L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 18 de maig del 2012

PLENARI DE MAIG: El chiringuito, el chiringuito...




El chiringuito, el chiringuito
Yo tengo un chiringuito
A orilla de la playa
Lo tengo muy bonito
Y espero que tu vayas.
 
 
Així començava una famosa “Cançó de l’estiu” de Georgie Dann que alhora servia per a fer popular els quiosquets a vora mar. I enguany l’Ajuntament de Tavernes vist que té molta demanda en aquests tipus de servei, n’ha augment el nombre.
 
El PP de Tavernes va criticar en el passat plenari la decisió de pujar els preus i la regidora Maria Císcar, del PP, va dir que no era el moment adequat per a les pujades, que s’havia d’afavorir els negocis locals i fomentar el turisme local. Vaja, no sabíem nosaltres que instal·lar  dos o tres “chiringuitos” a vora mar és fomentar el turisme local. Ara,  si la regidora del PP ho diu, serà perquè té constància que turistes de Bilbao, Madrid o fins i tot francesos i alemanys vénen a l’estiu a la nostra platja només per gaudir dels “tipicals chiringuitos” a vora mar. Tots els turistes del món als "chiringuitos" de la Vall!!

La regidora del Bloc, Vanessa Martí, en nom del govern municipal li va recordar que el preu de 3.000 euros per chiringuito i per tota una temporada d’estiu no era ni de bon tros un preu ni exagerat ni excessiu si el comparem amb el que es paga a Cullera i Oliva, on pot arribar fins els 15.000 euros, i confirmava que enguany l’Ajuntament ha posat el preu a nivell de Xeraco.

Vanessa Martí li va recordar a Císcar que eixe preu, si es tenia en compte factors com que els “chiringuitos”  no paguen IBI, no paguen hipoteques i no paguen tantes i tantes coses com paguen els comerços i bars de la platja, 3000 per un negoci d’estiu i a vora mar, és un preu barat. I ací la regidora va explicar que no volien que passara com altres anys, que la gent sembla ser que feia “trampa” i presentava diverses ofertes amb diferents noms i arribava a aconseguir per 800 euros el negoci a vora mar. 

Nosaltres ens vàrem quedar en les paraules que va dir la regidora Vanessa Martí en el plenari en allò de les “trampetes” fetes per aconseguir millor preu en les adjudicacions a base de que “es presentaven  ofertes usant el nom de tres persones diferents”. I lamentem que no fóra més explicita i explicara amb pels i senyals que va passar. De tota manera vivim en un poble, on es parla i es diu de tot. Esperem que enguany no passe, i si passa i ja sabent-ho, l’Ajuntament actue com cal.
-

23 comentaris:

Estruch ha dit...

María no criticó, preguntó el porqué de dicho aumento i si votó en contra, fué por que es parte de un Plan de Ajuste que su partido no comparte.
I estoy de acuerdo en dicha subida : Los 800 € del año pasado por toda la temporada, eran totalmente desfasados , y suponían una competencia desleal a aquellos que alquilan, no por menos de esa cantidad i por cada mes, un local en el casco urbano para lo mismo

Quan els barracons entren per la porta, hom bota per la finestra ha dit...

Fomentar el turisme local vol dir que aquests barracons promouen que els indígenes --nosaltres mateixos-- es recreen viatjant per la platja de sorra, i no sols per l'avinguda, amunt i avall, amunt i avall, del Luna Park a la Puerta del Sol, de la plaça del rei saudita fins al "mercadillo" dels dissabtes. "Vive la magia del Mediterráneo. Sumérgete en paisajes de ensueño. Comienza un viaje que ya nunca acabará. Continuará viviendo siempre en tu corazón. Tavernes de la Valldigna: una ventana abierta al Mediterráneo".

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sr. Estruch i lectors de la Cotorra:
Ens ratifiquem i reiterem que la intervenció del PP i de la seua regidora van tindre un caràcter negatiu envers la proposta del govern.

Segons el RAE criticar te com a accepcions "Examinar y juzgar un asunto. Expresar opiniones o juicios negativos y contrarios sobre una cosa."

O siga està ben clar: examinar i jutjar i també expressar opinions negatives.

