L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 15 de maig del 2012

PLENARI DE MAIG: ¿Mal redactat, mal calculat un Pla d’Ajust aprovat pel Ministeri d’Hisenda o més bé, erre que erre, el PP no vol reconéixer els errors?


El govern municipal vota a favor del Pla d'Ajust
El plenari de l’Ajuntament per unanimitat va aprovar ahir la concertació del prèstec ICO de 2.691.000 euros que, avalat pel Decret Llei 4/2012, permitirà pagar els proveïdors. L’operació de crèdit ha pogut fer-se gràcies al Pla d’Ajust redactat i votat a favor en un passat plenari pel govern municipal, mentre el PP el votava en contra i el va criticar i arribar a qualificar de desastre. Cal remarcar que a pesar d'aquest qualificatius, el Pla d’Ajust ha rebut l’aprovament del Ministeri d’Hisenda que dirigeix el ministre Montoro (PP) i l'informe favorable d'Intervenció.  Per tant...

Ahir en el plenari sabérem noves dades. A les ja conegudes del termini de 10 anys i 2 de carència, varem conéixer que l’Ajuntament pagarà en 10 anys sobre 1 milió d’euros en interessos (això gràcies a la gestió del PP i no pagar els proveïdors) i que l’interés total serà sobre el 5’5%: 4’05% més dos diferencials de 1’15% i 0’30%. 

I això simplement ve a confirmar el que tant ha repetit la premsa: que el govern de l’Estat facilita i permet el préstec, però amb eixe 5’5% d’interessos el negoci el farà la banca, que sembla ser rep els diners a un 1% d’interés i ells el deixen al 5’5%. I si no és així ens corregiu!

I el debat va servir perquè el PP de Tavernes repetirà varies vegades el que va dir en plenaris passats: que els números del Pla d’Ajust estaven mal, que era un desastre de calculs, que es recaptava “nosequants milions” en un abús en eixa recaptació envers la ciutadania vallera.

I com a resposta, se li va dir varies vegades que el Pla d’Ajust compta amb l’informe favorable de la Intervenció, però que realment l’informe vàlid, el de pes, és l’aprovament pel Ministeri d’Hisenda. Senyors del PP de Tavernes: Que el Pla d’Ajust estiga mal i l’haja aprovat el Ministeri d’Hisenda, no es sembla quelcom indefendible? 

El regidor d’Hisenda, Víctor Borràs, li indicava a, Manolo Vidal, que la proposta del PP donava resultats negatius i que un pla redactat amb eixa proposta mai no s'hauria aprovat. Borràs apuntava que tot no era agafar el full excel i s’havia d’aplicar la normativa del govern de l’Estat, cosa que el PP no havia fet en la seua proposta. I acabava Borràs convidant Manolo Vidal a passar qualsevol dia pel seu despatx que li ho explicaria i com s’ha de fer un Pla d’Ajust.

De tota manera i allò que interessa és saber que a partir del dia 31 d’aquest mes de maig, tot estarà a punt perquè els proveïdors de l’Ajuntament de Tavernes reben eixos 2.691.000 euros que se’ls deu de fa temps i temps. I això en aquest moment pensem és el que interessa i dona valor a l'actuació del govern de Jordi Joan: una part dels proveïdors, tots petites i mitjanes empreses locals, cobrarà. 
I acabem dient que no comprenem la postura del PP: vota en contra del Pla d'Ajust; critica i es posiciona en contra de tot allò que se'n derive; diu que està mal fet i.... finalment, vota a favor del préstec  que, ni més ni menys, és la conclusió i objectiu final del Pla d'Ajust!!! Una bona lliçó d'incoherència política!

-

27 comentaris:

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

El próximo Pleno serà calentito, dado que Manolo ha pedido una serie de datos que, según él, van a demostrar quién está equivocado.

Tanto él como Borrás están muy seguros de sus posturas respectivas, ya veremos en que queda la cosa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I vosté que n'opina, Sr. Estruch? A qui fem cas i creguem?
Al Sr. Manolo Vidal, de l'oposició? Al Sr. Víctor Borràs, del govern municipal?

Els informes d'Intervenció son favorables al sr. Borras i desfavorables al Sr. Vidal i l'INFORME MÀXIM, el del Ministeri d'Hisenda, és favorable al Sr. Borras i al govern municipal.

¿O potser caldrà anar a la Comissió Europea i que els experts del Parlament i Govern Europeu informen finalment?

Anònim ha dit...

En este poble depen de a qui preguntes et diuen blanques o negres. Pero la veritat es que es tot gris, i cada dia mes.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Això passa en tots els pobles i situacions:
Preguntes a l'oposició i és una cosa. Preguntes a qualsevol del govern i és un altra.

