L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 8 de maig del 2012

TEMA DEL DIA: Rajoy estudia donar a Bankia 10.000 milions d'euros, la mateixa quantitat que la retallada en sanitat i educació


Rodrigo Rato donant la campanada.... cap al desastre de Bankia!
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, del PP, es va  mostrar partidari ahir d'injectar diners públics en algunes entitats financeres per sanejar-les. I està disposat a fer-ho amb Bankia, que segons Europa Press, podria rebre entre 7.000 milions i 10.000 milions d'euros a través del FROB. 

En poques paraules: tot el que el PP ha retallat en sanitat i educació als espanyols, ara pot anar a parar a Bankia dins del, pressumptament –caldrà vore d’ací uns dies com va la cosa – pla de sanejament dels actius d'aquesta entitat. Això també va a implicar uns canvis en la cúpula de Bankia: Rodrigo Rato ha dimitat i sembla ser que per a dirigir-la s’ha triat a José Ignacio Goirigolzarri, ex-conseller delegat del BBVA, càrrec que va deixar el 2009 amb una pensió de més de 50 milions d'euros.

Bankia, presidida per l'exministre del PP Rodrigo Rato, és l'entitat bancària resultant de la fusió de les caixes d'estalvi Bancaixa, Caixa Laietana, Caja Madrid, Caja de Canarias, Caja de Ávila, Caja Segovia i Caja Rioja. 

En l’operació de Bankia pensem que algú -¿potser vosté senyor Olivas, expresident de la Generalitat del PP, o vosté Sr. Camps o ara el Sr. Alberto Fabra...? -  hauria d’explicar quins interessos ¿polítics , econòmics...? han primat perquè Bancaixa i el Banc de València hagen quedat com han quedat i el valencians i valencianes hàgem perdut tot el nostre sistema finançer. 

I si a això sumem la fallida de la CAM.... ¡ens hem quedat com Camot!!  I tot sota un govern del PP !!!
-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo que li havén de donar es per... ahí, a tota esta quadrilla de presunts mangantes.

harri ha dit...

No siguen ignorants.
Voste te diners a Bankia?
Jo si que els vec entrar i eixir del banc.
Bankia te 11 milions de clients.
El sistema financer esta per a algo, el govern te que garantir els estalvis i el sistema bancari.
Bankia tindrà que tornar els diners amb interesos.
Recordem que a espanaya ja han recatat 4 bancs durant el govern de ZP
Es molt important que els clients de Bankia pensen i sapiguen que poden estar tranquils.
Esta be que diga que no es gasten diners publics pero el que esta salvant el govern son diners privats de estalvis particulars. Del pp, del psoe y del Bloc tame.
no siguen demagogos.
A ningu li agrada rescatar bancs.
Voste on te els estalvis? per el que vec a Bankia no.
Voste sap el que es el fondo de garantia de deposits?
La obligació del estat es garantir el sistema financer.
Que tindra que vore aqust tema amb el pp o el psoe.
Mare meua no xafen terra vostes hee

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que el tema no es eixe ni va en el camí que vosté apunta de que l'Estat assegura els estalvis, etc. etc.

No ens faça demagogia i vulga despistar-nos i que mirem a un lloc diferent.
Tots sabem que ha de fer l'Estat i quines són les quantitats que els bancs "han d'apartar" per assegurar-ne el capital dels clients.
Ací el tema és com el Banc d'Espanya o els governs de lÉstat i fins i tot de la "comunité" no han posat mitjans per evitar que s'haja arribat a eixa situació.
I els indicadors de quina era la realitat dels bancs els tenien, -ara els publiquen els diaris- pero abans callaven i censurable com els "grans partits" han usat els bancs (Bancaixa, CAM, Banc de València) per als seus interessos partidistes.

harri ha dit...

Quina situació, la que es troba tot el mon?
EEUU,EUROPA.......
va per favor estem parlant dun problema general, i podem parlar de si esta be o mal, de actius infectacts, bonus basura, de la ètica del sector financer i del que vullga, pero de ahi a culpar al pp.
Jo crec que els que fan demagogia son vostes que esl resulta molt facil aprofitarse de uma mala situació per a culpar al pp.
Culpen a obama o a merkel o al sum sum corda.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Torna a voler desviar el tema. I a fer demagogia.

Fa 17 anys que el PP governa el país dels valencians. Fa 17 que nomena consells d'administracións, president, etc. de Bancaixa, CAM i Banc de València. Fa 17 anys que el PP marca les polítiques d'eixes entitats financeres, qui diu com i en que s'han de gastar els diners i com i a qui han de fer prestecs (rajola, Terres Mítiques, etc). Fa 17 any que són les politiques del PP qui han propiciat "fiascos" amb forat inversio de eixes entitats, sobre tot la CAM i Bancaixa, en PAIs tipus "Manhattan" de Cullera, terres al Brosquil i PAI Tavernes per dir les més pròximes, i si t'agrada el futbol, és el PP qui va facilitar els diners de Bancaixa al nou camp del Valencia CF. I etc i etc. Podriem estar fins a demà. Els diaris n'han donat prou informacio i en donen. Busca-la.
Fa 5 anys el Banc de València era la joia de la Corona. El sr. Olivas, del PP i expresident de la Generalitat, ja va procurar passar-li tot allò que tenia de ruinós Bancaixa i al final el Banc de València enfonsat. Potser en una altra nació que no fora Espanya el sr. Oliva estaria tancat.
Són fets. I alguns d'ells (Terra Mitica, Valencia CF, PAIs) són molt anteriors a ls crisi del 2009.
Aci a València la pèrdua de la pròpia banca nomes té uns fets i un nom: la política del PP.
I això no ho diguem nosaltres: és un clam general.