I el PP, en el ple del dilluns, i per boca de la regidora va expressar opinions i judidicis, i tamble opinions negatives, sobre la mesura d'augmentar el preu, amb la qual vosté està d'acord.

Després de valorar la proposta com a negativa, va dir entre altres que no es beneficiava els empressaris locals interessats, que no era el moment per la gran crisi, que així no s'anava a afavorir la creació de treball, i que així tampoc es treballava pel foment del turisme.

Mire vosté si això entra dins del concepte que dona la Real Academia Española a "criticar".

I això de que "votó en contra fue porque es parte de un Plan de Ajuste que su partido no comparte" pensem que no s'ho creu ningú.
I menys quan després es vota a favor del prestec de 2'7 milions que es precisament, la "madre del cordero" del Pla d'Ajust.

Estruch, amb afecte i estima: és que amb postures com aquestes, després el passa el que et passa i venen els comentaris que venen. Que estaves en primera fila i a 2 metres de la regidora i ho vas sentir millor que els de l'última fila, que també ho sentirem.

Anònim ha dit...

Cotorras, podeu vosaltres ser més explicits i dir-nos quines eren eixes mangalatxes i trampes.
Gracietes.

Estruch ha dit...

No anem a discutir, es molt subjectiu l'apreciació que fa cadascú de l'intenció en el fons de les paraules d' un altre,i jo en ningún moment eu vaig entendre com una críticao postura contraria, si no com una pregunta.

Però be, no anem a fer una guerra d'açò, no ? ( O sí, de segur eixirà algun dels habituals desgavellats que sols posant el meu nom es suficient per anar a la cacera del senyor Estruch, sense entrar en el fons).

Anònim ha dit...

Govern indiscutible, mesures indiscutibles.
Com creu el poble que es pagaran els columpios que s'estan posant per tot arreu?
EL CHIRINGUITO....EL CHIRINGUITOOO...eixos ho pagaran

La Cotorra de la Vall ha dit...

Discutir nosaltres per això? Que va.

Ara fixa't bé la jugada i la trampa:
Punt de l'ordre del dia: precs i preguntes.

I en comptes de fer un prec o una pregunta, com per exemple:
¿Quins criteris ha seguit el govern per implantar el preu de 3.000 euros per cada quiosquet de platja?

Llegit en 6 segons i mira que l'hem feta llarga la pregunta, però els regidors del PP primer es passen dos o tres minuts explicant i explicant que ha fet mal el govern o dient això i allò que no es sembla bé (ací està la crítica que diem nosaltres) i al final fan la pregunta.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I ara responent a l’anònim de les 17:47
Diu un refrany que “feta la llei, feta la trampa” i com que la regidora no va ser més explicita no sabem quina trampa, però en base al que va dir ens podem imaginar el procediment.
Perquè ho compreneu, anem a posar un possible cas, això sí totalment imaginari.
L’aspirant al quiosquet numero 3, per exempla, presenta una oferta per 3000 euros, però es posa d’acord amb dos coneguts o familiars i aquests presenten ofertes per 2.000 i 1.500 euros, que no cal dir de qui són realment les ofertes i qui fan de testaferro.
Quan s’obrin les pliques d’ofertes, imaginem-nos que a més d’aquestes tres hi ha altres dos d’altres interessants de 1.800 i 1.300 euros. L’Ajuntament tindríem per tant ofertes de 3000, 2000, 1800, 1500 i 1300 euros i adjudicaria el quiosquet en bona lògica a la de 3000 euros.
Però... i ací es on es pot fer una trampa, el de 3.000 veient com està la cosa renuncia amb la qual cosa l’Ajuntament adjudica el quiosquet a l’oferta de 2.000 euros. I el de 2.000 euros seria ell mateix mitjançant un testaferro. S’acaba d’estalviar 1.000 euros i l’Ajuntament acaba de perdre 1.000 euros. El quiosquet després estarà en nom del testaferro però la gestió no cal dir qui la portara.
Després del que va dir la regidora ¿va passar una cosa així? No ho sabem. Ara casos així sembla ser que se’n donen en totes parts.

