L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 3 de maig del 2012

La regidora Pilar Altur (PSOE) es reincorpora a les classes.


Pilar Altur (a la dreta) amb l'alcalde i la directora del Sant Miguel en una visita al centre

La regidora socialista Pilar Altur (responsable de Cultura i Educació ) s’ha incorporat al seu treball de docent que té a Catalunya. En conseqüència Altur, que fins ara gaudia de dedicacio exclusiva, torna a exercir de mestra i passa a ocupar la plaça que per oposició va guanyar en aquell país, segons publica avui "Las Provincias".

El mes de maig és quan el professorat pot demanar “comissió de servei” per poder ocupar una plaça distinta de manera transitoria d’aquella que té en propietat, però segons les normes per poder demanar la comissió s’ha d’estar exercint. Aquesta és la raó per la qual la regidora Pilar Altur s’ha hagut de reincorporar al seu lloc de treball. Cal recordar que l’any passat no se li va concedir aquesta comissió perquè no havia pres possessió de l’acta de regidora dins del termini de petició i no se li va atendre la sol·licitud.

Sembla ser que l’organigrama municipal i les competències de regidors no van a canviar donat els dos mesos que queda fins al final de curs
-

27 comentaris:

Anònim ha dit...

Perdoneu però hi ha una errata en l'article ... Catalunya no és un País. Ho trobe be que la regidora torne al seu lloc que durant tants anys ha estat lluitant.

Indesidenter ha dit...

Sí és un país o un País serà una decisió sobirana que hauran de decidir (si els deixen, cosa que dubte) els mateixos catalans.
De tota manera, la DRAE 22 defineix "país" com a:

Nación, región, provincia o territorio.

Per la seua banda, la Viquipèdia ho defineix com:

Un país és un territori, o una contrada, delimitat per característiques naturals (unitat fisiogràfica o paisatgística), culturals (territori d'un poble, d'una nació) o polítiques (estat).

O siga, res que impedesca dir "país" a una zona geogràfica com és Catalunya amb unes característiques culturals, de costum i linguïstiques pròpies. Per tant no em confonga "país" amb Estat, i més si és un Estat "por justo derecho de conquista".

El que està ben clar, és que qui menys de tot s'assembla a un "país" en eixa concepció d'unitat geogràfica, cultural, lingüística o de costums és Espanya, però al pas que va la cosa i des del 1707... igual d'ací un parell de generacions ho han aconseguit, a costa d'eliminar les llengües, cultures i costums del territori "español" (no és una errada, sinó per realçar la ñ) diferents de les del poble imperial castellà.

Només cal vore el tractament que es dóna el valencià, no ja a Madrid al Congrés o al Senat sinó el partit que ens (des)governa en les mateixes institucions valencianes.
I això que hi ha ha una Llei de (des)Ús del valencià, però aprofita perque alguns es torquen el cul amb ella (amb perdó).
No seràs tu un d'ells?

Robinjut ha dit...

Bé, que ho deixen passar fins acabar el curs, però que passarà al setembre amb el nou curs?
Podrà la regidora demanar excedència?
No es que m'interesen massa els temes personals, però ací ens interesa per la part del treball de govern en l'Ajuntament.
Imagine que ara, esta xica haurà de fer un esforç els dies que lliure a l'escola i els caps de setmana si segueix cobrant, o li tiren una maneta els companys de govern.

Caldria haver mesurat tot açò millor al formar el govern, inclòs al formar les llistes abans d'eleccions, donat que sembla que s'acobla primer l'Ajuntament al interés personal que no al inrevés.

Anònim ha dit...

Doncs sí, el PSOE ho hauria d'haver pensat a l'hora de fer la llista. I quant això que dius de si segueix cobrant... saps que no pot tindre dedicació exclusiva si treballa com a mestra.

Anònim ha dit...

Cotorra podries aclarir a la noticia que sera dels diners de la nomina dels 2 mesos que no estara alliberada la regidora, son diners que s'estalvia el poble, o aniran a la saca de algu.

Quants en governa la farina ha dit...

A la saca de qui vols que vagen? La veritat és que hi ha comentadors que estan a Internet per tal que hi haja de tot.

Robinjut ha dit...

Hi ha una altra regidora que estarà també de baixa per altres motius, dins de poc evidents. També s'estalviaran eixos diners?
Eixos estalvis minvaran les retallades o a qué els dedicaran?

Anònim ha dit...

El que esta clar es que a Tavernes no li fa falta una regidora de cultura, festes, educacio, sanitat en exclusiva.
Si podem estar 2 mesos sense pagar podem estar tot l'any.
Es confirna que la dedicacio exclusiva va ser una decisio de conveniencia personal i no de necesitats de funcionament de l'ajuntament.
El mateix pasa amb les innecesaries dedicacions de Karina, Vanesa o Llacer: exigencies del pacte que no aporten res.
Millor dos dedicacions exclusives en arees importants com hisenda, urbanisme, obres, serveis o personal que quatre dedicacions parcials que no aporten res.
Les arees fortes les porten regidors sense dedicacio i les altres les porten regidors amb dedicacio.
Cal fer una reflexio seriosa per a que l'ajuntament funcione millor.

