L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 11 de maig del 2012

TEMA DEL DIA: L'atur ja és cosa del president Alberto Fabra (PP) encara que continue refugiant-se en un to altiu i la denegació de tota responsabilitat sobre la crisi valenciana.


Les barres de l'atur pugen i pugen amb el govern del PP
El president Alberto Fabra (PP) comença a patir en les sessions de control al Consell i en la d’ahir va ser incapaç de rebatre les crítiques llançades des de l'oposició a la seua inacció contra l'atur extrem que pateix la comunitat, la seua submissió als dictàmens del govern central o els incompliments del seu programa electoral.

Hi ha 90.000 aturats més des que és president i en tres mesos de govern amb el PP a Madrid, l'atur en la comunitat ha pujat en 40.000 persones més que en els últims nou mesos amb Zapatero en el govern. Son les dades que li indicava el portaveu socialista en la cambra, Antonio Torres, per a preguntar a Alberto Fabra per les mesures que pensa adoptar  i que l'atur deixe de pujar a la comunitat per damunt de la mitjana espanyola.

El president  Fabra es va remuntar als "1.700 llocs de treball al dia que creàvem (el PP) quan vam governar" en referencia al govern d’Aznar i s'alimentava la bambolla immobiliària, l'esclat de la qual ara patim.
Els socialistes li preguntaven per l'única mesura aprovada pel seu govern, el decret 2/2012 que permet signar crèdits amb entitats privades per a fomentar l'ocupació. "Quants acords s'han signat?", li van preguntar. "Hi ha 2.088 nous autònoms", va ser la resposat del vicepresident Ciscar, com si una cosa estiguera relacionada amb l'altra. 

Tampoc es va mostrar molt destre Fabra a rebatre els arguments dels altres dos grups de l'oposició. Enric Morera, portaveu de Compromís, va insistir a posar el parany de cedir a Fabra el protagonisme en els durs moments actuals, per a reclamar-li que assumisca "l'aval que té de les Corts"  per a acudir al Consell de Política Fiscal i Finançament i "reclamar a Rajoy un tracte asimètric en l'objectiu de deute" que compense el dèficit de finançament. "L'1'5% no es complirà i no podrà enganyar l'Eurostar. Així que trie de quin costat està, del dels valencians, o del dels interessos del seu partit a Madrid", li va etzibar.

I Fabra hi va caure de ple, va reconéixer la situació en to institucional, però assenyalant que, malgrat els desavantatges estructurals, "els valencians complirem els nivells màxims". El president havia triat bàndol: a favor dels interessos del seus partit i no dels valencians. 

Per la seua banda, a la vista dels nombrosos incompliments del programa electoral amb què va comparéixer el PP a les últimes eleccions autonòmiques, la síndica d'Esquerra Unida, Marga Sanz, va preguntar a Fabra si es planteja unes eleccions anticipades. "No" va respondre este.

Sanz va qualificar llavors "d'estafa" la campanya del PP i li va recriminar una llarga llista d'incompliments que el president no va saber rebatre. I per si no era poc, en la sessió es recordava que "el 20% de diputats del PP estan imputats o sent investigats en casos de corrupció", abans de preguntar-li que, "si no els vol en el PP, per què no li importa tenir-los en Les Corts?". 

Fabra va refusar respondre i va deixar la rèplica al vicepresident, que en lloc de fer-ho va recriminar a Esquerra Unida una llista d'impostos que el nou govern andalús ha anunciat que aplicarà i que graven l'especulació immobiliària i financera de molt diverses formes. "És açò el que volen ací?", els va preguntar Ciscar, com si posar impostos als rics fóra una ofensa, mentre els diputats d'EUPV assentien somrient.

- Segons l'Informatiu
-