I si ens pregunteu una possible solució, si és possible, sería dipositar com a fiança el 20 % del preu mínim que marca l’ajuntament, en aquest cas 600 euros . No cal ni dir que l’Ajuntament tornarà les fiances, però l’adjudicatari que renuncie la perd i si no vol perdre-la que demostre amb pèls i senyals el motiu i que siga de força major.

Anònim ha dit...

No, precisament ho pagaràs tu, ho pagaré jo, i aquell, i el de mes allà amb els impostos. O és que els que va posar el PP els van pagar els chiringuitos?

No el farà massa mal el cap després el que hauràs pensat per soltar eixa bovada.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR...

Solo un inciso, a la redacción del articulo y de algún que otro comentario.

Se dice que la concejala dijo que habían realizado trampas o lo dicen ustedes que se dijo eso?, Porque yo como muchos de los que estábamos también a ultima o penúltima fila oímos otra palabra.

La palabra fue la siguiente "Irregularidades".

Plis, por favor, quiere la RAE, decirnos el significado de trampa y de Irregularidad, por si quiere decir lo mismo.

Al menos así nos culturizamos.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No anem a entrar en discussions sobre si eren "trampes" o "irregularitats".

De tota manera, ens pensàvem que tots els nostres lectors serien prou llestos i entendrien el sentit irònic que nosaltres - no la regidora - li hem donat a "trampa" (ho hem posat entrecomillat) quan ho hem redactat: fer una cosa de manera irregular per tal de voler enganyar, en aquest cas a l'administració pública.

Diguem-li fer "trampa" o fer "irregularitat" una cosa si que sembla està ben clar i vosté no ho desmenteix: que la regidora va dir que algú havia presentat ofertes amb noms diferents. I això per a nosalres és voler fer trampes.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR...

Querido y apreciado redactor jefe de la cotorra, unas observaciones:

1-. Como muchas veces ya me ha indicado por activa y por pasiva, no soy de los listos o eso afirmaron ustedes hace un tiempo.

2-. Yo no puedo desmentir nada, porque no tengo relación no ni vinvulos con personas del PP, del antiguo gobierno. No soy funcionario del Ayuntamiento, luego no tengo información para poder desmentir nada.

3-. Los desmentidos deben hacerlos las personas que tengan información al respecto.

4-."Diguem-li fer "trampa" o fer "irregularitat" una cosa si que sembla està ben clar i vosté no ho desmenteix: que la regidora va dir que algú havia presentat ofertes amb noms diferents. I això per a nosalres és voler fer trampes." Lo anteriormente copiado de su nota aclaratoria, unas observaciones:

4.1-. La regidora se refiere a la Sra. Marti (creo que es correcto, sino disculpenme) afirma usted que ella dijo que alguien habia presentado ofertas con nombres diferentes.

Pues la verdad por una vez me asombro porque solo puede contestarme a esto si cumple uno de estos dos supuestos:

Supuesto 1. Usted no estubo en el pleno.

Supuesto 2. Usted tiene informacion privilegiada y que ha tenido un desliz al escribir, ya que le aseguro por mi pobre salud, que la regidora Sra Marti, no dijo nada de eso.

Solo dijo que asi se evitarian, posibles irregularidades como las que se habian cometido años anteriores.

Tranquilo no hace falta que se ponga en un aprieto contestandome o mareando la perdiz como dices que hago yo.

Solo cabe un supuesto cierto y sabiendo que estaba sentado en el pleno, la la regidora la dio información que no expuso en el pleno.

Estruch ha dit...

OBSERVADOR, yo estaba en primera fila y puedo asegurar que SÍ que dijo que un mismo grupo de personas se presentaron el año pasado bajo diferentes nombres.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR...

Com hi ha disparitat d'opinions entre voste sr estruch, el sr editor de la cotorra i jo, facil solucio.

Esperar a la lectura de l'acta d'aquest plenari i el que hi ha reflexat es el que s'ha dit.