Anònim ha dit...

Hi ha una altra regidora que estarà també de baixa per altres motius, dins de poc evidents. També s'estalviaran eixos diners?
Eixos estalvis minvaran les retallades o a qué els dedicaran?

Lamentable, Robinjut. Sembla mentira de tu.

Anònim ha dit...

Si podem estar 2 mesos sense pagar podem estar tot l'any.

Per la matexa raó, si tú estás 2 mesos en el paro, pots estar un any. Sense problemes, com tambe pot estar Tavernes sense concejal/a de cultura, festes i educació.
Com vam tindre 4 anys una concejala de hisenda cobrant per arreglar les coses del PAI.

Anònim ha dit...

Crec que l'anomim de les 9:38 te molta raó.
El govern tindria que replantejar les dedicacions i donar dedicacions exclusives als regidors que porten arees "importants" no com pasa ara que están repartides en funció dels regidors que aporta cada soci del govern.

Anònim ha dit...

Crec que l'anomim de les 9:38 te molta raó.

Vot a favor¡¡

Robinjut ha dit...

A l'anònim de les 10:35:

Perqué sembla mentida?
Que no saps que el que no em sembla bé ho dic?
Si n'hi ha sous que no es pagaran, com a ciutadans volem saber en qué s'invertiran, sembla lògic.
Com són diners dels polítics ,els que sobraran ara poden afegir-los als 27.000 € de funcionament per als grups polítics (mode on sarcàstic).

Anònim ha dit...

Sembla mentida perquè ara fas motiu de crítica el que potser tu vories amb bon ulls i si se t'haguera aplicat seguiries en "l'apartament".

Robinjut ha dit...

Que ho voria amb bons ulls aumentar la dotació als partits?
Primer hauria de ser polític, ho desitjar-ho, i no és el cas.
Mentres la política seguisca conforme és, no em voreu per ahí.
Amb lo del apartament no sé a qué et refereixes, no sé si t'equivoques de persona...

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR...

Yo sobre este tema de las dedicaciones, que si ahora pueden durante dos mesos aguantar sin dedicación plena y todo eso no voy a entrar.

Seré un poco critico y toca pelotilla, empezando por:

1-. La señorita Pilar, tiene la dedicación plena para dedicarse a la política el máximo tiempo posible, cosa de alabar, y porque por que no llega a tiempo parece ser a pedir la comisión de servicio, hasta aquí cosas internas del tri-gobierno, mas o menos loables que unos entenderán mas y otros menos, pero así es la vida, esta llena de matices.

2-. Lo que no entiendo es que si ya había tomado una opción y esta opción era dedicarse plena y exclusivamente durante 4 años a la política local, con lo que en su anterior trabajo como docente, tienen que buscas a un sustituto, el cual se debió alegrar de cojones una sustitución por un año o por 4, lo que todo interino sueña (mas o menos). Pero no ahora resulta que la señorita Pilar dos meses antes de terminar el curso académico, reclama su plaza, y la reclama porque le pertenece, como quien reclama algo que a extraviado y que otra persona se encontró.

Pero yo me pregunto ese profesor sustituto que ha estado todo el curso menos ahora tiempo de exámenes finales de evaluaciones, ahora le dicen haga un informe explícamelo todo, y vete, que soy yo la titular quien evaluara y examinara y pondrá las notas, algo injusto para el profesor que no a podido terminar y mas injusto para el alumnado que ve que antes de dos meses antes de, tiene que ver a otra profesora que no tiene ni idea de lo que a pasado de lo que no a pasado y que la evaluación continuada no la ha realizado, que seguro que no valorara los progresos ni las acciones igual que el profesor suplente, pero claro los alumnos a quien les importan en este caso.

Mucho dicen que hacen falta interinos para que nuestros alumnos hijos, sobrinos, primos, hermanos no estén sin un docente ni un minuto, pero les da igual absolutamente igual que el profesor cambie durante el curso por motivos, no justificables.

Si y digo no justificables, porque ha de primar el buen hacer la coherencia y el respeto al alumno y al compañero sustituto.

Pero con esa acción vemos o veo una falta de respeto al compañero y a los alumnos, si has reflexionado durante este tiempo y crees que debes estar en el colegio, reincorpórate a principio de curso, no a finales.

Para mi esto es estoy aquí por conveniencia y cuando me conviene para que me den la comisión de servicio me incorporo, es como el profesor que mas de uno conozco que después de la lactancia materna la madre va un día al cole, y al día siguiente coge la baja por depresión y de puertas a dentro es porque así esta mas tiempo con su hijo o hija, que ella o el quiere educarle y cree que el permiso materno debería ser como en otros países, de 2 años o así.

España somos en una gran mayoría, un atajo de mangantes, picaros, espabilados, y cada uno pa lo suyo.