Però els fets són fets, i estan a la mà i es pot comprovar qui es vulga comprovar.

I pensem que n'hem donat prou de referències perquè, qui vulga escoltar i entendre, ho tinga clar.

I ací hem donat dades i xifres des de l'informe de la Sindicatura de Comptes, dels informes de la situació econòmica emesos per la Intervencio Munciipal, fins passar per la liquidació del presupost 2010 i que venia a tancar QUASI l'etapa economica regida pel PP, fins a la quantitat (milions) d'impagats i que ha obligat a fer un Pla d'Ajust que tant marcarà,i limitarpa el moviment global del govern en l'actual legislatura.

¿O és que vosté és dels que creu que el Pla d'Ajust s'ha fet per un capritx del govern? ¿O es creu que a 8 mesos del nou govern anuncia les retallades en subvencions i tot el que penja, només per gust?
O també es creu que la piscina no es posa en marxa per la falta d'interes del Bloc, com diu el PP? O també es creu que l'aparcament del Passeig està com està perquè el govern vol que estiga?

Anònim ha dit...

I la piscina i el parking no serien rentables? Si es cobrara per el servici, clar q en este poble tot es vol debades.

Bonic ha dit...

No tots els ajuntaments han tingut el problema de Tavernes. Cotorra ota com es va deixar l'ajunatament de Simat segons organismes emprírics d'estudis presentats a la premsa. Això farà vore que no ttos actuen igual. Per cert era un Tripartit, però d'això la gent no s'entera. Com de tot el copago i l'augament d ela ratio a educació es paguen els deu mil milions a la banca. I encar en falten 170.000 que pagarem dels diners d'Europa i com es deia abans de la nostra gepa, ja que els nostres fills no tenen treball. I encara tenim que aguantar certs comentaris sobre el Tripartit. Mireu i apreneu. El mal es que fareu tot el treball per a que amb quatre mentides tornena enganyar el poble. Mireu i al menys apreneu de Simat i el Tripartit.
Per cert m'han dit aquesta vesprada que ab 17 euros per persona de Simat es pagaria el deute actual.

Estruch ha dit...

Jo ja opiní temps arrere , en altres comentaris, que per a mi tant Àngela com Elena son unes grans professional i per el tant crec en elles.
Però vos dic que Manolo i els seus, gent entre elles molt estimades per a mi i que saben de números, jo ben poc, soc de lletres, estàn molt segurs també de la seua postura, i, eu se perquè he parlat amb ell del del tema, Manolo està tan segur del que diu que està disposat a portar-ho inclús davant de instancies superiors, per el que en temps , sabrem qui té la raó, uns o a altres.

Per el tant, estic en una mar de dubtes, donat no entenc massa d'estos temes

La Cotorra de la Vall ha dit...

Però té la raó el Sr. Manolo Vidal, de què?
A l'hora de saber de números, cal suposar que tots en saben, la Sra. Interventora, el Sr.Borràs, i els Tècnics del Ministeri d'Hisenda per la seua formació universitaria i pel treball que fan a diari.
El Sr. Manolo Vidal sempre ha dit que els números estan mal fets, que eixe pla és un desastre, etc. i això implica dir que les persones que han redactat el pla i els que l'han aprovat no han fet les coses bé i han fet mal els càlculs, i això ho vegem quasi imposible.
No és un debat polític, és un debat tècnic, d'estar d'acord amb els paràmetres que ha marcat els Ministeri perquè se seguesca en el Pla d'Ajust. I com s'ha dit moltes vegades en el Plenari, les famoses tres propostes del PP (o de Manolo Vidal) no s'ajusten a eixes normes...

Sense el criteri Estruch... ha dit...

En aquest assumpte (com en tots) la llàstima és que el criteri més fiable per tal de saber quina postura és la correcta, a saber, "la contrària de la que mantinga el senyor Estruch", no es dóna, ja que el propi Estruch assegura tenir els seus dubtes. Una llàstima.

Anònim ha dit...

Enrique deixa de dir tonteries, Manlo sap clarament que ha clavat la pata hasta el fondo i que no té raó. Altra cosa és que vulga reconèixer-ho, que no ho farà. A estes altures ja no és pot discutir qui té raó o no, això ja se sap!! El síndic de comptes i el Ministeri d'hisenda han donat la raó al tripartit, els han donat via lliure per endeutar un poc més un ajuntament superendeutat per Manolo Vidal, per poder pagar als proveïdors. Altra cosa és l'estratègia típica del PP del erre que erre, dir contínuament que el govern ho fa mal, que han fet mal el pla d'ajust, erre que erre. Com van a reconèixer que ho han fet mal? Com van a reconèixer que el govern ho està fent-ho bé? Pero que no confonguen a ningú, a vostè tampoc senyor Estruch, el vist-i-plau de la interventora de l'ajuntament, del sindic de comptes i del ministeri d'hisenda és la prova irrefutable de que el tripartit té raó i Manolo Vidal s'equivoca.

