L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 4 de juny del 2012

El Tribunal de Cuentas ha detectat irregularitats en alguna de les obres del denominat Pla Zapatero executades a Tavernes en la passada legislatura.




El diari Levante-EMV, publicava ahir que aquest organisme ha detectat irregularitats en les obres del “Fondo Estatal de Inversión Local”, més conegut com a Plan E o Pla Zapatero.

La normativa de contractació de les administracions publiques i el mateix Pla E no permetia el fraccionament per evitar que així disminuirien els imports dels contractes i es pogueren adjudicar eludint alguns requisits de publicitat o del tipus d’adjudicació que corresponguera, segons indica el diari. Suposem que es referiría amb “tipo de adjudicación que corresponda” que es poguera fer una adjudicació directa per l’alcaldia.

Segons el diari, en la passada legislatura Tavernes va incórrer en aquesta irregularitat en tres obres:

. Rehabilitació façanes i annexos del col·legi Sant Miquel que tenia un import de  36.329 euros
.  Rehabilitació façanes i annexos del col·legi Magraner que tenia un import de  57.833 euros
. Millora acústica interior i rehabilitació façana Casa Cultura que tenia un import de 29.919

Les obres incloses en el Pla E1 ( primer de Zapatero) i les empreses adjudicataries era una informació pública que va ser publicitada en els diaris. També la podeu consultar en:


12 comentaris:

Anònim ha dit...

Segur que hi ha moltes irregularitats a les obres que feia el PP a Tavernes, però cada cop que vaig a la platja i veig els 200 mil € de carril bici m'entra una indignació que hagués tret als responsables, a puntellons, de l'Ajuntament!!!

Anònim ha dit...

No eres l'únic o única. I damunt quan ara resulta que el dia que es faça el Sector 6 quasi tot desapareixerà. Imagina't que la cosa va bé i enguany haguera començat eixe sector 6...

Per no parlar dels 200.000 euros de la pista de tenis i dos de padel del sector 12. Quant encara no estava feta la urbanització, privada per cert. ¿Això val 200.000 euros?

Per cert, Llacer, estás tardant massa en recuperar eixa "donació" que es va fer que tindria sentit si ho mantingueren i es preocuparen, però allò no sembla ni de lluny unes instal·lacions que vulgam o no som municipals.
Ja està bé de "negociets" privats i no cuidar les coses.

Bowie ha dit...

Ara cal posar damunt de la taula eixa informació i veure si li cau la cara de vergonya a qui va fer eixa irregularitat.

Ací pareix que cap polític siga responsable de ninguna cosa, ja pot eixir la noticia que siga que ningú dona cap explicació o demana disculpes o accepta/rep les conseqüències.

Es com la acusació de la errada del pla d'ajust, ¿en que a quedat tot? perquè si efectivament el comptes estan ben fets, es per a que Vidal amague el cap baix terra.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ahir l'alcalde Jordi Joan li ho va dir a Manolo Vidal quan li lliurava el document que li havia demanat el plenari passat:

En el Pla d'Ajust l'IBI es calcula partint de la base que no s'ingresa tot, i la normativa marca la mitjana d'allò que es va recaptar en 2009, 2010 i 2011 i a això se li aplica un percentatge (va dir del 12% menys??) abans de fer-ho efectiu al programa marcat pel Ministeri.
Sembla ser que el PP no es va llegir la normativa i l'informe d'Intervenció diu que el Pla del PP no s'ajustava al REial Decret.

Bowie ha dit...

Cotorra, i després del que contes, va se quan Vidal va demanar disculpes al presents per fer el ridícul i hui es quan presenta la seua dimissió com a cap del PP ¿no?

Anònim ha dit...

"Sembla ser que el PP no es va llegir la normativa", i com té la poca consciencia de debatre una tema que desconeix, pareix mentida que això ho fera un home que té varies carreres universitàries i a més a més es assessor d'alt nivell.


"La ignorancia afirma o niega rotundamente; la Ciencia duda." Voltaire

Anònim ha dit...

Davant un tò avasallador d'alguns membres del PP amb poca personalitat, la tranquilitat, transparència i treball d'aquest govern. No calen ni resposta, cauen pel seu pròpi pes... D'on no hi ha, no es pot traure!!!

Robinjut ha dit...

No es pot dir el mateix de les actuals obres realitzades per familiars de regidors del Bloc, només canviant COLUMPIOS per COL·LEGIS?
Sembla que poden haver-se separats els contractes de les xicotetes obres les quals està clar que totes tenen la mateixa finalitat.
Per això han fet moltes zones xicotetes, i no fer parcs infantils grans?
Que algú li done LLUM a este assumpte!!

Joan ha dit...

Lamentable Robinjut, el nivell tan baix en el que caus en aquesta nota. Ni els pitjors dobermans d'alguns blogs locals.

