L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 26 d’abril del 2012

Compromís de Gandia exigeix explicacions sobre el desmantellament de Gandia TV, la base de la futura televisió publica comarcal que ha servir senyal a la Valldigna.

Cotxes que carregaren el material
El Bloc-Verds (Compromís) demana la convocatòria extraordinària i urgent del Consell d'Administració d'Iniciatives de la Comunicació, SL, després que un mitjà de comunicació ha publicat imatges que mostren l'extracció de material per part de televisions privades , sense que s'haja informat els consellers.

Gandia TV ha de ser la base del que pot ser el futur consorci comarcal de televisió per a la Safor-Valldigna. Tot apunta a que la cosa està verda, i el consorci on s’ha d’integrar Tavernes al costat de Gandia i Oliva està encara molt lluny de que siga una realitat, i més encara quan els ajuntaments travessen els problemes econòmics per a tots coneguts.

Però és que la cosa estarà encara més verda si es confirma el que avança un mitjà digital, que es que durant la vesprada d'ahir tècnics de televisions locals de Gandia retiraven de les instal·lacions de Gandia TV, equipament de producción, mobiliari i fins i tot radioenllaços d’alta freqüencia. I no ho sabem, però algú haurà donat permís als empleats d’una televisió privada de Gandia per poder anar-hi i extraure el material. ¿Qui ha segut i per què? ¿Hi ha o no interés en què una televisió pública plural i en valencià emeta a la comarca, o millor deixar-ho tot en mans de les privades? ¿Què hi ha de cert de les pressumptes vinculacions amb algun partit polític d’aquestes emissores privades? ¿Per que el PP va tancar Gandia TV, la televisió pública local i base de la comarcal, a l’endemà mateix de governar aquella ciutat?

El que no es pot negar és que el desmantellament de Gandia TV és un entrebanc més per a engegar una televisió pública comarcal de qualitat, que emeta en la nostra llengua i amb continguts basats en els principis d’imparcialitat, pluralitat i veracitat. Les imatges del desmantellament les podeu vore ací: 

Imatges

El Booc-Verds (Compromís) de Gandia ha sol·licitat la convocatòria extraordinària i urgent del consell de la televisió "atenent al dret a ser informats" i ha demanat un inventari detallat de tot l'equipament i material de Gandia TV, "així com la relació de béns que s'han extret fins a la data”. També recorda que se’ls ha negat sempre informacions semblants i considera que aquest material pertany a la ciutadania de Gandia “no a empreses privades. A més a més, que caldria ser reutilitzat per la futura televisió comarcal". 
-