L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 4 de maig del 2012

Joan Baldoví, diputat de Compromís, presenta al Congrés de Diputats una esmena per incloure 54 milions d’euros destinats a la millora del riu Vaca



Joan Baldoví al Congrés de Diputats

El diputat del Bloc en la coalició Compromís, Joan Baldovi, ha presentat una esmena als pressuposts de l’Estat de 2012 per tal que el govern de Rajoy (PP) destine 54 milions d’euros a les obres de drenatge i laminació del riu Vaca al pas per Tavernes. L’esmena va estar publicada el passat dia 2 de maig, en el Butlletí del Congrés de Diputats.

Joan Baldoví assenyala en l’esmena el perill real d’inundació que té la nostra ciutat i les urbanitzacions del terme quan hi ha fortes pluges i el riu presenta gran avingudes o un augment del cabdal. També es fa esment de l’efecte barrera que formen algunes infraestructures, cas per exemple de la línea del tren València-Gandia o encara que no s’anomene l’autopista AP-7.

Els 54 milions d’euros que demana la coalició Compromís es destinaria a executar el projecte de drenatge del riu Vaca i seria dirigit per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer dins del programa titulat “Gestió i infraestructures del cicle de l’aigua” del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

La regidora de la coalició Compromís-Bloc i responsable de Medi Ambient de Tavernes, Vanessa Martí, ha recordat la importància que per a la nostra ciutat i la Valldigna té el projecte de millora de tota la conca del riu Vaca. “Hem d’eliminar eixe ai al cor que tenen els veïns de Tavernes amb qualsevol episodi de fortes pluges a la comarca. Hem de donar una solució definitiva al problema urbanístic del Vergeret i a la consecució dels terrenys per a la circumval·lació, sense oblidar que també si evitem les inundacions en els camps hi haurà innegables beneficis a la nostra agricultura” .

L'esmena al Butlleti
La regidora ha remarcat que “això només s’aconseguirà amb l’execució d’aquest projecte, molt anhelat per Tavernes, i que es veu com una necessitat més imperiosa després de les inundacions que va patir el casc urbà durant la tardor dels anys 1996 i del 2007”.

El Bloc ha recordat que en la reunió convocada a l’efecte per l’alcalde Jordi Juan, els partits locals amb representació en el Congrés de Diputats assumiren el compromís d’instar als respectius grups parlamentaris perquè el projecte de laminació del Vaca s’incloguera dins dels pressupostos del 2012, cosa que té com a objectiu l’esmena presentada pel diputat del Bloc de la coalició Compromís, Joan Baldoví.

El projecte de laminació i drenatge del riu Vaca afecta a tota la conca, és a dir als termes de Simat, Benifairó, Tavernes i Xeraco i estava contemplat com a urgent dins dels programes que tenia en marxa la Confederació del Xúquer.

El Bloc de Tavernes confia en què, amb el recolzament de la resta de grups parlamentaris, l’esmena s’aprove i el projecte que està redactat, aprovat i en fase d’adjudicació, veja l’inici de l’execució en este 2012.

El grup municipal de Tavernes del Bloc i la coalició Compromís compleix el que es va acordar en la reunió a l’Ajuntament fa uns dies. Ara només cal que la resta de formacions polítiques seguesca el mateix camí, cosa que ja ha fet el PSOE també, però qui realment ha de donar el vistiplau, per la seua majoria absoluta al Congrés, és el PP que té a les seues mans una solució que també serviria per acabar d’una amb el problema del Vergeret, una urbanització executada sota un govern municipal a Tavernes del seu partit.
-

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Os quedáis mas ancho con esta noticia,,,poned cuando fue investido parlamentario,, que pasada de político

un ex-rosaet ha dit...

Cada vez me gusta más el buen trabajo de este hombre, y me pregunto, ¿estará volviendo a florecer mi vena nacionalista trás la amarga experiencia con UPyD ?

Porque aún que no lo creáis, Lucía y yo eramos de ese sector dentro de UV y después pasamos en Tavernes sólo los dos, a Opción Nacionalista Valenciana.

Al menos, alguien defiende nuestros intereses sin ver ideologías.

Por contra a mi me ha costado, no se si un disgusto o un alivio, el querer hacerlo.

Anònim ha dit...