Què vols dir, que l'Ajuntament li ha donat la instal·lació de columpis per favoritisme? que ho ha fet per ser una empresa on es soci un parent de la regidora del Bloc, LLum Sansaloni?
Aleshores el PP perquè li va donar la instal·lació de gespa i complements del Camp de Vergereta la mateixa empresa? També per favoritisme? O per quedar bé amb la regidora del Bloc?
Suposem que li'l donaria i mes hi haguent un familiar del Bloc per qualitat, bon treball i saber fer les coses. I també per millor preu. Perquè segur que amb igualtat de condicions se l'haguera endut una empresa amiga. I eren més diners, eh? no la minudancia de quatre jocs en dos zones del poble.

Lamentable el nivell en el que caus i més quan tú saps que eixa empresa és l'única del poble especialista i instal·ladora de zones verdes, que és una empresa puntera en el sector, que treballa per tot arreu de l'Estat Espanyol i fins i tot per algunes zones del sud de França. I no solament en zones verdes de jocs infantils, sinó en camps de futbols i grans superficies d'oci.

Quin mal té donar eixe treball a una empresa especialista del poble? I que treballe la gent del poble? O ballaries a la pata coixa si fora una empresa de fora qui ho executara? Segur, perque nomes busques fer mal.

Per què el govern anterior del PP ho podia fer i el d'ara no? I mes en un contracte menor? Té alguna culpa la regidora si el germa es soci? Però es que ho es molts anys, molts anys inclús de ser ella regidora. I això ho sabem gats i gossos en este poble. Tu també ho saps, clar que ho saps, i saps que la contractació es correcta, però no t'interessa reconeixer-ho i malaltís contra el Bloc que eres no vols recordar-ho.
Caus molt baix deixant caure eixes insinuacions de fraccionamenten un contracte menor d'obra.
I després caus més baix quan insinues que es poden haver separat no sé que d'obres amb les mateixes finalitats quan nomes hi ha un contracte encara que s'actue en dos llocs del poble.
La teua fixacio malaltisa amb la gent del Bloc rau ja en la paranoia. T'aconsellem que t'oferesques al ventilador perquè ho fas millor que ells.

I damunt li poses "la guinda" al pastis mental que demostres dient si per això es fan zones menudes i no parcs grans, quan avui dia tot el mon sap que els estrategues de la urbanització ciutadana proposen diversificar les zones d'oci en petits nuclis per donar millor servei. I és que a més ¿on hi ha el terreny per a fer eixe gran parc que dius? Te n'has passat vint pobles tot per les ganes de fer mal i ferir a la regidora.

I damunt demostres ignorancia supina en no saber que l'Ajuntament, l'alcaldia clar, pot adjudicar directament obres en el cas de Tavernes per import milionari i no per la miseria de 30.000 euros que valdran les tres zones infantils a fer (en el passeig colon quasi doble) i millorar el que hi havia i que eixe import no cal ni pensar en fraccionar-lo perquè esta lluny, molt, molt, molt lluny del maxim que pot adjudicar l'alcaldia. Si podia adjudicar 200.000 d'un carrilbici, imagina-t'ho.

I per la teua informació en el cas que dona origen en la noticia allí el problema rau en que el Pla Zapatero PROHIBIA ESPECIFICAMENT el fraccionar, que no és el cas que ens ocupa.

Anònim ha dit...

Efectivament, senyor Joan, la llei actual aprovada pel senyor Zapatero dona potesdat al senyor alcalde per contractar de manera directa i sense res mes de romanços obres d'eixa quantia de 200.000 euros i crec que molt més en base al pressupost de Tavernes.

Per tant, contractar pels 30.000 que segons es va dir ací en La Cotorra en el seu dia era el valor dels jocs, no veig cap problema i es una menudència. Ara sempre hiha qui veu la palla en l'ulls dels demes i li busca cinc peus al gat.

I res, que atenguen Robingut i posen zones general de parc per a xiquets, i tot ajardinat i arbres. I si potser que trien el Passeig, si es que el formigonat del parking ho deixa, que menut sequer està fet.

Quans en governa la farina i ella fina que fina

Jo no sóc la llum ha dit...

Si res no ha canviat en uns dies i no ho crec les obres que per a l'Ajuntamanet s'estaven fent eren:

Parc del Cantalot.. Felmarp
Entrada Platja ... Taguai
Carrer Fleming... Estruch
Moli Pla... Consmed
Jocs Infantils... Tecniverd

Els jocs infantils (1/5) és precisament la mes barata de cost i damunt ho ha de fer una empresa especialista, com ja s'ha dit.

I que hi haja gent que siga capaç de dir el que diu sobre donar LLUM. Si que caldrà donar-li LLUM a algun desencertat arquer perquè perquè tal com parla no encertarà un paller amb les fletxes encara que estiga a un metre.

Massa rancunia. Canvia les fletxes de la rancunia per les de l'amor, com diu la cançó.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Com informació:
En el cas de Tavernes, l'alcaldia pot adjudicar sense cap procediment ni publicitat obres fins 60.000 euros.
Per a obres entre 60.000 i 200.000 ha de demanar tres pressupostos i adjudica directament el que creu convenient sense cap tramit de publicitat ni cosa semblant. Esta ben clar en la llei i les prerrogatives que dona a l'Alcaldia.