Pilar, ahora ya llega tarde mi reflexión, pero una persona como usted, debería haber pensado primero en sus alumnos y en su compañero e incorporarse dentro de 4 años o al curso siguiente.

un amic ha dit...

Pense que la jornada completa deuría de haver segut, com així pareixia al principi, per a Carmen Canet, doncs la veig agotada i no m'extranya, donat que porta dos de les àrees més dificils com son agricultura i urbanisme , més turisme que implica desplazaments a fires, a més de ser portaveu del seu grup i primera tinent d'alcalde, i eu porta tot endavant, al meu pareixer,a costa de la seua salut.

Anònim ha dit...

Para "un amic":

No es oro todo lo que brilla y como en los toros "espantás" hay muchas. Enterate.

Anònim ha dit...

Crec que no s'esteu enterant de res. El problema és totalment burocràtic, i la decisió de la regidora de tornar al seu lloc de treball és aliena a ella. Per a poder continuar exercint la exclusivitat de la regidoria ha de demanar una comissió de servei ( que si no eres del pp és difícil que te l'ha concedisquen). Per a tramitar aquesta comissió el docent ha d'estar exercint com a tal, per aixó s'ha incorporat a la feina de docent. En cas que no es concedisca, la regidorà demanarà una excedència tal i com estava fins ara. El que vull que entenguen és que tan sols s'està fent complir la llei i no s'està fent d'amagats i demanant favors a la conselleria pepera d'educació. Jo recolze la seua posició regidora i li dic que exercisca el seu dret de TITULAR en propietat de la seua plaça que tants esforços li ha costat d'obtenir. Si algú no està d'acord que es modifique la llei!!!!

Anònim ha dit...

Si lo de la "espantà" eu dius per CC, ójala, com amic d'ella heu dic, es produira, no es mereix el tracte que recibix, la traten i respeten més i millor aliens que socis.

Si en fera cas, ja avoría pegat una bona punyà sobre la taula i haguera corregut el manso.

Anònim ha dit...

Efectivamente, por CC. Y no te has planteado porque ocurre eso, incluso dentro de nuestro partido?. Habla con gente del partido y sabrás que no se entera de la película.

Robinjut ha dit...

Parle de des del desconeiximent, però com que soc agossarat, no seràn els del partit els que no volen enterar-se de la pel·lícula. O que no s'enteren de la pel·lícula de CC, o que la política del partit és -com deia Alfonso Guerra- que qui es mou no ix a la foto. I damunt CC està al partit com a indepenent, o siga, que no està. I damunt tampoc la volen, o no els serveix, quan molts afiliats diuen que "li ve gran el càrrec". Quan la van posar de cap de cartell a les eleccions no sabien si li vindrien grans els càrrecs?
El mateix sembla passar amb el paper de josep Llàcer al Bloc, amb la gran diferència que ell no era cap de llista. En el que si coincideixen este últim i CC és en que estan considerats com a bones persones.
Serà la política una cosa de males persones?

Anònim ha dit...

Anònim amic de Carmen Canet, una vegada més Estruch i Ferrando, el que es molesta quan algun anònim s'adreça a ell. D'anònim "cobard" (sic) sol titllar-lo.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Últim anónim , que tinc que vore jo en este soterrar ?

Jo escric el que escric amb el meu nom, i prou, deixeu-me en pau al menys en les guerres en les que no entre, açò es ja, amb perdó, l'hostia : D'esta referencia a mi m'enterat per un tercer, al final tindre la culpa fins de la mort de Manolete.

Ja està bé, i si tens algo que dir-me o algo de que acusar-me, dona la cara so-covard, jo la done .

I sí, soc amic de Carmen i per això la defenc cara a cara, amb noms i cognoms quant faca falta, val?.

I en tot acord amb els que defenen a Carmen en aquest article : el que li falta es TEMPS per a portar endavant tot i li recomane el mateix que el "amic".

Anònim ha dit...

"Si lo de la "espantà" eu dius per CC, ójala, com amic d'ella heu dic, es produira, no es mereix el tracte que recibix, la traten i respeten més i millor aliens que socis.

Si en fera cas, ja avoría pegat una bona punyà sobre la taula i haguera corregut el manso."

Si açò no ho ha escrit EEiF, que baixe Toni Cantó i ho veja.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Ja no tinc res que vore amb aquest senyor,o es que no t'has enterat ?

I jo quant escric done la cara i posse el nom, no com tu, so covard.

Si no tens res millor que fer ni ningún argument per a debatre, millor calla i deixam en pau...o no, cada vegada que m'ataqueu sense trellat, més lectors per al meu blog i més gent que m'apoya, vosaltres mateix.

Estruch ha dit...

P.D. no veus, soburro, les faltes del amic, que també eu es meu, se qui es perquè es ell m'ha dit que m'atacaves açí? (avoria, punyà, haguera...)

No veus que jo d'eixe tipus ja no en tinc ?

O es que siquiera has llegit el article ?

El que no se es que faig perdent el temps amb gent com tú, es que no escarmente: Tila i bicarbonat...