L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 5 d’abril del 2012

Un informe de la Intervenció Municipal demostra que el govern de Tavernes ha plantejat be el “Pla d’Ajust” i deixa sense cap valor la proposta del PP



Borràs respon a Vidal, sota la mirada de l'alcalde, qüestions del Pla d'Ajust
L’informe de la Intervenció Municipal és aclaridor i ve demostrar que les xifres del “Pla d’Ajust” proposades pel PP en el plenari de dilluns no són vàlides. L’informe deixa clar que un “pla d’ajust” no és fer unes sumes en un full de càlcul Excel, i el PP havia d’haver contemplat els 18 factors que són bàsics en la redacció del pla d’ajust, segons la normativa del Govern de la nació, cosa que no ha fet.

L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha afirmat que “el PP s’ha posat en evidència i ha deixat ben clar que és incapaç d’elaborar un “pla d'ajust”: no han fet bé els comptes. L'informe de la Intervenció Municipal deixa ben palés el perquè de la desastrosa situació econòmica actual de l’Ajuntament de Tavernes, després de la seua gestió dels darrers anys”.

El dilluns passat, el PP va presentar tres alternatives diferents al pla d’ajust i ho feia amb acusacions de que el del govern estava mal fet, mal calculat i per tant demanava la dimissió del regidor d’Hisenda. El “pla d’ajust” l’ha de presentar obligatòriament l’ajuntament amb deutes amb proveïdors i ha de comptar, com era el cas, amb l’informe favorable de la Intervenció Municipal.

L’alcalde ha expressat que “el portaveu del PP, Manolo Vidal, va afirmar rotundament que el govern municipal s’havia equivocat en els seus càlculs i es va vanagloriar del fet que el PP havia elaborat tres plans en tres dies, i afegia que no calia aplicar cap mesura. Va dir textualment “que el govern recaptaria milions a cabassos” i -segons va afirmar- serien 26 milions d’euros”.

Ingressos irreals

El regidor d’Hisenda, Víctor Borràs, ha indicat, respecte de les dades presentades pel PP, que “el Sr. Vidal ha estat fent uns pressupostos des de l’any 2007 fins al 2010 irreals i amb uns ingressos ficticis. Ara, continua en la mateixa línia i ha efectuat un simulacre de pla d’ajust totalment fals, inventant-se les xifres i ometent dades, segons els seus interessos, a més de no ajustar-se al RD4/2012”.

Borràs ha assenyalat la circumstància que “els fets parlen per si mateixos. El Sr. Vidal no ha encertat en cap pressupost de la seua legislatura, tampoc en el Pla de Millora, Sanejament i Equilibri Econòmic del 2008 al 2011, i pense que es posa en evidència i en risc Tavernes cada vegada que va a fer números i previsions. És més, la proposta que ha presentat el PP de Tavernes comporta un increment del dèficit”.

Fent un poc d’història sobre el que comenta el regidor Borràs, en data 15 de juliol de 2009, la Intervenció ja va emetre un informe desfavorable a una operació extraordinària d’endeutament al no haver elaborat el govern municipal del PP cap Pla de Sanejament ni haver proposat mesures tendents a alleujar la situación econòmica existent (romanent de tresoreria per a despeses generals de l’exercici 2008 negatiu de 3.987.260 d’euros i les obligacions líquides i exigibles pendents d’aplicar al pressupost de 2008 era de 473,390 d’euros).

També l’alcaldia del PP confiava amb els seus càlculs i que com a conseqüència dels nous valors cadastrals, tindre un increment dels ingressos per l’IBI de 7.265.020 d’euros al final del 2011, uns valors que foren calculats – malament- seguint la mateixa metodologia que el portaveu del PP, Manolo Vidal, va incorporar en el document que titola “Pla d’ingressos per IBI Urbana” que es va presentar en el plenari del passat dilluns.

Havia calculat superávit de 7’2 milions, pero com tothom sap, en desembre del 2011 no el va haver i sí que va haver un gran déficit: romanent de tresoreria per a despeses generals provisional negatiu de 3.278.320 d’euros.

