L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 5 de maig del 2012

Amb la nostra salut ni es juga ni es fa negoci: Compromís de la Safor acusa Torró, Orengo i els consellers de sanitat de mentir, “intencionadament o no”, sobre la gestió del futur hospital de Gandia.


 
Imatge virtual del futur hospital comarcal
L'anunci de la privatització de la sanitat valenciana ens fa plantejar-nos sobre el futur del nou hospital comarcal de Gandia, en fase d'acabament des de fa alguns anys. No hem d'oblidar que aquest hospital ha de donar servei als veïns i veïnes de la Valldigna i qualsevol decisió que es prenga sobre el seu funcionament ens afectarà. La coalició Compromís, davant l'anunci de la privatització de serveis publics sanitaris, ha remes el seguent comunicat:

El Bloc-Verds (Compromís) de l’Ajuntament de Gandia, en nom dels col·lectius de la Safor-Valldigna, ha recordat que  porta 7 anys, des de l’any 2005, exigint que quedara definitivament clar que la gestió del nou Hospital Comarcal seria pública. “Des del primer moment plantejàrem que la cessió del sòl (feta per Gandia  i pels propietaris del sector Sanxo Llop) quedara condicionada a eixa gestió pública perquè si no seria regalar-li diners a una empresa privada. Ni PP ni PSOE ens feren costat”

Bloc-Compromís ha presentat presentat mocions a l’ajuntament, han arreplegat firmes, han realitzat preguntes parlamentàries i han formalitzat proposicions no de llei a les Corts Valencianes. “I ho hem fet cada vegada que ha hagut la més mínima sospita, la mínima temptació de privatitzar la seua gestió. I hui podem dir que tots, alcaldes d’esta ciutat i consellers de la Generalitat, ens han mentit, intencionadament o no. Tots han anat assegurant successivament, reiteradament, que l’hospital seria públic. L’última vegada fa escassament 3 mesos quan Bloc-Compromís presentàrem la darrera moció al plenari, que va ser aprovada per unanimitat. És un episodi més d’una història de mentides”

L’edil ha recordat també les promeses pel que fa a la seua construcció i acabament, el 2008. “El mateix alcalde Torró (quan encara no era alcalde) va afirmar que estaria acabat a finals del 2010 però en prendre possessió parlava de finals del 2011, després a mitjans 2012 i, finalment, abans del 2015. És evident que l’Hospital Comarcal de la Safor no ha sigut mai una prioritat per al govern de la Generalitat, com ho demostren les declaracions del Conseller de Sanitat que parlava d’ell com un luxe, no sabem si al mateix nivell que la Fórmula 1 (amb el que es paga de cànon en un any tindríem 2 hospitals nous sencers) o de la Hípica”.

Compromís asegura que continuarà treballant per evitar la privatització de l’hospital i en defensa d’una sanitat pública i de qualitat “com es mereixem els ciutadans de la Safor-Valldigna. I convidem a tots a dir-li ben clar a la Generalitat que amb la nostra salut no es juga i no es fa negoci”.
-