L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 8 de maig del 2012

El PP ho imposa i Les Corts no investiguen com investiguen: Emarsa, un engany a la ciutadania?


Font de Mora ha presidit la comissió
La Comissió d'Investigació d'Emarsa en Les Corts, amb tres jornades de compareixences i conclusions sense relació amb l'exposat, confirma que el major gest de regeneració democràtica del govern valencià del PP d’Alberto Fabra era només de cara a la galeria.

L'exgerent d'Emarsa, Esteban Cuesta, va declarar davant el jutge durant huit jornades i més de 25 hores pel cas que investiga el saqueig de més de 25 milions d'euros a través de la Depuradora de Pinedo. I hi ha un total de 15 implicats que ja han declarat mentre el jutge segueix recopilant informació. 

En contraposició, la comissió d'investigació creada en Les Corts baix el control ferri del Partit Popular només ha calgut unes deu hores i el testimoniatge de set persones per a acabar. Eixe temps no dóna ni per a llegir la décima part d’allò publicat a la premsa, però és suficient perquè la comissió sota el contral del PP haja arribat a la seua conclusió. 

I el divendres els vots del Partit Popular van imposar les seues conclusions, realitzades unilateralment: tota la responsabilitat del saqueig recauria sobre els muscles del president, gerent i director financer d'Emarsa i es descarten "responsabilitats polítiques fóra del context de la gestió directa": o siga, els càrrecs polítics del PP que van situar als tres responsables en els seus llocs i nomenen el Consell d’Administració no tenen cap responsalititat de res. Cal recordar que entre les persones que no han declarat estaría l’alcaldessa de València, Rita Barberà, a pesar que l’Ajuntament de València és majoritari en el Consell d’Administració.

De la comissió "no es pot traure cap conclusió mínimament rigorosa amb la informació rebuda" més enllà que "el que es vol és tapar el que va passar en Emarsa", va assenyalar Mónica Oltra
La reacció dels grups de l'oposició va ser contundent. “Falten a la veritat” va assenyalar la diputada socialista Carmen Martínez, mentre que Marga Sanz, d'EU, va apuntar que la comissió es va tancar "en fals" i és "un frau per als valencians".

Compromís, a través de la diputada Mònica Oltra, anava encara més lluny remetent un escrit de conclusions a la Mesa de la Comissió segons el qual la principal conclusió de la comissió és que "no es pot traure cap conclusió mínimament rigorosa amb la informació rebuda" més enllà que "el que es vol és tapar el que va passar en Emarsa, confondre els vertaders objectius del saqueig i protegir als quals ho van perpetrar políticament".
 
La comissió és per tant "un engany a la ciutadania i una ofensa a les Corts per part d'els qui han imposat les seues regles i els seus silencis: el PP", va sentenciar Mònica Oltra. 
-

1 comentari:

Estruch, el jolivert dels blogs ha dit...

Pudor si que en fa ...

com es un cas de depuradores....