Sheldon ha dit...

La sort que tenim en aquest assumpte es que es un tema de nombres, per tant estem parlant de un ciència exacta. Si aquest embolic no es dissol en el temps, crec que Manolo i els seus hauran fet un ridícul espantós.

Anònim ha dit...

Si, això és veritat i cert: tot és un tema de nombres. I no cal res més que aplicar els nombres i fer-los casar amb les normes i tots els punts-formules que ha imposat el Ministeri del Ser. Montoro perquè es redacte el Pla d'Ajust.

El problema és que sembla ser que el portaveu de l'oposició no ha tingut en compter eixes fórmules. Estaríem parlant d'uns càlculs que, matemàticament estaran ben fets - dic jo- però que no han agafat la fórmula correcta.

Ho compare a com, si per fer el calcul de la longitud de la circumferència, jo agafe la fórmula de l'àrea del cercle.

Faré bé els càlculs de la multiplicació de radi per radi per pi, però no he aplicat la formula adient. I el resultat que busque estaria mal.

Damunt tu ho dius i estic d'acord: és un tema de nombres.

Però ja veus com el PP sempre ix en la mateixa: afany recaptatori, de l'IBI, a esquenes del poble... I amb Pla o sense Pla d'Ajust, la recaptació per IBI serà la mateixa, perquè el Pla d'Ajust no el modifica. Però es vol polititzar i es busca qualsevol excusa.

Estruch ha dit...

Efectívamnet, pense que s'està politizant un tema técnic, tots ells sabrán el que fan, d'açi tres anyets, el poble posarà a cadascú en el lloc que li correponga.

Al anónim "sense criteri Estruch", eres amb eixa afirmació que fas de que lo correcte es lo contrari que diga jo,o al menys jo així eu entenc, la teua falta de criteri i el feixisme d' aquell que sols ataca al adversari per el mero fet de ser-ho, sense entrar al fons.

Et recomane llisgues l'article de Jaume Talens en altre article parlant sobre mi : O també Jauem nes una persona sense criteri ningún ?

Estruch ha dit...

P.D. "Sense criteri Estruch" per a que no busques doncs no crec que tingues massa ganes de llegir algo que no el convè, el comentari de Jaume està en l'article " No todos somos iguales", secció comentaris, dels últims.

Jaume Talens ha dit...

Ja que sóc convidat:
Note que esteu exigint-li massa a l'amic Enrique Estruch, alguns sembla que el volen fer servir com a fidel de la balança, i no és això. I no és això, ja que ell mateix sembla dir que no ho te clar. Per tant ja està. No ho té clar! Però ell diu que beu en totes les fonts, i ací està el tema, si es que volem traure-li tema. Que li ha contat de novetat el sr Manolo a Estruch, per a que esta persona que sembla representar el nivell mitjà de l'alector local no ho tinga clar, quan la interventora gran admirada del sr. Enrique Estruch, li presenta i avala una altra fòrmula.
Enrique, estàs donant-te un nivell exagerat d'autoexigència, de vegades cal entrar als temes quan es té una aportació sensata. Crear espectatives filmiques ho hem de deixar per la ficció, i ací ens jugeum molt la gent de Tavernes, per fiar-nos de qui no han sabut gestionar. Per tant, serietat amb les coses de menjar, que amb el menjar dels fills no és juga, i ocnvindràs amb mi que estan entrant moltes mans, tal vegada per a tapar alguna cosa de més gran. I mira per on acabe quasi ocm tu, deixant espectació.
Però com deia, a seguir opinant però amb criteri.

Nivelaso ha dit...

Per favor, espere que "el nivell mitjà de l'elector local" no el marque Enrique Estruch. Sincerament, espere que a la gent de Tavernes se'ns demane més.

Estruch ha dit...

Estimat Jaume : jo sols digué en el primer article que el plenari proper serà calentet, i a partir de ahí, com sempre, canya al mono que es de goma.
Perquè no eu tinc clar ? Perque veig a Manolo molt segur i efectívament sé coses que no puc fer públiques , i el dret no es com les matemátiques, no sempre una i una son dos, caben moltes interpretacions, i açí es parla d'economía , però també de dret administratiu.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Suposem que el Dret Administratiu - no som experts- s'aplicarà quant alguna cosa no està ben feta segons les lleis que regulen les normes, etc. de l'Administració, en aquest cas.

