L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 19 d’abril del 2012

TEMA DEL DIA: Cal dir repagament no copagament o de com el PP ens ha mentit i enganyat a tots.


Fabra i Rosado han mentit i enganyat als valencians i valencianes
 Alberto Fabra i el PP ens han mentit en confirmar ahir el repagament després d’estar mesos negant-lo.  Fabra i els membres del Consell han dit per activa i per passiva que no estaven d’acord amb la fórmula de “repagament” sanitari i fins i tot aprovaren una proposta de rebuig a Les Corts Valencianes, però ara fan seua la reforma sanitària que Rajoy imposa.

I cal dir repagament perquè tornem a pagar el que ja hem pagat amb els nostres impostos. O siga, anem a pagar-ho dues vegades, anem a “repagar-ho” amb les receptes. 

¿Quantes vegades Alberto Fabra i el seu equip de Govern han mentit, fins i tot després de les eleccions generals? El repagament el va rebutjar Rosado, Císcar i el mateix Fabra, però ahir el vicepresident i portaveu del Consell, José Ciscar, era l’encarregat d’oferir, en nom dels valencians, un nou “sacrifici” per Espanya. I, després d’haver-ho negat fins al darrer moment, la Generalitat assumia una vegada més, la disciplina de partit i les ordres de Madrid. I als valencians i valencianes que les den!

Per primera vegada en la història del Sistema Nacional de Salut (SNS), s’implantarà el repagament farmacèutic per als jubilats, que hauran de pagar un 10 % del preu dels medicaments amb recepta que consumisquen fins a un màxim de 8 o 18 euros al mes en funció de la seua pensió. Els treballadors en actiu, que fins ara pagaven tots un 40 %,  pagaran el 50% els que guanyen més de 18.000 euros a l’any i aquells que la renda anual siga superior a 100.000 euros, el 60%, amb un màxim de 60 euros al mes. 

Altres mesures aprovades són  traure del finançament alguns fàrmacs i acabar amb el turisme sanitari que venen practicant molts estrangers. La reforma del sistema sanitari serà efectiva d’ací a dos mesos.

Enric Morera en la FE

Compromís assegura que el repagament demostra l’estafa de la campanya de Rajoy i desmantella l’estat del benestar

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el repagament “enceta el desmantellament de l’estat del benestar, un sistema en el que el PP no creu. Per això persegueix i penalitza a les rendes mitjanes i baixes, a la gent necessitada i a les persones honrades en general, mentre que sols defensa els interessos d’empreses privades i també de les altes fortunes. Això ho està demostrant Rajoy dia a dia amb unes accions que demostren la total desorientació i improvisació d’un govern que no sap actuar contra la crisi”.

Morera considera injust que les persones que han estat treballant tota la vida, que han alçat la nostra societat i que tenen unes pensions molt baixes, amb les quals han de fer meravelles per arribar a final de mes ara, el govern central del PP els condemna a pagar més pels seus medicaments. “Els nostres pensionistes, per l’edat, són persones que tenen tendència a patir malalties cròniques i han de consumir medicaments que ara són més cars per culpa de la mala gestió del PP i de les mentides de Mariano Rajoy”.

Morera considera que la mesura no servirà per a estalviar “perquè modificar les targetes sanitàries per introduir sistemes electrònics identificadors de les persones comportarà una major despesa, molt més del que es recaptarà amb tota seguretat”, ha reconegut Morera.

Compromís afirma que els ciutadans i ciutadanes paguen la ineptitud i la incompetència de governs que no han gestionat correctament els recursos públics, han gastat més del que tenien i ens han portat a la ruïna. “El PP valencià pot donar molts exemples d’això” concloïa Morera.

- L'Informatiu i comunicat de Compromís
-