I del PP i de la resta de partits que se sap?
La premsa va anunciar que el PSOE ja ho havia fet, però no ens diu res de quan s'ha publicat l'esmena ni ha ha donat més detalls. I cal que ho sapiguem per conéixer qui realment està treballant per Tavernes.
¿I de la resta de partits no se sap res?. No és per res, però jo veig que l'únic que ha complit per ara clarament es Compromís. A vore si l'exemple s'escampa i s'informa als vallers.

Anònim ha dit...

Nyas, ara EEiF del Bloc! Si és que aquest home, com el cotó, no enganya: del Sol que más calienta.

Anònim ha dit...

Al paper posa 54.000 euros, no 54 milions, es el segon comentari que envie.

La Cotorra de la Vall ha dit...

El primer comentari no ens ha arribat, perquè igual que t'aclarim aquest segon t'hauriem aclarit el primer.

Nosaltres no som qui, però t'econsellem que t'informes un poc les maneres alternatives de dir, per exemple els milions d'euros.

54.000,00 milers de euros és això: 54.000 milers.

I t'clarim: Si 1 miler son 1.000 euros, 2 milers són 2.000 eures; 3 milers són 3.000 euros....

54.000 milers són 54.000.000 euros

o siga, dit d'altra manera

54 milions

Està tan clar com l'aigua i així ho hem publicat:

54 milions d'euros

També haguérem pogut posar en forma de potència 54 x 10 elevat a 6 i seria correcte.

Robinjut ha dit...

A l'anònim de les 12:03
No serà el primer ni últim, sobretot si penseu en creixer com a partit.
També el Nyau als seus inicis polítics tinc entés que va passar pel SOE abans de ser nacionaliste.
Sempre serà bó anar reconduint tot el regionalisme al actual nacionalisme valencià, que d'altra banda per estratègia política o no ha esdevingut en una ideologia prou light, almenys d'imatge cap a l'exterior.
No espereu que el sr. EE acabe cantant el tio canya, però sempre podrieu dir que ja teniu el vostre Vicent Flor valler.

Robinjut ha dit...

Cotorra, sobre els comentaris de les xifres:
Una cosa és que unes dades siguen correctes i altra que es puga dur fàcilment a malinterpretació. Vostés que per experiència tant saben d'informació, deuren de saber-ho. I amb esta postura de no baixar mai del burro no li fan massa bona propaganda a la ideologia que solen defendre. No he vist escrit mai un "tens raó, s'entén millor com digueu, ho canviem" i en pau. Vostés mateixos.
No sé si la gràcia dels milers i les potències és per pleitesia a la professió de l'actual alcalde...

Administrador Quadern ha dit...

Donat que eix el meu nom, tindrè que contestar, sense gana ninguna :

Anónim "nyas" : admire a la persona i la seua feina i no les seues idées, que compartixc en algunes coses però no en el básic de les mateixes, jo soc i he sigut sempre més moderat :

Per a mi no hi ha més llengua que el valencià ( sense entrar de on be o no be, m'interesa més on va), normat per la AVL; més nom de la meua comunitat que el que te ; ni mes bandera que la reial senyera.

I quant el PSPV deixe de denominarse " PV " i es definixca clárament , no t'extranye gens que faca mitges amb ells.

I a nivell local, em voreu amb PERSONES i no amb idees, el politiqueo per els porfessionals, a nivell local poc es pot fer,sino més que treballar pel be del poble, siguen qui siguen les idees de cadascú .

I en tot cas el cotó, sou els instrasigents que aprofiteu la cobardía anónima per atacar-me diga el que diga, però cot brut de greix negre, molt negre, com les votres intolerants idees .

Però com ja estic curat d'espanto, penseu i digeu el que vos done la gana, favor que em feu, jo pase de contestar e eixirme del tema, com em feu fer sempre.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Senyor Robinjut:

Considerem que no és aquest el cas que vosté vol interpretar. Sembla que per a voste tot el que siga clavar-li un poc el dit a l'ull a la gent de la Cotorra... bé està!.

La quantitat dita en milions o en milers de milers pensem que no dona lloc a cap malainterpretació. Es una simple qüestio d'ensenyament bàsic i que, només per com escriu en valencià l'autor del retret, se li suposa que en té i més que un ensenyament bàsic.

A més és la manera com es diu:
Al paper posa 54.000 euros no 54 milions..

Si només li falta dir s'haveu enganyat o no teniu ni idea de xifres. Deixa ben palesa quina és la veritable intenció que hi ha.

Ací, i tu ho saps, ens hem baixat del burro moltes, moltes vegades i hem rectificat titulars, xifres i algunes altres coses de les noticies. Que ací ningú té la veritat absoluta, cosa que no sabem si podem dir d'algun comentarista.

