L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 25 de maig del 2012

L'esmena de Compromís, presentada per Joan Baldovi, per executar el projecte de canalitzacio i millora del riu Vaca en els pressupostos del 2012 es rebutjada en el Congrés de Diputats pel PP.



El passeig Colom i adjacents 11 setembre 1996

Final Passeig Colom 11 setembre 1996
Actualitzada a 21:10 hores

L'esmena presentada pel diputat de Compromís; Joan Baldoví, als pressupostos de l'Estat del 2012 demanant l'execució del projecte del riu Vaca va ser ahir rebutjada pel PP.  Va ser l'únic partit que la va votar en contra en el Congres de Diputats, però com que té majoria absoluta... això ja és prou per impedir el projecte del Vaca.

El PP condemna a Tavernes a que continue més temps amb la seua particular espasa de Damocles sobre el cap: el riu Vaca i les seues periòdiques inundacions. La seua decisió de rebutjar l'esmena de Compromís fa que els veïns i veïns puguen patir més situacions com les que reflexen ampliament les fotografies que incloem en aquesta noticia, fotografies que parlem i prou del que passa a Tavernes quant hi ha fortes pluges i el riu es desborda. Són imatges de l’11 de setembre del 1996 i de la nit entre el 19 i el 20 d’octubre del 2007. 

Zona del pavelló  Nit 19-20 octubre 2007

Passeig Colom Nit 19-20 octubre 2007
El PP ha demostrat la falta total de sensibilitat que té davant aquest problema tant greu de Tavernes i de tota la Valldigna. ¿On estan les gestions que havia de fer el PP de Tavernes? ¿On està el compromís que va adquirir fa unes setmanes el PP de Tavernes en la reunió de l’Ajuntament de remetre una esmena al seu grup parlamentari i gestionar la inclusió en el pressupost estatal del 2012? 

Plaça del Camp de Futbol 11 setembre 1996

Descampat costat Plaça de Futbol 11 setembre 1996
Només Compromís va presentar una esmena al pressupost de l’Estat del 2012. Només Compromís ha complit amb allò que havien acordat tots els partits de Tavernes. Ho podeu recordar ací 


El grup popular al Congrés de Diputats no ha presentat cap esmena, cosa que si ha fet Joan Baldovi, de Compromís. Ens quedava l'esperança de què sempre la podien votar a favor. Confiàvem en les gestions que van prometre farien a Madrid... però no, l’esmena de Compromís es va debatre ahir de vesprada i va ser rebutjada pels parlamentaris del Partit Popular que, amb  majoria absoluta, va ser l’únic partit que va votar en contra, mentre si que van recolzar l’esmena els grups parlamentaris del PSOE, EU, CIU, PNV... hi hagueren unes poques abstencions.

Passeig Colom  Nit 19-20 octubre 2007

El fang a l'endemà 20 octubre 2007
 No executar el projecte de laminació i canalització del Vaca impedeix autoritzar les més de 500 vivendes ja construïdes en la zona de policía del llit del Vaca. Aquests edificis per resolució judicial s’han de “retirar” (o siga demolir) i l’Ajuntament de Tavernes ha presentat un recurs de casació, com a forma de guanyar temps perquè hi ha el compromís de la Confederació del Xúquer que tot es podrá revertir i obtindre l’autorització si s’executa el projecte del riu Vaca.

Aula de l'Alfàndec 20 octubre 2007
Corredor de l'Alfàndec 20 octubre 2007
I la solució del Vergeret, com és massa conegut, passa per l'execució del projecte.  El diputat de Compromís ha complit i l’alcalde Jordi Joan, ens consta i sabem, que des de fa mesos està fent gestions a tots els nivells  explicant tot el que cal perquè el projecte no es paralitze més. Mentres tant ¿què ha fet el PP per Tavernes? Què han fet els diputats valencians del grup popular per Tavernes?

Vista general de la zona del Camp Esports 11 setembre 1996
Recordem que la Llei 10/2001, del 5 de juliol, del Pla Hidrològic Nacional, contempla les obres de canalitazació i drenatge del Riu Vaca com a prioritàries i urgents. El projecte el·laborat per l’empresa pública Acuamed es va aprovar el passat 5 de juliol de 2011 i ha estat sotmés a licitació i ja estan valorades les empreses que presentaren ofertes. Només cal adjudicar el projecte pel tal de començar les obres, pero el PP ho ha impedit votant en contra de l'esmena de Compromís. 
-

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Així es demostra el poc que pesa desde que no es ja alcalde (es un dels "angels caiguts") i el poder del PP local.
Que deixe pas a Ferrando ja com a cap ,i a Carmen, Inma , Salva i María, i els demés a jubilar-se, si no ,no alçaran cap : menys mal que ara pareix que està naixent una nova alternativa en el centre polític local.

Anònim ha dit...

Ui, ui ui quin anònim... me suena.
On no hi han cap, tots són cues. I dins de la gent que hi ha ara al PP només hi ha una persona que trobe té capacitat, és dona i repeteix legislatura.

Anònim ha dit...

Si deixa de cap a Ferrando igual que Miquel i Perfecto han deixat a Jordi...
...ens quedem igual.

Anònim ha dit...

A pagar-la la gent del poble, gràcies PP. Es nota que vos dóna tot igual en tal de tornar al poder.

Anònim ha dit...

Però encara hi ha algú que confie en els polítics, siguen del color que siguen, siguen de l'administració que siguen?

Anònim ha dit...

Està clar amb quins no confiem.

Anònim ha dit...

Claríssim, ja t'ho dic jo: en CAP.

Un Rato d'indignació. ha dit...

Vint mil milions ens costarà Bancaixa per a que després la regalen a ls seus amics de l'alma, em referisc a Bancaixa que serà de nou privatitzada per a que ens la torne a fer, es a dir de nou, que tornem a pagar el poble els seus mega-projectes sense viabilitat. I ací , si ací a Tavernes s'oposen a uns cinquanta milions d'euros que val el laminat del Vaca i damunt açò si que ens dona una mica d'aire en el sentit d'ajuda a poder treballar i cobrar. No hi ha dret. Comprenc els indignats que orquestren campanyes contra el sr responsable màxim de Bankia. I noslatres dueriem de fer el mateix contra el responsable politic de Tavernes que ho va permetre, i ara com si res. Tant de demanar dimissions , el del PP, Manué trabaja que te paga el poble, i ell no fa res pel poble. Els assessors arruinaren Bancaixa i ho tornaran a fer.

Anònim ha dit...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TuV9kITTcOo

Mireu aquest video de Baldoví (Compromís) i com parla del Vaca i del nostre poble al minut 6. Al menys, algú ens defen.

Anònim ha dit...

Té massa poc temps, sols pot fer una enumeració ràpida, però sí que és de veres que com a mínim algú defén coses concretes.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

El dit, si seguix així, les properes nacionals igual fins li vote i tot.