No aprofitem una mala situació per a culpar el PP. A València ha estat el PP el causant de la mala situació: Gurtel, Emarsa, F1, Visita del Papa, sobrecostos i mes despesa de la Ciutat Arts i Ciencies, TErra Mitica, Ciudad de la Luz, Aeroport de Castello...
si vol podem continuar.

Indesidenter ha dit...

Harri, dispensa que el tutege. Millor així.

Només vull dir-te que et lliges l'article que publica hui dijous el diari Levante a la pàgina 34 i que firma Francisco Alvarez, ni més ni menys que exdirector de la borsa de València.

Fa una anàlisi de les causes que ens han portat de tindre entitats financeres de referència a ser una comunitat que va demanant almoina i ningú li'n dóna a no ser que siga amb interessos molt alts. ja veus: el 7%, més que paga Grècia.

I fa 4 punts d'anàlisi del que ens ha passat amb els nostres caixes-bancs. I en el primer es pregunta qui ha dirigit i gestionat les nostres entitats financeres. I diu que ni Madoff, ni Obama ni Merkel...

L'articulista ho té clar: quienes han dirigido y gestionado las entidades financieras de la Comunidad Valenciana son los partidos políticos.

I no cal ni que pense amb el Bloc o EU. Caldra pensar amb els partits majoritaris, el PSOE i el PP, i més encara ací a València el PP que, com se li ha dit, porta 17 anys governant-nos AMB MAJORIA ABSOLUTA. I això comporta nomenar els directors i alts carrecs d'eixes entitats i controlar el Consell d'Adminsitració. O siga, fer i desfer sense explicacions.

No és un tema de crisi. La crisi no li negaré que els ha donat el quasi colp de gràcia. Però la gran palissa, qui ha apallissat durant 17 anys les caixes-bancs valencianes amb polítiques totalmentant negatives han estat els polítics, i del PP majorment que ho gevernen tot.

I li faig la pregunta, la mateixa que es fa l'articulista: ¿Cómo se puede solicitar a la ciudadania que tenga confianza en sus gobernantes y en los gestores de entidades financieras? (I afig jo: estos últims nomenats pels governants)

Doncs això mateix. Lleves la bena dels ulls i diga-li al pa, pa. I al vi, diga-li vi.

I en el cas valencià, no busque culpables més enllà del nostre territori autonòmic.

harri ha dit...

indesidenter, acabe de llegir el article. (gracies)
No sere jo qui diga que el comportament dels directius de les nostres entitats financeres son "el santo varon"
La pregunta es, voste creu, sicerament, que no era una tendencia?
Es un cas aillat el de valencia?
Ho han fet mal per que son del pp?
Si els directius foren del Bloc no estariem aci?
Altres comunitats, com els paisos catalans, on era un tripartit, on esta?
El que tracte de dir es que no estic orgullós dels nostres dirigents, pero de ningún.
I al mateix temps pense que es molt bonic traure les coses de context, abans tot pareixia be i tots varem estirar mes el braç que la manega. Fem un poc de autocrítica.
A nivell particular, voste no pensa que ara es molt cobard fer nenya del arbre caigut? ( es diu nenya??)

Indesidenter ha dit...

No era una tendència. Almenys en la manera en que s'ha fet a València. Mira quines caixes tenen els follons. Mai no es parla de totes les que han format Bankia sino que el centre de l'huracà és Bancaixa. Ningú no parla de Caja Madrid i serà per alguna cosa.

No se si ho han fet mal per ser del PP. Si que sé que ho han fet mal els gestors i directius nomenats pel PP i del PP. Això és obvi.

No ho podem saber que hauria passat amb gent del Bloc, o si vols d'EU. Estic segur que no seria el mateix que ha sigut amb gent de i/o nomenada pel PP.

No em trau la son el que va passar a Catalunya amb el tripartit. Tot i reconéixer la identitat cultural i longüística ara parlem de política i gestió. I em preocupa la meua terra i la meua gent, menys que no Catalunya o Madrid, o Sevilla o Bilbao, a pesar dels meus sentiments de solidaritat.

I disculpa, però tots no han estirat més el braç que la màniga. Ací només hi ha un partit implicat en trames i follons de corrupció. Tots els polítics no són iguals.

I no es fer llenya (llenya, eh?) de l'arbre caigut. Ací no ha caigut ningú i el PP continua manant amb majoria absoluta. Crec que confons els termes. Estem parlant de la gestió feta pel partit que ens ha governat i ens governa. L'arbre caigut no la veig en cap lloc en tant que son el govern.