L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 6 de maig del 2012

Dilluns comença la "XVI Setmana Ciutadana" organitzada per l'Associació de Veïns




Les associacions de veïns són entitats populars ciutadanes, autònomes i independents de les institucions oficials o grups, obertes i populars, d’àmbit territorial amb el qual s’hi identifiquen.

Estan reconegudes per la legislació de l’Estat, autonomies i ajuntaments i tenen com a objectius fonamentals la defensa dels justos interessos dels veïns, la reivindicació de la millora de les condicions de vida en allò que siga educación, cultura, urbanisme, vivenda, medi ambient, consum, drets dels ciutadans, igualtat home-dona, sanitat i salut, economía, transport, els serveis i, com no, la convivència solidària.

Són algunes de les lluites que ha dut a nivel de Tavernes i la Valldigna l’Associació de Veïns “La Valldigna” que celebra a partir de dilluns, dia 7, la seua “XVI Setmana Ciutadana” a la Casa de la Cultura en actes que s’anuncien a partir de les 7 de la vesprada.

Dilluns será la inauguració a carrec de l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i comptarà també amb la intervenció de la presidenta, Maria LLuïsa Grau i una xerrada a càrrec del president de Creu Roja Tavernes, Eugenio Meló, amb el títol “Creu Roja: intervenció social i participación activa”.

Dimarts dia 8, i sobre el tema genèric de “L’Ajuntament de Tavernes” l’alcalde Jordi Joan parlarà sobre “Organització administrativa i política del nostre Ajuntament”.

Dimecres dia 9 serà el dia dedicat tant a la sanitat amb el tema “El parkinson, una lluita permanent” a carrec d’Encarna Faus, com a la violencia de gènere amb la presentación de la Coalició Local contra aquesta taca social.

Dijous dia 10, el tema a desenvolupar será l’economia municipal i con l’Estat intervé en ella i tindrà com a ponent a Víctor Borràs, regidor d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament.

Divendres dia 11, comptarem amb la presencia de l’escriptor fill de Tavernes i un dels novel·listes actuals més reconoguts Rafael Chirbés amb el tema “L’ofici d’escriure”. Eixe dia será també la cloenda de la semana a càrrec del president de la Confederació d’Associacions Veïnals, Joan Antoni Caballero.
-

5 comentaris:

filòsof ha dit...

Felicitar a Maria Lluïsa ja que no es fàcil estar tants anys i amb tanta fortuna al timó d'una associació revindicativa com es l'ASSOCIACIÓ DE VEÍNS DE TAVERNES. El meu reconeixement i gratitut.

silmin ha dit...

que han conseguit/fet per a tanta gratitut? per curiositat, fa temps que no vaig pel poble

Un associat ha dit...

Simplement i que jo recorde, només per la lluita contra l'alta tensió durant 10 anys i formar part de la Coordinadora; només per l'organització de les tres manifestacions (una a València) contra el traçat, només per haver assessorat en les expropiacions a tots els afectats (mentre el govern del PP oblidava els veïns), nomes per informar i assessor sobre el traçat del gas per la Marina mentre el PP no va dir res, nomes per tantes campanyes informatives sobre salut, deures i drets dels veïns, XVI Setmanes Ciutadanes on s'han desenvolupat xerrades informatives i ha vingut gent de prestigi a xarrar, només per haver informat a la Conselleria i haver-li exigit el mapa de malalties de la Valldigna (promesa no complida pel PP), nomes per aglutinar 1.000 socis en el foment de la participació ciutadana... nomes per això, es mereix un reconeixement i gratitud la seua presidenta i alma mater
i l'assocciació.

silmin ha dit...

NO ho sabia, però, el que jo pensava al final....d'aconseguir...

Robinjut ha dit...

Sobre el que no ha aconseguit l'associació:

- No se li pot llevar cap mèrit a la tasca informativa i reivindicativa de l'associació.

- Curiosa la poca presió política que fa l'associació sobre qui governen, amb 1.000 socis veins del poble i sense rebre subvencions municipals.
Sembla mentida que el PP eixira governant després de l'alta tensió i les promeses incomplides d'un personage tan negatiu per al poble com Eugenio Pérez. Van poder més le promeses de diners i feina dels PAIs.