¿Vols dir, Sr. Estruch, que la Interventora i el Ministeri d'Hisenda han fet alguna cosa en el Pla d'Ajust en contra de les lleis i normes administratives de l'Estat?
Per què nosaltres deduïm això de les teues paraules: si cal aplicar el Dret Administratiu a eixa aprovació i redacció del Pla d'Ajust, vol dir que qui han donat el vistiplau, l'han donat en contra del que marca el Dret Administratiu.
Sincerament, massa rebuscat ¿no creus?

I quan a estar segurs: en l'any 2002 - llig les hemeroteques- el PP estava segur que en el 2003 començava el sector Marenys 2A i en el 2004-2005 - llig les hemeroteques- estaven segurs que iniciaven el PAI després de les eleccions municipals.
Ja veus: la seguretat s'ha convertit en que no han posat ni una rajola. I no parlem del temps de crisis sinó de quatre o cinc anys abans.

Contra la realitat ha dit...

Un senyor que demana sostenibilitat amb camps de golf per a russos, que als manifestants perseguits per la policia els anomena indiscriminadament "els salvatges de sempre", que considera que "hay cierto concejal que es abrir la boca y tapársela: que si un rocódormo [sic], que si una valla, que si quito los contenedores y pongo aparcabicletas...", que es vanta de conéixer tot déu (volent dir que es vana que tot déu el conega, és a dir, que està encantat de conéixer-se), que maltracta no sols el valencià sinó també el castellà, que usa el terme "feixista" sense cap rigor, que menysprea el nostre patrimoni històric, cultural i arquitectònic (casa de les Indalècies), que opina de tot sense cap fonament, etc., un senyor així, deia, no pot representar a "l'elector mitjà" de Tavernes. Em negue, Jaume Talens, em rebel·le. I em rebel·le sabent que tal vegada és veritat: eixe és el nostre nivell mitjà, la nostra qualitat mitjana, la nostra 'mediocritat'. Em rebel·le, sí, refuse aquest fet, tot i tenint en ment un ideal. Altre elector mitjà és possible. Gràcies per l'atenció.

Estruch ha dit...

No sols son matemátiques, el problema pot ser siga de dret administratiu, i donat que el dret no es una ciencia exacta, en este cas , tal i com alguns assenyalen, pot ser la diferencia està en com s'interpreten la legalitat administrativa.

I amb aixó ni pose ni lleve sobre l'interventora, sols dic que el dret es interpretable, no com les matemátiques, i d' açò se una estona llarga, 27 anys sols.
I com exemple, ahí teniu el pleit de Playa Naranjos (La Sardina) , discutint-se sobre sí la promotora te o no que pagar, amb dos interpretacions contrapostes entre els mateixos juristes del Ajuntament.

I ja veus, Jaume, sols es obrir la boca, i canya al mono .
Favor que en fan, quant més m'ataquen sense trellat i arguments aquestos radicals, , més gent de la moderada d'este poble, que son la majoría, posen al meu favor : Ja ni siquiera es val el criteri d'un home que em coneix i sempre ha segut un referent del coneiximent i tolerància, i de l'esquerra en aquest poble.

Amén, i als intolerants, TiB.

Estruch ha dit...

P.D. "Contra la realitat a que el referixes quant dius que " :
"... que als manifestants perseguits per la policia els anomena indiscriminadament "els salvatges de sempre", que considera que "hay cierto concejal que es abrir la boca y tapársela: que si un rocódormo [sic], que si una valla, que si quito los contenedores y pongo aparcabicletas...",

Perquè no se de que parles en lo de les bicicletes, concejals als que li tapen la boca, rocodroms, etc.
Dis-me d'on eu has tret : O es que qualsevol cosa que s'escriga i no vos quadre ,ja me l'haveu asignat.

Si he dit lo de salvatjes, però eu traus apostadel contexte per a que sone mal : Acás no son salvatges els que aporfitant-se d'una manifestació pacífica es dediquen a destrosar una mascletada i furtar els coets, que es el que jo vull dir amb "salvatges acaçats per la policia ?Vostes mateix.

Ara, d'un que parla com parles tú d'una persona a la que no se si coneixes, donat que , aixó sí, de donar la cara res de res, es molt facil insultar des de l'anonimat, i que no creu ni en Jaume Talens, referent de l'esquerra d'este poble,poc es pot esperar.

