L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 6 de maig del 2012

L'atur puja en el País Valencià 2.961 persones a l'abril encara que baixa en 6632 en el conjunt d'Espanya. I mentre 253.375 aturats valencians no tenen cap prestació per desocupació



Ni el turisme de la Setmana Santa ni la política de retallada general del PP han fet que el mercat laboral valencià alce el cap i l’ocupació a les nostres terres valencianes continua en caiguda lliure. La valenciana és la segona autonomia, només superada per Canàries que augmentava en 5.053 desocupats.

I una dada preocupant un 44% dels 575.667 aturats valencians registrats a les oficines d'ocupació -que sempre donen un nombre menor que l'Enquesta de Població Activa- han esgotat la prestació per desocupació. Això vol dir que 253.375 valencians no tenen cap prestació, un greu problemaque ha dut als sindicats CCOO i UGT a reclamar a la Generalitat i al Govern del PP l'adopció de mesures perquè no es passe de la desocupació a l'exclusió social. En resum, les dades tornen a demostrar segons els sindicats que la reforma laboral del PP és un fracàs i continua general més atur.

L'atur ha  pujat en tots els sectors econòmics, sobre tot a la indústria, amb 1.059 nous desocupats, i en els sector serveis amb 1.108 persones. Més lluny queda agricultura (205), construcció (75) i el col · lectiu sense ocupació (514). 

El president de la Generalitat, Alberto Fabra (PP), diu que no està "gens satisfet" amb les dades, però continua erre que erre amb el rumb marcat pel Govern i l'Executiu de Mariano Rajoy (PP) i afirmava que  "seguirem aprimant l'Administració per preparar polítiques que incentiven després la creació d'ocupació ".

El líder del PSOE valencià, Ximo Puig, ha afirmat que l'augment de l'atur el mes en què ha baixat a Espanya (6632 persones desocupats menys) demostra que les receptes del Consell són "absolutament equivocades". La coordinadora d'EU, Marga Sanz, ho considera una prova de la "nul · la acció" de la Generalitat contra l'atur i i el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha afirmat que el problema del PP consisteix en  "que pensa només en retallar per dissimular tot el mal que han fet als valencians els anys de Francisco Camps al capdavant del Consell".

- Basat en El País
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Repetixc el de abans : Nanna.....