Una fórmula errònia ja aplicada en 2007

Manolo Vidal va demanar a l'alcalde, Jordi Juan, que la Unitat Econòmica de l'Ajuntament comprovara i verificara els plans que ell presentava en eixe Ple de dilluns per tal de comprovar que els seus comptes estaven bé i malament els del Pla d’Ajust del govern municipal.

L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha demanat a la Intervenció Municipal un informe tècnic sobre els plans presentats per l’oposició, informe que resulta absolutament aclaridor i demostra que el govern municipal va fer bé les coses i alhora desmenteix les xifres plantejades pel senyor Vidal.

L'informe de la Intervenció diu que els documents presentats dilluns passat per l'oposició utilitzen les mateixes metodologies (com acabem de dir) que ja va aplicar el PP l’any 2007, i de increment de 7.265.020 d’euros, el resultat a 31 de desembre del 2011 va ser negatiu en 3.805.300 d’euros.

Va passar tot el contrari del previst i van emprar la mateixa fórmula dels “Plans d'ingressos per IBI (contribució) Urbana” que van presentar en el Ple passat. És un exemple que demostra que els càlculs del senyor Vidal no tenen fonament ni credibilitat perquè, a més, han oblidat un total de 18 magnituds exigides pel decret.

I és que un “pla d’ajust” és alguna cosa més que un full Excel i per tindre les dades del pla d’ajust, Intervenció ha hagut d’afrontar, en 15 dies, tota la comprovació de despeses i ingressos que no s’havia fet en 12 anys en l’Ajuntament de Tavernes.

El Pla d’Ajust aprovat en el plenari del passat 30 de març, sí que tenia previst un increment en l’IBI de 3.282,51 mils d’euros en l’any 2022 respecte de l’exercici 2011, reduït en la taxa anual de creixement mitja negativa del 12%. La dada ve imposada pel Ministeri d’Hisenda i Administracions públiques a la vista de l’evolució de la recaptació en els últims tres anys. A més, es preveu l’evolució de la despesa que augmenta segons les dades de l’IPC.
Cal saber que també en el "pla d’ajust" s’han d’estimar -segons la normativa del Ministeri- per al període comprés entre l’exercici 2012 a 2022, les següents magnituds, que el PP no han tingut en compte:

- ingressos corrents
- ingressos de capital
- ingressos no financers
- ingressos financers
- despeses corrents
- despeses de capital
- despeses no financeres
- despeses financeres
- estalvi brut
- estalvi net
- ajustos segons el SEC (en termes de comptabilitat nacional)
- la necessitat o capacitat de finançament
- romanent de tresoreria per a despeses generals
- el període mitjà de pagament als proveïdors
- el saldo de deutes a favor de l’Ajuntament que es poden considerar de cobrament dubtós
- el deute viu amb entitats de crèdit
- les quotes d’amortització de les operacions d’endeutament
- les quotes d’interès de les operacions d’endeutament.

El govern municipal ha fet públic la nota de premsa basada en l’informe d’intervenció per a desmentir categòricament que el seu “Pla d’Ajust” estava mal i que xifres donades per l’oposició venen a demostrar “que, allò que el Sr. Vidal va anomenar com l’error més gran mai fet per un govern en la història de la democràcia a Tavernes, en realitat ha sigut tot el contrari: l’error de càlcul més impressionant fet pel PP en la història de la ciutat”, en paraules de l’alcalde Jordi Joan.

- Segons la nota de premsa oficial

-

50 comentaris:

Enrique Estruch i Ferrando, coordinador local de UPyD ha dit...

Per a mi lo que diga Angela, i com es normal a qualsevol amb dos dits de front i que es crega la demoràcia i el sistema administratiu que la sustenta, va a misa.

Anònim ha dit...

mare meua...i estos del pp estan omplint-se la boca que si han descubert la errada més monumental de la història de la democràcia, que si patatin, que si patatan...i no saben fer la o amb un canut!

Ara si que tinc clar perquè estem en la p...a ruïna, ara ja ho entenc. I si no els haveren fet fora, mare meua quin merder tindriem a hores d'ara!!!

calculator ha dit...

