L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 30 de maig del 2012

L’Ajuntament de Tavernes posa a l’abast dels veïns una nova ferramenta de participació ciutadana



L’Ajuntament de Tavernes s’ha adherit a la Bústia Ciutadana amb l’objectiu d’interrelacionar la ciutadania i les institucions. La iniciativa naix des de la Generalitat Valenciana per a fomentar la participació ciutadana en tots els aspectes de la vida pública, tant en l’àmbit civil com en el polític

La Bústia Ciutadana a través d’una sèrie de mecanismes tecnològics ajudarà els ciutadans en accions de participació, mediació, difusió, entre altres. La Generalitat posa a l’abast de ciutadans i ajuntaments un lloc web (buzonciudadano.es) on poden poden donar-s’hi d’alta com a usuaris o simplement poden participar com a observadors de les propostes presentades pels usuaris registrats, sense dret a intervenir-hi o a debatre-les.

La regidora de Foment Local, Participació Ciutadana i Serveis Socials, Karina Vercher, ha indicat que l’Ajuntament posa a l’abast dels veïns mecanismes que poden promoure la participació ciutadana, cas de la redacció del Pla de Mobilitat de Tavernes, que s’ha vertebrat amb la participació pública i ara amb aqueesta ferramenta electrònica.

Els ajuntaments hi participen a través de coordinadors nomenats expressament i que tenen, entre les seues funcions i responsabilitats, fer de mitjancers entre l’ajuntament i els participants en el projecte, actuar de moderadors de les propostes, gestionar els suggeriments dels usuaris per a millorar el sistema i les ferramentes de suport, promocionar la web, potenciant-ne els avantatges i animant els ciutadans a participar en el projecte, realitzar trimestralment informes i mantenir en el lloc web la informació i les notícies pertanyents al municipi. Així, amb un senzill clic, , els usuaris registrats podran realitzar consultes, peticions o fins i tot presentar propostes que podrien arribar a debatre’s en el Ple de l’Ajuntament.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

He entrat a buzonciudadano i el municipi de
Tavernes de la Valldigna no està a la llista.
Podeu confirmar-ho per si ho he fet mal?
La noticia diu que estem adherits pero o falle jo, o falla la web o falla l'informador

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR...

Yo al igula que el anterior comentarista anonimo, entre para poder registrame ya que la idea es muy muy buena, pero mi sorpresa es la misma que la de nuestro compañero anonimo, Tavernes de la valldigna, no aparece entre los municipios adheridos.

Lo revise desde dos sitios dejo los enlaces por si les son de utilidad para posibles verificaciones:
1-. http://www.buzonciudadano.es/index.php?option=com_content&task=view&id=1743&Itemid=62&lang=es
2-. http://www.buzonciudadano.es/

Supongo que esta incidencia sera porque aun no habran actualizado la información de la nombrada pagina, estaremos a la espera.

Enrique Estruch, Coordinador de Units x Tavernes ha dit...

Un deu per a la concejala de Participació ciutadana, Karina Vercher : Mai en el poble s´ha pogut participar tant com ara.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic Observador: vosté sap igual que nosaltres que amb una possibilitat del 100% és la manca d'haver actualitzat la Generalitat la relació de pobles que s'han adherit.

Segons ens va dir, vosté va estar igual que gent de La Cotorra en el plenari passat, i allí es va deixar ben clar i es va aprovar per unanimitat, si el PP també, que Tavernes s'adheria a eixe sistema. I suposem que s'haura enviat als organismes oficials. I caldrà actualitzar el web.

Igual és que com la Generalitat es té tant fondos, els diners, no li paga a l'empresa que porta la pàgina i aquesta no s'ho pren massa en pla seriós.

Anònim ha dit...

Es una iniciativa molt bona peró l'ajuntament tindria que comprobar si ja està donat d'alta en buzonciudadano abans de traure la noticia.
Es lo minim que li s'ha de demanar.
Ara a esperar a que tot estiga clar i que algú ens avise