L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 15 d’abril del 2012

Compromís vol saber si s’aplicaran les mateixes retallades que patiran els hospitals públics als gestionats per empreses privades


El model de gestió que el PP ha aplicat als hospitals d’Alzira, Torrevieja, Dénia, Manises i Elx (per ara eixos, ja se’n parla d’altres en el futur, com el de Gandia), està sotmés a un contracte pel qual, els hospitals reben una prima anual càpita d’uns 619,88 euros, aproximadament, per cadascun dels habitant de l’àrea de salut on estan ubicats eixos centres. 

Les dades que es troben a les memòries de gestió d’aquests hospitals, diuen que la Generalitat Valenciana paga actualment per un total aproximat de 813.000 habitants, cosa que suposa una despesa sanitària de 566 milions d’euros a l’any, aproximadament.

Això ha portat al síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha preguntar al conseller de Sanitat sobre eixes quantitats i li ha recordali que eixe model de sanitat  - denominat model de Ribera Salut-  implica que el Consell quan paga eixos 619 euros per habitant a l’empresa privada que els gestiona, actua a manera d’una assegurança de salut privada.  Morera ha indicat que eixa situació sembla no va a canviar i per tant, els valencians tindrem retallades en la sanitat, però les empreses privades que gestionen els cinc hospitals valencians cobraran el mateix.

Morera ho deia ben clar en les Corts Valencianes: “les mesures anunciades pel govern central en educació i sanitat, afectaran directament també als hospitals i centres de salut públics valencians, amb retallades, racionar el material, prescindir de professionals sanitaris i tancar llits hospitalaris. Però per contra, els hospitals gestionats de forma privada continuaran rebent la mateixa prima per càpita perquè les retallades afecten al sector públic, no al privat”.

Compromís considera que els contractes firmats per Camps com a president de la Generalitat amb les empreses privades que gestionen els hospitals no poden ser com els firmats amb el promotor de la Formula 1, sense possibilitat de canvi i modificació. “Ens trobaríem davant una herència de Camps terrible, i passarà a la història com el president que es va dedicar a hipotecar als valencians amb contractes de confidencialitat o llarg termini, impossibles de rectificar”.

Compromís  creu que el Consell “ha de modificar a la baixa, aplicar la mateixa retallada que la resta d’hospitals als gestionats per empreses privades. És un important estalvi de diners que es pot dedicar a millorar el sistema sanitari públic i no a que obtinguen beneficis elevats empreses privades. La sanitat no és cap negoci, a pesar del model fomentat pel PP valencià”.

- Nota de premsa de Compromís
-