Este Manolo amb una calculadora en la mà, te més perill que un caramel a la porta d'un col·legi.

Doneu-li un sudoku, que estiga entretingut, o un altre enxufe en la Generalitat...però no li doneu calculadores...
Ostres, el mòbil també té calculadora...

Anònim ha dit...

Ahora lo que deberia hacer este señor es ir descalzo a la procesión del viernes como penitencia por haber mentido.

Y confesarse. Que uno de los mandamientos dice que no mentiras.
Por cierto, alguno dice no codiciaras ningun cargo perdido?

Yo le recomendaria leer al santo Job.

La L. ha dit...

als nous regidors del pp del poble, no els caura la cara de vergonya de veure on s'han clavat?
Per molt que estiguen alienats i amb una menjada de bola de colló i mico, en el fons, sentiran vergonya aliena?
Jo senc molt de respecte per alguns d'ells,cas de Ferrando, Sansaloni, Maria... i la veritat, no entenc com continuen amb eixes xarlotades.
No ho entenc. Jo no tragaria amb responsabilitats que no son meues. Jo, ni boïga.

Anònim ha dit...

fa més de 20 anys que segueix la política local, i no he vist mai a ningú fer més el ridicul tant com a l'exalcalde amb tot este rotllo del pla d'ajust.
De pena. I més perquè el conec i em sap greu. Però ens està fotent amb eixes eixides destrellatades i maleducades. Eixe no és el Manolo que jo conec. Estic decepcionat.

Anònim ha dit...

jo no entenc que fa una interventora, quin paper juga en l'Ajuntament. Es que un informe fet per una interventora no ho pot manipular un alcalde? això com funciona? algú m'ho pot aclarir?
Moltes gràcies.

Anònim ha dit...

este govern ho està fent molt bé. Si continuen axina, a la proxima tornaran a ixir.

Anònim ha dit...

Tot el poble està buscant els 26 millons de euros del pp. Els que els trobe pa dell.

hamlet ha dit...

Manolo l'altre dia el que buscava era que el tiraren del plenari, per poder fer-se la víctima i dir que l'alcalde es un feixista. Però li va eixir el tir per la culata i va protagonitzar l'escena de la seua vida, per la que serà recordat tota la vida.
Jo sempre que el vore, el recordaré amb eixa situació que a mi em va fer sentir una vergonya aliena superforta. Alli estava, parat, aci vaig, alla vaig. Em sente, men vaig...SER O NO SER. THAT IS THE QUESTION.

Anònim ha dit...

quaderns de matemàtiques rubio. De varis nivells. Son prou econòmics. Es troben en totes les llibreries i papereries. Ho dic per si algú vol ensenyar-se a comptar.

Anònim ha dit...

Ara que tocaria que fera el senyor Manolo Vidal? No deuria demanar DISCULPES PÚBLICAMENT?
DEMANAR DISCULPES?
DISCULPAR-SE?
DEMANAR DISCULPES COM UN HOME?
DISCULPAR-SE?
I els seus acolics, no deurien també demanar disculpes per la errada tan monumental que han fet?

Anònim ha dit...

diumenge, a l'encontre, jo miraré al nostre senyor i a la Verge Maria i al menys, tindré una alegria.
Perquè l'amargor d'esta setmana no ens la llevarem en anys, gràcies a este personatge.

estic cremat ha dit...

però esta gentola voldrà fer-nos creure que un burro vola? de que van? ens han afonat el poble i volen fer-nos creure que anem a guanyar 26 milions d'euros? Que els cagarem pel cul?
Jo m'encenc amb estes gilipollaes!!!!

Anònim ha dit...

Cotorra, esteu triomfant en difusió local. Teniu més lectors que els dos diaris junts!!I damunt ho podem comprovar, no com en altres blogs que ho diuen de boqueta. Com si digueren que tenen un milió de seguidors. La llengua no té òs. jajajaja

Anònim ha dit...