La gent que té esperit col·laborador no fa eixos comentaris i d'eixa manera. Ens ho diu i ens diu:

no és un comentari per publicar, sinó perquè comproveu...
o rectifiqueu...
o mireu si esteu errats...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Senyor Robinjut:

Considerem que no és aquest el cas que vosté vol interpretar. Sembla que per a voste tot el que siga clavar-li un poc el dit a l'ull a la gent de la Cotorra... bé està!.

La quantitat dita en milions o en milers de milers pensem que no dona lloc a cap malainterpretació. Es una simple qüestio d'ensenyament bàsic i que, només per com escriu en valencià l'autor del retret, se li suposa que en té i més que un ensenyament bàsic.

A més és la manera com es diu:
Al paper posa 54.000 euros no 54 milions..

Si només li falta dir s'haveu enganyat o no teniu ni idea de xifres. Deixa ben palesa quina és la veritable intenció que hi ha.

Ací, i tu ho saps, ens hem baixat del burro moltes, moltes vegades i hem rectificat titulars, xifres i algunes altres coses de les noticies. Que ací ningú té la veritat absoluta, cosa que no sabem si podem dir d'algun comentarista.

La gent que té esperit col·laborador no fa eixos comentaris i d'eixa manera. Ens ho diu i ens diu:

no és un comentari per publicar, sinó perquè comproveu...
o rectifiqueu...
o mireu si esteu errats...

I res de pleitesia al senyor alcalde. No cal ser doctor en matemàtiques, i qualsevulla persona amb coneixements com hem dit elementals - no cal ni haver fet ESO- és capaç d'escriure una potència. Segur estem que vosté també en sap i no ha tingut cap problema.

Anònim ha dit...

Ja se que en la cotorra i en el Bloc la docencia esta molt arraigada.

Respecte a la manera de redactar el comentari, tens rao a mitges, ja que el primer comentari, que no ha aparegut, com altres que recentment he enviat a altres noticies, i que potser pel seu contingut no favorable al nostre govern, he pensat, habia sigut censurat.

Ja se que lo de la censura no es aci, (es el de les aspes per supost, que damunt es mes cutre i redacta fatal), que aci es publiquen els comentaris atenent a criteris d´adequacio i qui sap que mes.

En fi, demane disculpes si heu entes el meu comentari com a subversiu (Deu em lliure, encara que uns i altres me la bufen), aixi que et demane disculpes, no obstant, deixam puntualitzar respecte a la peticio de Baldovi, crec que quedarem com "camot"; i fent us de les dites "Vora riu...no faces niu"

A vore si este aplega.

Anònim ha dit...

Anonim de les 19:00:
Això de la docència molt arrelada en el Bloc és un tòpic. Mira la resta de partits i voràs quants hi ha dedicats a l'ensenyament, ara i en passades legislatures: igual o més que en el Bloc.
El PSOE de 3 d'ara, 2 són docents, i en el grup de no adscrits (exEU) de 1, 1 es docent. En la passada legislatura en el PSOE de 5 hi havia 3 docents. El Bloc de 2 hi havia 1.

Anònim ha dit...

Robinjut respecte al comentari de les 14:12 i el cas de Vicent Flor li recomanem que llija Joan Fuster i les seues opinions sobre els canvis de idees.

I ja que parlem de Vicent Flor ¿serà Robinjut la Rosa Diez del Bloc?

Robinjut ha dit...

A l'últim anònim-Cotorra.

He llegit alguns llibres de Joan Fuster i no en diu res de Vicent Flor, ja, ja, ja.

Però no sembla que amb el sr. Estruch ho consegiu, millor dit, no crec que ell puga canviar tant.

Sobre la preocupació de vostés amb la meua identitat, no em donen tanta importància. Per a ser la Rosa Diez del Bloc, hauria d'haver estat al Bloc, com ella va estar al SOE, i mai ha estat així.
Seguisca investigant, sap que soc del poble, i llevant els votants del PP i els independents localistes, ja en queden menys de la meitat.
Verihueu-ho, verihueu-ho.

Sobre el tema de les potències no diré res més. Si la preocupació d'aquest blog és potenciar eixes discussions, no crec que pague la pena.
És com si li contestara a l'anònim dels mestres.
Haverem preferit tots que no publicara o contestara sobre estes xorrades, i si sembla que fique el dit a l'ull és per seguir el diàleg de besugs i acabar d'animar açò un poc. Si no ho enteneu així, demane disculpes i no tornarà a passar.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

No havía llegit lo de Vicent Flor i dic que més val ser flor que cardo borriquero, com alguns intolerants contertulis, cotó de negre greixós.

