L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 16 de maig del 2012

TEMA DEL DIA:Dimissions sí, dimissions no. Lobón i Vela, dos alts càrrecs de CACSA imputats en el cas Nóos, dimiteixen

Ricardo Costa és un dels més imputats més conegut en la bancada del PP
Les dimissions dels dos càrrecs autonòmics imputats en la causa que investiga el cas Noos ha sorprés bastant, perquè és habitual que els imputats no dimitisquen a l'entorn del PP valencià, sinó que fins i tot s'hi dóna el cas que un condemnat per corrupció rep la recompensa d'un ascens

El president Fabra va dir amb naturalitat que no cabien imputats en el PP, però el paradoxal és que ni tan sols en aquest cas és així, ja que, mentre la dimissió de Lobon del seu lloc de secretari autonòmic de Turisme es produïa en menys de 24 hores de la seua imputació, la de Vela, president de l'Institut Valencià de Finances i germà del conseller d'Hisenda i Administracions Públiques, Jose Manuel Vela, es va produir també ahir però figura com imputat de fa mesos.

Un govern amb el suport d'imputats
La dimissió dels càrrecs polítics imputats en casos de corrupció, no és normal sinó una raresa. Així, en la passada sessió de les Corts es recordava: Ricardo Costa: Gürtel; Yolanda García: Gürtel; Milagrosa Martínez: Gürtel; Angélica Such: Gürtel; Vicente Rambla: Gürtel; David Serra: Gürtel; Pedro Hernández Mateo: diverses causes; Sonia Castedo: Brugal; Luis Díaz Alperi: Brugal; Rafael Blasco: cooperació; Mayte Parra: comptes en Suïssa. En resum, un 20% de la bancada popular imputada o investigada judicialment segons assegurava EU, però el govern de Fabra no va justificar la situació.

I ahir mateix, després de les dimissions de Lobon i Vela  es reclamava la "dimissió immediata" com a diputat de l'expresident Francisco Camps, "per la seua responsabilitat directa" en els pagaments a l'Institut Nóos, i amb acusacions d’EU que “Camps continua sent diputat possiblement per a continuar aforat i evitar així que el jutge Castro el puga imputar en el cas Urdangarín”.

I un culpable premiat
Però no solament no és habitual que els imputats no dimitisquen a l'entorn del PP valencià, sinó que en canvi, fins i tot es dóna el cas que un condemnat per corrupció reba la recompensa d'un ascens. Així ho va desvetlar fa uns quants dies el diari Levante, en relatar com Rafael Betoret, condemnat en la causa dels vestits de la trama Gürtel, va tornar al seu càrrec en l'Agència Valenciana de Turisme l'endemà passat de rebre la sentència amb la seua plaça reclassificada amb el sou augmentat. 

- Segons L'Informatiu
-