Este tema és molt serios. Hem assistit al todo vale dels peperos amb l'unic objectiu de desprestigiar al govern. Ara bé, han anat per llana i han eixit esquilats.
Jo no me trobaria a gust, després de fer el primo com l'han fet. No es pot dubtar d'un interventor, és pràcticament com si fos un notari. El que diuen va a missa. Son funcionaris de l'estat. No dels Ajuntaments.

Estruch ha dit...

Anónim 21:22, Sobre el paper de l'interventora :
Als funcionaris i com a tals els es suposa imparcialitat.Ells donen les dades i, al meu llimitat entendre, es poden interpretar fins a cert punt per part dels polítics : No es el mateix empenyarte per algunes coses que per a altres i així i tot també es discutible en que es preferible empenyarse.

No obstant, cadascú que escolte i deduixca en consequéncia

Anònim ha dit...

Per a aclarir-me un poc:
El pla d'ajust es per a 10 anys i jo vaig pagar l'any pasat 300€ d'IBI.
Algu pot dir-me la suma del que pagare en els proxims 10 anys.
I, si pot ser, el que pagaria cada any. Jo se que este any pagare un 10% mes que son 330€ pero no tinc clar que pagare en 2013, 2014, ... 2021
He 300€ pero em dona igual altra quantitat
Moltes gracies.

Robinjut ha dit...

No dubtem ningú de la honestedat de la sra. interventora, però el que estava clar era una cosa: que el plà de rescat s'havia d'aprovar i com fora. Els números havien d'eixir perque el govern es jugaven 2'7 kilets.
Igual que Manolo no havia contat algunes despeses, el govern també haurà fet els seus comptes, que tots sabem en economía 2+2 no sempre són 4, depen del que estimes que passarà en un futur. No vullc suposar res, però a la regidora tampoc li interesava per varies raons que no s'aprovara.
En este cas, suspés per al PP, per teatreros, aprovat justet per al govern.
Pròxim examen, retallades a associacions, ja vorem com les gestiona el govern. Em dona que el PP va a posar-se de part de les associacions amb més impacte social al poble i en va a eixir guanyant esta vegada.

Anònim ha dit...

Algú s'ha donat conter que baix d'este requadre on escrivim, posa literalment:
"L'autor del BLOC ha d'aprovar..."
La conciència ens traeix, Cotorra!

Anònim ha dit...

Quina actuació més ridícula i deplorable fiu Manolo en el plenari i total per acabar fent el ridícul, no una sinó 2 voltes, així ens ha anat amb aquesta quadrilla, tot el poble arruïnat i ell d'assessor en la diputació, que ha d'assessorar este personatge???

Robinjut ha dit...

Tots els que criticaveu tant els funcionaris, ara sou els més acèrrims defensors de la honestedat de la interventora?
Això sense valorar en el que es demanava abans com a treballadors ni en els números d'ara com a tècnics?
Això es diu al que a bon arbre s'arrima bona ombra l'acull.
Molts que s'anomenen progres arrepleguen tot el sectarisme més ranci de la dreta.

Anònim ha dit...

Que quede clar que el que diu la interventora en qüestions econòmiques és SAGRAT, ningú pot discutir-ho, és una funcionaria de l'estat totalment imparcial (estos del PP volen fer dubtar a tots) no és de l'ajuntament, la seua valoració en matèria econòmica és indiscutible.

Anònim ha dit...

Anonim que escrius:

Algú s'ha donat conter que baix d'este requadre on escrivim, posa literalment:
"L'autor del BLOC ha d'aprovar..."
La conciència ens traeix, Cotorra!

Els que ací escrivim som un poc més llestos del que tu ens vols fer per a saber que això és una plantilla, que està en tots els llocs com este, i que no la posa ni la lleva l'autor sino l'empresa que facilita l'allotjament d'esta pagina, bloc o blog com li vulgues dir.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amics i amigues:

Una reflexió. No ens agrada deixar de publicar cap comentari. I no és simplement perquè digueu si ací se censura o no. Pensem que hem demostrat que eixe no és el cas en aquest blog.

Però potser per eixe afany de que ningú ens diga que l’hem “censurat”, quan realment el que no hem permés són eixides de to, ho publiquem tot i al final caem en el parany de posar-nos al mateix nivell de llocs que no ens agraden per les formes que usen, i tots acabem fent igual. I eixe potser no siga el camí.