Canviat d'idées ?

Des de la meua época de UV evidenment que sí, ara soc més progressista ( vaig al revés de la majoría de gent que a més major es fa més conservadora), i reconec certes coses que abans no aceptaba, com l'unitat de la llengua per exemple (em llimite a seguir el que diuen la AVL en el tema i la seua normativa, i el nostre Estatut d'autonomía : ja hi ha prou de guerres estérils).

Mai he deixat de ser un nacionalista moderat ,i UPyD en principi i segón els seus estatuts, era un partit federalista i per el tant, les seues idées compatibles amb les nacionalitats o regions, com millor vullga cadascú definir-se, i a mi no em parexía ni em pareix mal, lo de tindre que tornar certes competénies al estat, i per això ser uno més o menys valencià, eu estan fent en Alemanya , estat federal desde fa un muntó d'anys i no pasa res.
I tot açò , donat que el actual sistema autonómic ja estem vegent que es insostenible, sense un control del Estat Central.

El que pasa es que les persones, la majoría, no tots, d'eixe partit amb les que he tingut contacte personal, escomençant pel senyor Cantó i acabant per la delegada comarcal, pasant per el provincial, no son gens el que els papers diuen, al revés, he arrivat a la conclusió sincera de que acepten el federalime perquè no tenen mès remei, al menys es lo que jo he vist en elles.

Però, bueno, ja estem altra vegada parlant de mi i no del tema , que es el que importa : una persona està defenent els nostres interessos i jo eu aplaudixc inclús amb les orelles, tinga les idees que tinga, perquè en algo coincidim : la defensa , per damunt de tot, dels nostres interesos.

I per açò si a nivell local algú pensa igual i vol contar amb mi , eu estudiarè, siga qui siga, tenim un poc més de tres anys per vore cadascú de quin peu coxetja : primer les persones i el be comú, després les idees, sobre tot a nivell local.

Perque pense que algo puc aportar des de la meua experiéncia profesional i política, al be del nostre poble.


Així que, espere amb açò acabar en el tema, perquè després hi ha qui diu que si desvíe els temes, que si soc el jolivert, que sols vull que parlar de mi...

Per cert , no sería el primer donat el cas, que no crec, encara que no es pot dir mai d'eixa aigua no beurè, en acostar-se al Bloc des de UV, tambè pot canviar el Bloc.

I les idees d'eixa persona eren, al menys básicament, en l'era de UV i ONV, paregudes a les meues : alguns anem cap endavant, altres cap arrere.

Anònim ha dit...

Robinjut:

T'acaba de passar com en el penalti de Ramos (R. Madrid) en la tanda de les semifinals: els russos li han agraït que li tornara la piloteta a la gosseta Laica.

I quant a això que dius que no creus que el Sr. Estruch puga canviar tant, li pots servir de mestre perquè aprenga com canviar del cel a la terra en menys d'un any.

Robinjut ha dit...

A 'últim anònim,

Perqué dius que he errat un penal? Per que no he encertat al meu comentari?
Explica't millor, amic, però de totes maneres pense que no m'equivoque massa.
Si Estruch li assegura 300 vots al Bloc, estos li posen la catifa roja, creu-me. I açò no és una crítica, ni molt menys.

I d'altra banda, vols dir-me en qué he canviat a l'últim any? si em coneixes tan bé et done perm´s per a contar-ho tot. Ah, que no ho saps? Sols ho suposes pel que comente per ací, no?
Sols dir-te que sempre he votat a quí he cregut millor i després he dit el que creia haver de dit, independentment de a quí fora. Així deuria ser el joc democràtic dins de la política, no?
Ah, i el sr. Estruch ja és prou majoret per a que li donen classes, ja estudiarà ell per on vullga. Sols li desitge sort i que no canvie en el fons, que és el millor que té.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Per favor, o si vos plau, com preferiu, a mi deixeu-me en pau, jo no tinc res a vore en esta guerra, hi han més ex-rosaets que jo en este poble.

Robinjut ha dit...

Té raó sr. Estruch.
Ens en passem tenint-lo sempre a la boca, al mig de tots els partits i discussions. Per la meua part va ser per alusions, més que res per des-dir a tots aquells que ens relacionen sense saber que vosté i jo no ens coneixem personalment.