Ale , ale, Tila i bicarbonat... i no pareu, com més em critiqueu, més gent m'apoya : sols teniu que vore l'evolució d'entrades al meu blog.

Moltes gràcies.

Ai mare, ai mare ha dit...

Llegit en 'Ventilador de la Vall':

Administrador Quadern. 15 de mayo de 2012. 09:03

"Jo sólo se que hay cierto concejal que es abrir la boca y tapársela : que si un rocódormo, que si una valla , que si quito los contenedores y pongo aparca bicletas..."

Administrador de Quadern, val a dir, Administrador de Quadern de Reflexions, ço és, Enrique Estruch.

Enrique estimat: punxa en "Administrador Quadern" (sí, les paraules que apareixen al costat del logo de Blogger) i veuràs on et porta. T'ho dic per si has oblidat que ho has escrit tu. (No cal que em dónes les gràcies.) Per a voler dir el que vols dir amb la frase: "Ara, d'un que parla com parles tú d'una persona a la que no se si coneixes, donat que , aixó sí, de donar la cara res de res, es molt facil insultar des de l'anonimat, i que no creu ni en Jaume Talens, referent de l'esquerra d'este poble,poc es pot esperar", millor torna a l'escola. (Ara sí, de res.)

Estruch ha dit...

Doncs tens raó, he punxat i remet al meu blog.

El problema es que , com no se qui son, no puc fer-los que eu rectifiquen, jo no eu he escrit, si voleu creurem bé, i si no també.

En dona que pensar si l'extrema dreta no voldrà posar-me en contra del tripartit, perquè veuen que tinc bones relacions en tots els seus concejals, d'amistat i quasi familia amb algun d'ells fins i tot; I amb el PP, perquè últimament estic notant en eixe blog que, després d'un temps sense calvar-se amb mi, ara torner a fer insinuacions de si que m`'arrime al nacionalisme, que si la relación entre Carmen i jo dona que pensar... A vore de fer-li un escoltet altra vegada a qui jo se, a vore si els fan callar.

Gracies anónim "Ai Mare..." sense tu, no eu havera sabut.

Enrique Estruch, editor de Quadern de Reflexions ha dit...

Sobre el cometario escrito en "El Ventilador" el dia 15 de este mes, a las 09:03 horas, dentro del artículo "Veus com diners hi han pel que ells volen" , podría decir que no sé como, pero sí se como, alguien, que ha abusado de mi confianza, pues tiene mis claves para escribir como editor, las ha usado para escribir ese comentario, por lo que, por omisión, asuma la responsabilidad.

Pero que quede claro que yo no lo he escrito, pues ese "cierto concejal" para mi es de los que más trabaja, y por ello me merece el máximo respeto.

Y yo a las personas que respeto no las ataco, me callo lo que pueda pensar si actúan mal, o se lo digo a la cara, con nombres y apellidos, como podeis comprobar.

De hecho, como lo tengo localizable, le voy a llamar para aclarárselo, pues el otro dia su novia me dijo "que bien que le atacaba", lo que me extrañó, pues a mi no me constaba haber hablado ni bien ni mal de él.

Ahora ya se porqué es y voy a cambiar de inmediato las claves.

Gràcias de nuevo, "Ai Mare...", y en adelante, paso a ser el único editor de "Quadern..." , pues no pensaba quee sa persona pudeira hacerme eso, no te puedes fiar de nadie, y menos de gente de la derechona, que yo creía reconvertido políticamente.

Anònim ha dit...

Els dos últims comentaris d'Estruch sobre l'afer en 'El Ventilador' són, són... com és ell: un complet desficaci.

Per favor, no més insults a la nostra intel·ligència dient que aquest senyor representa (l'opinió de) "l'elector mitjà" de Tavernes, ni sobretot ens autoinsultem fent que siga representant nostre en les pròximes eleccions. Gràcies.

Enrique Estruch, editor de Quadern de Reflexions ha dit...

T. i B. que teniu Estruch per a rato.

I, per favor, no pareu d'atacarme, favor que em feu a mi i al meu blog :
Com més m'ataqueu, més entrades, la gent vol llegir i deduïr per sí mateix si soc eixa persona tan abominable que describiu, o la que entre altres el bon amic del Bloc, diuen que soc.

I per la pujada imparables de les entrades, es veu que els agrada el que lligen.

Gràcies.


Gràcies.

Estruch, l'abominable home de La Vall ha dit...

P.D.

"Per favor, no més insults a la nostra intel·ligència dient que aquest senyor representa (l'opinió de) "l'elector mitjà" de Tavernes...

Jaume,esta va per tú, fes el favor de no insultar al home, redeu.