Podem criticar, reflexionar, dir la nostra des del respecte a les persones, però no podem actuar exactament com fan ells en els seus blogs. No podem deixar que la desconsideració i el despreci a les persones i, fins i tot la falsetat, siga també ací, a La Cotorra, una constant com és en altre llocs. No podem arribar a ser tots iguals.

No som ningú per a donar consells. Però considerem que la crítica política no té cap perquè d’anar unida a la desqualificació personal. És una reflexió que vos fem i ens fem també, i per tant volem i desitgem que els vostres comentaris siguen assenyats i respectuosos. Encara que siga perquè tots no som igual. I cal demostrar-ho.

Gràcies.

Anònim ha dit...

I amb quina cara anirà Manolo estos dies pel carrer després d'haver fet el ridícul d'aquesta manera??? Jo si fora algun dels joves del PP hem plantejaria seriosament aquest lideratge...

Anònim ha dit...

Soc el dels 300€ de l'IBI
Algu pot dir-me que pagaré d'IBI durant els proxims 10 anys de vigencia del Pla d'ajust?
Crec que es una forma molt didactica de poder entendre este lio

La Cotorra de la Vall ha dit...

Demanes una cosa que a hores d'ara no es pot saber i menys si hi ha una revisió cadastral.

Si tot continua igual i fins el 2016 tindràs tots els anys eixa pujada aproximada del 10% fins arribar a l'actualització aprovada per la passada revisió.
A partir d'eixe any, nomes s'aplicaria el 2% (mes o menys) percentatge que tots els anys (ara també) contempla l'Estat en els presupostos.

De tota manera, cal esperar a vore que dóna la cosa i la revisio.

el dels 300 ha dit...

vols dir que aproximadament seria:
2012: 330
2013: 360
2014: 390
2015: 420
2016: 450
2017: 459
2018: 470
2019: 480
2020: 490
2021: 500

He entes be la teua explicacio?
10% fins 2016 i 2% de 2016 a 2021

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si no ens equivoquem, l'any 2016 finalitza el periode d'actualització al nou valor catastral nascut de la darrer revisió feta a Tavernes.

Segons el que es va aprovar en el seu moment i durant els 10 anys que dura l'ctualització estem en el tram d'un 10 % (aproximat) fins el 2016. Els calculs que fas serien bons per tindre una idea aproximada, pensem.

Ara, a eixe valor cadastral,cada any s'aplica el coeficient d'actualizació que la Ley de Presupuestos Generales del Estado estableix.

També has de saber que la renta s'imputa un 2% del valor cadastral de l'immoble, pero si el valor està revisat és 1,1%

De tota manera, no som tècnics. Igual estem equivocats.

Filòsof ha dit...

Voleu tindre en compte el 12 per cent de creiximent negatiu, que ja té mèrit dir-li a un creiximent negatiu. Com son els economistes. Quan fem els càlculs sobre l'IBI cal tindre l'històric dels impagats i que mitjançant la crisi, la recesió, i si guanye jo anirà tot millor, ens fa vore que tots no paguen. Per tant, direm que dotze persones del poble de cada cent no podran pagar la contribució. I ací està un fort error de contabilitat, no vaig a tindre eixe 12 per cent d'ingressos, tot i que la recaptació funcione al cent per cent, ja que el poble pla no te diners i no pot pagar, llestos.
I d'aci l'error històric de fer quadrar els pressupostos a cononades. Necessite dos milions del canon de l'aigua, necesste deu de l'IBI. I això a bon entenedor és el que planteja l'informe. Hem de quadrar els pressupostos per a que siguen reals, i per això estan els tècnics.
Si un amic meu ha estat ´quatre anys de regidor d'urbanisme és responsable de construir el políesportiu municipal, i podem dir que esta ben fet o mal fet, pero que no li demanen el càlcul d'estructures que no té ni idea. En quan ataques al càlcul d'estructures estas atacant al tècnic, a l'arquitecte. Per tant deixem els tècnics les qüestions tècniques i anem a la politica. I ací el Pp ha estat desafortunat.

