L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 29 de maig del 2012

ULTIMA HORA: El PP es queda a soles explicant els ajustos ( o siga les retallades) de la Generalitat


La visita aquesta vesprada del director general de turisme, Sebastián Fernández, per a explicar els retalls que aplica la Generalitat dins del pla econòmic financer de re-equilibri. La Generalitat va començar el passat 7 de maig la seua explicació, i en 3 setmanes 90 alts càrrecs directius del Consell recorrerán 350 poblacions per explicar de primera mà el seu pla d'ajust, les seues retallades en Educació, Sanitat…  

L’acte d’avui al Saló de Plenaris ha resultat un acte de poca calor. Unes vint persones hi han acudit, entre elles el portaveu municipal, Manolo Vidal i la regidora Maria Ciscar, encara que després s’unia l’exregidora Maruja Ibanyez i Anna Pastor. 

Molt poca calor, com hem dit, per a un acte del qual podem només dir com a resum de la intervenció del Sr. Fernández: la “Comunité” està perfecta, la Sanitat i Educació pública funcionen a tota vela i “no cortan el mar sino vuelan, como un velero bergantín” i que no cal preocupar-se de res: això ho solucione jo, és a dir nosaltres els del PP!!! Nosaltres salvem aquesta situación, aixi què….  Hipocresia? Diferents vares de mesurar els fets i diferents ulls per a vore la realitat? Són algunes de les preguntes que ens podríem fer davant el “miting” escoltat. ¡¡Sr. Fernández, que la gent cada dia veu menys Canal9, que està per davall de mínims d'audiència! 
I res que no sàpiguem tots: Tot allò que el PP critica a Tavernes, ho ha aplaudeix, ho alaba i ho beneix si ho fan els seua a València. Una demostració més de l’alt grau d'incoherència política: si ho fa el govern valencià, tot està bé, però si ho fa el govern local, està mal. 

Però tothom sap la diferencia: les retallades de Tavernes no venen com a fruit de la gestió del govern actual sinó de la nefasta gestió económica feta pel PP en les passades legislature, i les retallades que fa el PP en la Generalitat són fruit de la gestió del mateix PP els darrers 17 anys. 

Sabem que algú també podrá dir-nos: vosaltres feu igual, retalleu ací i critiqueu els de la Generalitat. Però nosaltres ho tenim clar: el govern municipal ha fet retallades en subvencions d’associacions i entitats, en el contracte de FCC, en els contractes de subministrament, ha optimitzat els recursos … però no ha tocat res, res, que afecte al dia a dia ni  la qualitat i estat de benestar del veïnat.

Tot el contrari passa amb les retallades de la Generalitat, afectant sobre tot a l’Educació i Sanitat. Així en educació disminueix els interins, retalla en beques i menjador, puja taxes academiques, augmenta la ratio de les classes… o en sanitat està el tancar centres de salut, disminuir el nombre de facultatius en hospitals o centres d’atenció, imposar el copago i no parlem ja del cas general de pujar impostos, l’IRPF…. Doncs bé, tot això que afecta directament a l’estat de benestar i a la qualitat de vida, al PP li sembla bé, i ho veu com una necessitat que es faça per la situación económica valenciana. Això si: mai no diuen ni esmenten que són ells els culpables per la gestió que han fet en els anys de govern dels recursos dels valencians.

I ja posats, volem fer un aplaudiment al govern municipal de Tavernes que ha donat tot tipus de facilitats perquè el director general de Turisme done les explicacions que vulga. Cap problema, cap pega per a fer l’acte. Una mostra més de la transparència i talant democratic d’aquest govern municipal. Una actuació molt lluny de les que feia el PP quant un acte no li agradava i axí només cal recordar que va ser capaç de negar-li l’entaulat a l’Ajuntament de Benifairó, a pesar de ser compartit, per a un acte de música en valencià, com el Festivern. 
-

3 comentaris:

Enrique Estruch, Coordinador de Units x Tavernes ha dit...

No sería también , seamos justos e imparciales, porque el acto no fué anunciado por el Ayuntamiento a la ciudadanía de forma pública, y de forma privada a la prensa y editores de blogs por e-mail y sólo unas 6 horas antes del acto, lo que conllevó que el salón se mediollenara de simpatizantes y afiliados del PP casi en su totalidad, y que no hubiera debate en ruegos y preguntas, no interesaba a los presentes menos a uno que yo me se, que sí contradijo al conferenciante con ejemplos prácticos en sanidad.

Enrique Estruch ha dit...

Em diu Bufante que el que no s'anunciara el acte degudament es perquè es va rebre la notificació del acte el Dilluns a mig dia, i el govern va decidir així i tot fer-lo, quant havera pogut dir que no per l'avis tan " de hui pa demà" que diguem vulgarment.

Jo ni pose ni lleve, sols dic que em vaig enterar de casualitat al obrir el correu sobre les 4 de la vesprada, amb lo que vaig tindre que canviar tota eixa vesprada la meua agenda, i tirar de iaios per apoder estar-hi.

I que va ser un rotund fracàs de públic assistent per a un partit tan majoritari com es el PP, :
Per no estar, no estaben ni els seus huit concejals, sols dos (Manolo i María) i em dona que pensar s'interesaba o no fer eixe acte davant tan poca gent , i a un hora intempestiva per als que treballem.
I eu dic perquè d'eixa forma anà poca gent però quasi tota dels seus, i sols va preguntar algo incòmode el que suscriu, els demés tots a "botar" ...

Robinjut ha dit...

Ara el PP dirà que és que la gent no té interés en l'economía i que no veu tan greu la crisi.