficiente con expresarlo, lo puedes expresar bien pero si no lo lees correctamente no lo entenderas.

Y es lo que les pasa, no quieren entender que en un lenguaje no tecnico, sino de la calle, les vuelvo a copiar:

B= 100 (BASE DE APLICACION PARA EL PRIMER AÑO, LUEGO SE COGE EL ANTERIOR AL DEL AÑO A OBTENER)
A= 10 (INCREMENTO APLICABLE ANUALMENTE) SEGUN MARCA EL CALCULO PARA ALCANZAR EL IMCREMNETO ESTIPULADO EN SU MOMENTO EN LA LEY

Si hubiera leido bien el enunciado, lo hubiera entendido a la primera, pero que pasa que no lei atentamente el enunciado ni la explicación, por eso usted dijo lo mismo que yo, pero eso si tecnicamente, muy matematicamente.

Usted sacaria un 10 y yo un 5, o tal vez los dos lo mismo.

Pero ya esta claro entonces les dan ustdes la razon al PP, lo calcularon mal, los concejales y el alcalde, porque aceptan que ha de ser un incremento no una constante.

Saludos

La Cotorra de la Vall ha dit...

El problema és que hi ha coses que no es poden explicar amb simple llenguatge de carrer, i potser aquest siga un d'eixos.
I per això hauríem de deixar les explicacions als tècnics, que parlen i que expliquen ells a les persones que en saben de números, que a tots els partits les hi ha. Però no, ací i en altres blogs - i no va per vosté- hem pogut llegir comentaris sobre els números de l'Ajuntament que la veritat, per a què anem a parlar: el comentarista demostra no tindre idea de comptabilitat ni de les lleis que afectarien a les Hisendes Municipals.

Mire, a nosaltres ens pareix que quan un partit vol col·laborar, vol ajudar, si creu observar una errada de càlcul que pot afectar un tema tan important com un Pla d'Ajust per a 10 anys, el que fa és que ho comenta primer de veu al govern (canals hi ha) i els demana una Comissió d'Hisenda amb caràcter urgent per rebre les oportunes explicacions.
Però no, el PP creu que hi ha una errada, i com es diu en llenguatge de poble "vol fer sang", deixar en evidència al govern i aprofita una intervencio en prec i preguntes per actuar com ho va fer i desqualificar com va desqualificar, petició de dimissió inclosa, i per a nosaltres no s'atacava veritablement al regidor d'Hisenda, responsable polític, sino a la Intervenció Municipal.
Nosaltres entenem que no hi havia voluntat de col·laborar a millorar i dur endavant el Pla d'Ajust sinó tot el contrari.
És allò que es diu de les formes.
I després va passar el que va passar.

Anònim ha dit...

Me he puesto en contacto con personal de alto nivel de intervención y tesorería, eso si, particularmente, para eso están los amigos, para saber de dónde viene, si es que lo hay, el error que denuncia el PP, y nos contestan que ellos sólo se limitan a dar datos y luego cada uno los interpreta .

Vengo a decir con ello que a ver si la culpa al final es, como siempre, de caparrota, es decir, del funcionariado, cosa que ya he oído. Y hasta habiendo sido así, el responsable último es el político que le da el visto bueno.

Anònim ha dit...

Sr. Anònim:

Efectivament no estic del tot d'acord amb tu quan dius: Y hasta habiendo sido así, el responsable último es el político que le da el visto bueno.

El polític és el responsable polític, però en aquest cas el vistiplau no el dóna el polític sinó la Intervenció. Dit sense altra cognotació ni menys negativa per a la Intervenció.

De tota manera jo pose la mà en el foc per la Intervenció perquè estic segur que els números i els informes els haura fet, mirat, remirat cinquanta voltes i ben fets. I segur estic que quant ha donat el seu vitiplau al Pla d'Ajust, que és la mare del folló, és perquè estaven ben fets i el polític s'havia ajustat a allò que diu la llei i el decret sobre Pla d'Ajust.

I no crec que la culpa siga del funcionariat, ni menys després de tots els advertiments que havia fet a l'anterior govern sobre que no estaven complint cap dels objectius. A vore si ara resulta que és el funcionariat o el govern actual el culpable de la bancarrota municipal.

bello ha dit...

NO, si al final de tot diran que com no estan els setze o els vint i tants milions, se'ls han quedat el tripartit.

Per cert el PP també és una coalició de fatxes, centristes, democratacristians, regionalistes, lliberals, en fi tots els que estan contra l'estat del benestar. Estan contra que es pague l'atur però osn els primers en cobrar-lo quan els tiren a l'atur els democrates del tripartit.