L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 17 de maig del 2012

Una cacicada més: Compromís es queda sense representant per a defensar la reforma de l’Estatut a Madrid



Imatge de les Corts Valencianes
Les Corts Valencianes van aprovar, a pesar de les protestes de Compromís i EU, que foren dos i no tres, com preveu el reglament, els representants de la cambra que defensaran la reforma del nostre Estatutro en el Congrés de Diputats de Madrid.

El PP va imposar el seu criteri i en una votació previa aconseguia, només amb els seus vots, deixar només en dos els representants, en un clar i diafà veto al sindic de Compromís, Enric Morera, que hauria estat el tercer representant per dur a cap eixa defensa.

I clar, quan llegim en la premsa, actuacions com aquestes, comprenem perquè després ens trobem amb el tipus d’Estatut que tenim, la Televisió Valenciana en castellà, la barrera del 5%, la reforma de l’Estatut…. unes situacions que segurament i amb una veu valenciana que defense els propis interessos no serien iguals. Sembla ser que la veu de Compromís molesta, ací i a Madrid, i millor acallar-la. 

I finalment, el PP i el PSOE elegiren amb els propis vots els seus portaveus, Rafael Blasco i Antonio Torres, per a defensar en el Congrés de Madrid la reforma de la disposició adicional primera del nostre Estatut. Cadascún aconseguia només els vots del seu partit, mentre Compromís votava a Morera i EU ho feia en blanc.

EU va expressar la queixa per l’actuació de la Mesa perquè encara que podien ser dos o tres, a les paperetes de votació ja en posaven dos. “No hi havia perquè posar el número escrit” de manera que cada diputat “en votara la xifra de representants -dos o tres- que considerara oportuna”. 

El síndic de Compromís, Enric Morera, va demanar la retirada de la papereta per "incorrecta" i perquè vulnerava el reglament. 

El PP va respondre EU i Compromís dient que "la cambra és sobirana" i que l’actuació de la Mesa de les Corts  tenia el recolzament del seu partit.

- Basat en "El País" i "EuropaPress"
-
 

7 comentaris:

Estruch ha dit...

I les que ens queden per vore, les majoríes mal enteses tenen això.

Estruch ha dit...

P.D. evidénment , ni a PP ni a Psoe els favorix rebaixar el 5% , o cambiar el sistema per un més proporcional, podría acabarse, de fet ja es així, el quasi bipartidime perfecte que teníen fins a que entrareu Bloc-Compromís en les corts, i amb vosaltres una bocanada d'aire fresc : Les coses com siguen, encara tingam diferents pensars.

Ójala hi hagueren més partits moderats i moderadors en les corts

Anònim ha dit...

L'unic que opina de tot i sap de tot es Estruch?

Entres a un blog i opina ell, entres a altre i opina ell. I, damunt, copia i pega el mateix comentari a tots els blogs i, per a rematar, fa referencies a altres comentaris. Un trencaclosques i un mal de cap este home

Ja ha trobat algun partit que vulga adoptar-lo?

Anònim ha dit...

Aneu amb cuidao, a vore si EE monta un partit i adopta alguns regidors del vostre govern. Pareix millor que voleu adoptar-lo vosatros quan s'ha fet tan amic de Jaume.
El que passa es que els puristes del partit us defenseu en la falta de cultura en valencià de EE i en realitat teniu por de que des de dins diguera les veritats.
Verihueu-ho i ens ho conteu.

Estruch ha dit...

Aónim últim (16:38) gràcies i no vas per mal, sols al principi del primer regló : jo si em decidixc a fer una llista , no miraré idees si no persones.

Anónim penúltim (13:41) : Si tant el moleste , en no llegir-me en pau, o pren-te una aspirina.

Hi ha que té com a Hobby el anar al bar, fer esport ... i el meu es escriure, en relaxa i em passe hores i hores fent-ho : TiB i tin ben en conte el que diu el anónim de després, així no t'emportaràs una sorpresa.

Anònim ha dit...

El teu lleure pot ser escriure. Millor seria si fóra pensar i escriure bé.

Estruch ha dit...

Pensar? això que es ? teu deixe a tú, so-perfecte .