Pero li dic Sr. Estruch, que tal volta puguera estar equivocat, pero de boca de la regidora no va eixir, altra cosa son els corrillos de primera linea y de ultima linea.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic Observador:
En el plenari passat (bé, en tots els plenaris) n’erem presents tres dels que escrivim les noticies en aquest blog. I els tres coincidim: la regidora va dir que una mateixa persona o grup havia presentat tres ofertes amb diferent nom A UN MATEIX QUIOSQUIET. I ara ens ho confirma també Estruch.
No hem tingut cap reslliscada en escriure: ni havíem parlat ni encara hem parlat per a res amb la regidora Sra. Martí del tema i per tant no teníem cap informació privilegiada. Simplement vam reflectir el que nosaltres havíem sentit i que ens han confirmat també diversos assistents al plenari al llarg del dia d’avui, entre ells alguns regidors.
Nosaltres no solem marejar la perdiu. Pensem que al llarg dels anys hem demostrat que les nostres informacions esten sempre en la línea de la veracitat, de la serietat i están verificades i dit siga de pas, quan indiquem una xifra, com les d’una pasada guerra de Troia, podem avalar-la on siga i davant de qui siga. Tema a banda és la línea ideológica que puga tinga la Cotorra. Li ho direm més clar: ací mentires ni una ni cap, i de manipulació de fets menys. Considerem a la gent prou adulta i major per saber jutjar cadascun dels blogs locals.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ah, ens hem deixat que per a nosaltres presentar una mateixa persona a grup empresarial tres ofertes diferents amb tres noms diferents a un mateix quiosquet, la regidora haurà pogut dir "irregularitat" però nosaltres pensem que això sembla voler fer trampa.
O si no ¿per a què es fa una irregularitat, sino es per voler enganyar algú, o siga parar-li una trampa?

Anònim ha dit...

El més important, baix la meua opinió, ja no es si la regidora ho va dir o no ho va dir.
En el suposit d'haver-se fet eixes irregularitats, trampes, o com vullgau dir-li, no cregueu que eixes persones o persona, deuria de tindre vetada la llibertat a poder participar en la licitació d'aquest any.
A les persones interessades els agradaria saber qui és eixa empresa o persona/es.
Què opineu?

Estruch ha dit...

Jo el mateix que tu, però damunt que donen noms i cognomns, perquè un dels garitos era d'un simpatizant del PP i no voldría pensar mal.

Anònim ha dit...

Estruch, pensa mal i encertaràs.

Anònim ha dit...

Era un que igual dona llum que café, per casualitat ?

COMERCIANT PLATJA TAVERNES ha dit...

No a anava a entrar en aquest tema, però m'agradaria aclarir el fons de la qüestió.
És evident que després de les paraules de la regidora hi han irregularitats a l'hora de la concessió dels xiringuitos (això ja ho sabíem tots), però el que també és evident és que aquests kioskets de platja no podien obrir més enllà de la 1.00 h i menys encara vendre begudes alcohòliques, la realitat era que tancaven passades les 4 de la matinada i feien de pubs a vora mar, això ens ha produït una pèrdua econòmica als pubs de ls platja molt difícils de superar, ja que nosaltres em de passar els llargs hiverns i a l'estiu em de complir la llei escrupulosament.
En resum COMPETÈNCIA DESLEIAL CONSENTIDA AL LLARG DE MÉS DE 10 ANYS PER LES INSTITUCIONS. Esperem que aquesta temporada les coses es fagen com cal. Gràcies per publicar-ho.

Anònim ha dit...

Més de les quatre de la matinada???Ojalaaaa!!!
La veritat es que les restriccions horàries, son massa estrictes...i més si estem parlant de l'estiu, 2 mesos senyors!!! 8 caps de setmana a l'any!!!quina barbaritat eh??ja s'acabat????
Eixa és la platja que volem i que la gent de fòra quan ve espera?
No cregueu que en comte de llençar-vos tantes pedres entre tots, deurieu anar tots a una, i així millorar el que hi ha....i oferir una oferta que col·loque la nostra platja al mateix nivell d'altres que no es precís anomenar? penseu-ho!

COMERCIANT PLATJA TAVERNES ha dit...

Per nosaltres la platja no són 8 caps de setmana, són 54, dels quals 40 em d'estar ingeniant per poder subsistir, així que si tant t'importa la platja i el seu oci, comença per agafar un local, acondicionar-lo i veuràs com quan arriba la temporada alta, es posen a fer competència desleial barraconets que apareixen en San Joan i desapareixen en la primera tronada de setembre, vinga amic anònim animat a ivertir a la platja i així entre tots tindrem la PLATJA QUE VOLEM!!!!