L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 12 de maig del 2012

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i el president de la Confederació d’Associacions Veïnals Valencianes (CAVECOVA), Joan Antoni Caballero, clausuraren ahir la XVI Setmana Ciutadana.



L'alcalde clausura la XVI Setmana Ciutadana
L’alcalde Jordi Joan  va resaltar la importancia de les entitats quant a formadores de valors ciutadans i de participació i busqueda de solucions als problemes de les nostres ciutats, però va ser el president, Joan Antoni Caballero, qui amb to més critic i amb referència a la situació actual recordava que som els ciutadans qui estem pagant els efectes d’una situació a la qual ells no hem contribuït gens en l’existència ni som els culpables, al hora que indicava que la confederació està estudiant diverses mesures per tal de poder ajudar a pal·liar situacions d’atur i problemes derivats en les ciutats. 

La xerrada inicial va ser de Rafael Chirbes que va explicar perquè escriu i que vol plasmar quian escriu, destacant sobre tot que es considera un relatador de la realitat i sobre tot d’una realitat que moltes vegades no es veu ni es publica als mitjans de comunicació. 

Amb el titol “L’ofici d’escriure” l’autor de novel·les com  Mimoun, La larga marcha, La caída de Madrid i Los viejos amigos  va explicar que ha volgut plasmar en elles tota una generació, la que aniria des de la guerra fins la transició democràtica, i que considerava en molts aspectes traïda perquè la situació actual no és reflex de tots els anhels i lluites que es van dur a cap. 

La sala moments abans d'iniciar-se l'acte
Una hora d’intensa i amena xerrada d’un dels referents de la literatura espanyola actual i on va fallar l’assistència. Era estrany vore una sala mitja buida i només una cinquantena de persones per escoltar una personalitat com Girbes, la qual cosa ens portaria a una fer-nos la pregunta per tal de millorar a la XVII edició si és que no interessen les activitats culturals i només la gent vol escoltar problemes o situacion locals, o si allò que falla és com arribar al gran public, que no pensem siga el cas perquè propaganda hi havia i també, com es habitual, el cotxe va informar de l’acte com ho ha fet tots els dies. Un cotxe pagat, això si, per l’associació veïnal i no per l'Administració local com indicava la presidenta en una passada jornada.

I com a novetat, i trencant el que havia estat habitual, ahir vàrem vore alguns regidors del PP. Sembla ser que ens van llegir ahir. I “els joves” no van triar massa bon dia perquè va ser el crític amb la situació actual i les polítiques que s’estan duent a cap i per tant van haver d’aguantar estoicament paraules com les dites pel president de CAVECOVA: el ciutada té el convenciment que l’Estat no el governa qui sembla que el governe, sinó  el “Mercat” i a eixa gent no els ha elegit ningú.  Una referència al que un gran sector de la societat pensa: el govern actual està governant en benefici dels monopolis, per als interessos financers, per a les multinacionals i tota la càrrega i el pes l’està passant a la ciutadania.

 -