En el temps que estem, el govern municipal no podia donar abans, l'acord en la negociació a l'oposició o els desacords amb els treballadors de l'ajunatament, ja que no era un company fidelitzat, ja podeu vore el perquè després del darrer ple, i haguera anat més en contra de les negociacions que es portaven al si de l'ajunatament. Respecte a que es deixen el partit,- per a mi coalició perdedora de les eleccions - , més votat fora està en funció dels objectius que es plantetge: ara hi ha una màxima arreu del País Valencià: Tots contra COMPROMIS. Ja que esta actuant amb decència i esta creixent dins de l'opinió pública i publicitada, si no de grans empreses de diaris i corporacions mediàtiques si amb blogs que porten a l'opinió educada arguments serios i empírics, com és demostren en cadascun dels plenaris que amb tranquilitat de govern estan intentant portar.

u de lletres i curtet en números ha dit...

Doncs si es així, a mi tampoc en ixen els cálculs que dona el govern de que sols recaudará en eixe periode 3 milions.

Entenc que aquell s'equivoca, no? dons aplica una pujada de 30 euros quant, segóns entenc jo, sería multilicar un 10% anual a la base del any anterior y no una cantidad fixa treta del primer any com ha
fet aquest bon home, per el que el any 2013 pagaría un 10% més sobre
els 330 del 2012, . dir, 363 euros i així sucesívament.

Algú pot aclar-ho en les xifres reals,S'agrairía per als que som de lletres.Gràcies.

Anònim ha dit...

Per què no deixeu que cadascú faça la faena que ha de fer i deixe'm els calculs per als que els han de fer i que apliquen els paràmetres correctors que han d'aplicar?

el dels 300 ha dit...

Ja ho tinc clar:

Per aplicació del pla d'ajust jo pagaré en els pròxims 10 anys un total de 4.649€ d'IBI en compte dels 3.000€ que haguera hagut de pagar sense pla d'ajust.

4.649 - 3.000 = 1.469 € aproximadament un 45% mes

Si son correctes els meus calculs l'ajuntament ingresarà molts diners d'IBI pel pla d'ajust.

La Cotorra de la Vall ha dit...

TOTALMENT FALS.

El Pla d'Ajust no modifica per a res ni el coeficient que aplica l'Ajuntament (PER CERT aprovat pel PP quan es van actualitzar els valors cadastrals que per cert també va ser amb govern del PP) ni modifica el valor cadastral en si mateix, ni modifica per a res les quantitats a pagar per IBI.

O SIGA QUE: AMB PLA O SENSE PLA, ES PAGA EL MATEIX PER IBI. I ES PAGA SEGONS EL QUE ES VA DETERMINAR EL 2006

No sabem d'on traus eixes conclusions quan t'hem explicat, amb tota la bona voluntat, que:

"Si tot continua igual i fins el 2016 tindràs tots els anys eixa pujada aproximada del 10% fins arribar a l'actualització aprovada per la passada revisió".
ES DIU BEN CLAR: APROVADA EN LA PASSADA REVISIO, EL 2006. I JA SAPS QUIN PP GOVERNAVA TAVERNES QUAN ES VA FER LA REVISIO.

o que:

"Si no ens equivoquem, l'any 2016 finalitza el periode d'actualització al nou valor catastral nascut de la darrer revisió feta a Tavernes.

Segons el que es va aprovar en el seu moment i durant els 10 anys que dura l'ctualització estem en el tram d'un 10 % (aproximat) fins el 2016."
ESTA DIT BEN CLAR: L'ANY 2016 ACABA EL PERIODE DE 10 ANYS, ES A DIR, ES VA INICIAR EN 2006 I ES VA APROVAR en el seu moment i EIXE MOMENT ÉS EIXE ANY 2006. JA SAPS QUI GOVERNAVA.

Lamentable que manipules la informació. Ara ho agraïm perque aixi els lectors poden comprovar com penseu.

el dels 300 ha dit...

Pero no dieu q els calculs eren bons?

