L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 8 de juny del 2012

ARTICLE D'OPINIO: El senderisme a la Valldigna.

Des del GMValldigna apostem per la difusió del senderisme, com una activitat esportiva no competitiva, consistent a recórrer les poblacions, on no fa molts anys la muntanya estava entre els elements més importants per a la supervivència de moltes famílies; per tant estem convençuts de totes les possibilitats que pot tindre el senderisme en les diferents poblacions de la Valldigna, com un element integrador amb la conservació del medi ambient i de tot el territori, recuperant els camins tradicionals i tot el sistema viari de les antigues comunicacions.

El senderisme es desenvolupa en el medi rural, contribueix al desenvolupament del turisme oferint una oferta complementària als diferents establiments que poden beneficiar-se d'aquest tipus de turisme.

Senders homologats: per les seves característiques han de possibilitar el seu ús per la majoria dels usuaris i al llarg de tot l'any. El sender homologat és part integrant d'una xarxa de senders local, comarcal, autonòmica i/o territorial per complir unes exigències precises de traçat i senyalització.

Els objectius que persegueix un sender homologat són:

Facilitar a l'usuari la pràctica del senderisme, preferentment en el medi natural, proporcionant seguretat, qualitat i informació sobre l'activitat que desenvoluparà.

Incentivar el coneixement de l'entorn natural i dels elements de la tradició rural dels espais per on es transita, buscant una pràctica respectuosa cultural i ambiental.
 
Per aquests motius els membres de GMValldigna estem compromesos amb les poblacions de la Valldigna, en la difusió del seu patrimoni natural i posarem tot el nostre esforç per col·laborar amb els establiments i professionals de la nostra comarca, com també amb les entitats que vinguen a la Valldigna a fer qualsevol activitat.

Aquest cap de setmana passat col·laboràrem amb els Amics del Buscarró on una trentena de persones vam poder gaudir de les impressionants vistes de la Vall des del Toro i el Barranc de les Cases. Quan arribaren a Simat van consumir en algun comerç del poble.
Grup Muntanya Valldigna
-