Sols he sumat el que tinc que pagar els propers 10 anys amb el pla d'ajust i he multiplicat per 10 els 300€ que vaig pagar l'any pasat.

Quin es el error? Quina es la maniipulacio? He fet mal els calculs? Si estan mal corregiu-me per favor.

Gracies

Anònim ha dit...

MV,
2 + 2 = 4

La Cotorra de la Vall ha dit...

el dels 300:

I damunt cinisme!!!

1ª Manipulació:
L'ús de:

"Per aplicació del pla d'ajust"

NO PAGARAS IBI PERQUÈ HI HA UN PLA D'AJUST SINO PERQUÈ HI HA UN IMPOST QUE S'HA PAGAT TOTA LA VIDA QUE ES DIU IBI. I PAGARAS EL MATEIX, TU I TOTS, AMB PLA D'AJUST O SENSE ELL.

2ª Més manipulació:

"un total de 4.649€ d'IBI en compte dels 3.000€ que haguera hagut de pagar sense pla d'ajust."

EL PLA D'AJUST NO MODIFICA EL QUE ES PAGA O ES PAGARÀ PER IBI.

Es nota que estem en Setmana Santa: tres negacions de Pere; tres dies per a la ressurecció i tres crues en el Calvari i tot com no has volgut ser menys, tres frases de manipulació.

3ª manipulació:
"l'ajuntament ingresarà molts diners d'IBI pel pla d'ajust."

L'AJUNTAMENT INGRESSARÀ ELS DINERS QUE CORRESPONGUEN PER L'IBI, SENSE QUE EL PLA D'AJUST VARIE LA QUANTITAT.

Ben explicat ha dit...

otorra quina paciència tens donant informació als que volen liar-la. I es que els del PP volen liar-la amb l'IBI, els haguera encantat que fora el govern actual qui el pujara com varen fer ells. Però al menys tenim a la Cotorra i un poble cada vegada més format.

Anònim ha dit...

Vull aclarir algun dubte:
Si abans de la revisió cadastral una casa tenia un valor de 300, i en la revisió cadastral passa a 500, el que augmenta cada any és el 10% de la diferència: 500 - 300 = 200, o siga que durant 10 anys pagarà un 10% de 200 = 20 fins arribar el 2016 a pagar pel seu valor total que serà 500.
No es paga cada any un 10% més que l'any anterior.

Maria la de Santiago ha dit...

Ja hi ha prou de soc de lletres. Si tan mal vas, torna a l’escola. Utilitzar l’excusa de jo no ho entenc però crec que... , per pegar la volta a la realitat es mentir, enganyar ,manipular. Xe si, això que a la llei de Moisès es dia “levantar falso testimonio” i es moralment reprovable, incorrecte, xe que es pecat.

Anònim ha dit...

Cotorra fes com fan ells i no els publiques res de res, només busquen liar a la gent que els costa (i damunt fent-se passar per uno d'ells, NO TENIU VERGONYA!!!) per què la gent que sap, entén que no es pot mesclar taronges i botifarres, per aquells que no ho tenen clar: l'IBI és un impost que paguem tots els anys, i que té un increment anual marcat per llei que per sort EL GOVERN ACTUAL ha conseguit que a partir d'ara les revisions es faran a la baixa; EL PLA D'AJUST es farà per sanejar un ajuntament ruïnós gràcies al PP i per pagar als proveïdors que no han cobrat per què el PP ha arruïnat l'ajuntament i no té diners per pagar. Algú vol fer creure (el PP) que s'intentarà cobrar de més per a fer allò que ells han fet (i tots podem suposar...) però no tots són iguals. Hi ha polítics a qui els interesa el poble. Cotorra no deixes que contaminen, no els publiques res.

filòfof ha dit...

Sigam sincers, la Cotorra diu la veritat, ja que té coratge, alguns ens en falta, ho diu amb una gran intel.ligència, provada durant molts anys, caldrà reconéixer-li el seu mèritori art, tot i que de vegades estem massa seriosos i perdem el humor local, no perd mai el juí, i si te alguna llacuna sap perfectament rectificar, i té la suficient astúcia per saber accertar en la majoria del casos, com el que ens ocupa. Per això per vella, que no ho reconeixerà, per xarradora que li encanta que li ho recorden i per entusiasta, no ne coneixem altra igual a la Valldigna, on la seua màxima publicitat és en dir la veritat amb les dificultats que comporta i ser refernt de bons i dolents del nostre poble.
Per tant, no maregeu a la perdiu, perdó a la Cotorra, que inclús els peperos la necessiteu. Abusons!!
mIra que damunt voleu que done cursos de matemàtiques aplicades on line.

Anònim ha dit...

El pla d'ajust acorda mantindre el tipus de gravamen en 0'48 que va aprobar el PP.Perque el govern no el baixa al 0'40 o el puja al 0'50? No el baixa o el puja perque vol que puje un 10% anual fins el 2016.
El PP ja no governa i el tipus de gravamen l'acorda el BLO-PSPV-EU

Anònim ha dit...

Per què no el va baixar el PP quan tenia ingressos de mig milió d'euros per ICO i totes les plusvalues de la venda de terrenys de Marenys 2A?
Perquè no el va abaixar el PP quan els dos primers anys de la revisio vam tindre pujades del 20% i aleshores si que entraven diners a cabassos?

Cotorra: no ens parlaras d'això un dia i com així i tot Eugenio ja va acabar amb deficit el pressupost?

A vore peperet, ¿Per què no el va baixar aleshores malgrat que li ho van demanar els de l'oposició?
Ara voleu que el baixen després d'haver deixat l'Ajuntament sense diners ni per a pipes i calen aquells diners que volaren.

Estruch ha dit...

Nos hemos puesto en contacto con personal de alto nivel de intervención y tesorería, eso si, particularmente, para eso están los amigos, para saber de dónde viene, si es que lo hay, el error que denuncia el PP, y nos contestan que ellos sólo se limitan a dar datos y luego cada uno los interpreta .

Vengo a decir con ello que a ver si la culpa al final es, como siempre, de caparrota, es decir, del funcionariado, cosa que ya he oído. Y hasta habiendo sido así, el responsable último es el político que le da el visto bueno. (Ver artículos al respecto más abajo)
0 comentarios en miércoles, abril 04, 2012

Robin de la partida ha dit...

El que vols dir Estruch, Enrique, manifesser, és que ets el portanveu d'Angela ?? Estem aviats!

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

No doneu noms tant llaugerament, no soc portaveu de ningú més que de UPyD quant pertoca.

En quant a Ángela, sí, es de la meua estima, doncs la he conegut abans com a persona que com a funcionaria, que es el que importa, les persones per davant de tot i més quant son de la teua estima.

I sí, algo manifesser si que soc, meu prenc en el bon sentit, el de ajudar tot el que puc als que puc, de ahí que he tornat 8 anys després a la política activa , vista la situació actual, i creguent que algo podré aportar donada la meua experiéncia de 15 anys en política activa.

Gràcies pel elogi.

Anònim ha dit...

Tenga quién tenga la verdad, aún no he visto por parte de los que defendéis al gobierno, dar una cifra que contradiga a las de Vidal, sólo unos párrafos del gobierno, según ellos certificados por la interventora , pero ni un número que le contradiga.

A ver si lo hacéis o mejor lo haga el gobierno que es quién le corresponda, pues a mi esta nota me deja ni fú ni fá.

Anònim ha dit...

Pues està prou clar. Si la nota està basada en l'informe d'intervenció jo entenc que tot lo que no són les declaracions en cursiva dels politics es el que diu l'Informe d'Intervenció. Així ho entenia i aixi m'ho han confirmat que es.
Pero si ja ho han publicat en els diaris. ARa, aixina t'ho diguera la mateixa interventora faries de Santo Tomas i no t'ho creuries.
I l'informe li ho diu ben clar: Manolo Vidal ha aplicat la mateixa metodologia, eixa que va aplicar en el 2007 quan va calcular 7 milions de superavit al final del periode legislatiu pero en arribar este, el 2011, hi havia mes de 3 milions de deficit. Encara vols mes números? Tu saps que vol dir que se li diga això a un señor que diuen es economiste?