L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 5 de juny del 2012

Hi ha hagut falta d'interés o el peix per la boca mor?

La premsa en general i com no La Cotorra es feia ressó fa uns dies de la circumstància que cap empresa havia presentat oferta per adjudicar-se el servei de salvament i sorrisme per a l’estiu del 2012 i el servei s’ha quedat momentàniament sense adjudicar.

Comentavem que un greu problema venia derivat de la data d’acabament el 9 de juliol de l’actual adjudicació a l’empresa “Valenciana del Deporte y Salud” era un trastorn i era complicat iniciar el servei a partir d’eixe dia per a qualsevol empresa nova. I això comentaven perfectos coneixedors del servei, amb experiència en Creu Roja encara que parlaven a titol pesonal, i que afirmaven no entendre com el PP va adjudicar el servei amb eixe dia d’acabament. Està clar que no es va previndre les conseqüències per a dos anys vista i ara “el mort” és per als que vénen darrere.

A partir d’aquesta situació, hem llegit una retafila dels desempre posant a caldo el govern actual, amb frases com: “el tripartit no té previsió”; havia d’haver sol·licitat abans el salvament; ara l’empresa els te agarrats pels ..... (com si el govern actual havera adjudicat eixe contracte); el tripartit no és eficient ho ha fet tard i mal; s’ho han deixat tot per a última hora; etc, etc i etc. Despropòsits i desqualificacions sense base, a cabassos.

Hem esbrinat algunes dades dels terminis de l’adjudicació, la del 2010 pel PP i la d’enguany del govern municipal. Com aquell que diu: mire, compare.... i traga conclusions.


Dades contractació del servei de Salvament i Socorrisme

Any 2010 amb el govern del PP:

Remissió edicte al DOUE: 30 de març
Publicació definitiu de l’edicte: 8 de maig
Últim dia de presentació d’ofertes: 21 de maig
Adjudicació provisional: 10 de juny
Recurs de Creu Roja: 28 de juny
Desestimació del recurs: 7 de juliol
Adjudicació i inici del servei: 9 de juliol


Any 2012 amb el govern actual:

Remissió edite al BOP: 28 de març
Publicació en el BOP: 23 abril
Ultima dia presentació ofertes: 21 maig

I en aquest punt estem. No hi ha ofertes. I es fan gestions.

De la comparativa de dades ¿es pot deduir que s’ha deixat a última hora? Es veuen indicis de negligència? Cadascú que traga les conclusions que vulga.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

de vosaltres(Ajuntament) s'espera que li doneu el servei a la Creu Roja, a que espereu? no demoreu més el que és un clamor popular. Deixeu que les crítiques vinguen després per fer el que ells mateix feren i assumiu que part de culpa de tot açò també és vostra. Això és governar, rectificar quan un s'equivoca.

Anònim ha dit...

I tu que creus que vol l'Ajuntament? Pero si Creu Roja no presenta ni oferta i damunt diu que amb el preu, nanai tu tia, que vols que faça l'Ajuntament?
Espere que el clamor popular tambe els diga a ells que intenten fer un esforç com estem fent tots per la crisi i que recorden que enguany han perdut ja el salvament en 20 platges valencianes.

socorrista ha dit...

Amb el preu si que pot entrar, de fet abans de fer els concursos treballaven per 127mil€ amb 5 punts de vigilància, Quan va començar a cobrar IVA (abans estava exenta) l'ajuntament governat per Manolo Vidal ho tragué a concurs per 115+IVA i 7 punts de vigilància. No obstant sols era en Juliol i Agost, la resta de la temporada els punts es reduïen.
Ara son els mateixos diners, 7 punts tota la temporada i a més la Piscina Municipal. Per no parlar de distintius de qualitat, banderes blaves i més.

El que falla no son els diners, son les especificacions. La culpa no és de l'actual govern, al cap i a la fi ha heretat un pleg i un concurs fet a mida d'una empresa de salvament, jo diria més be que és culpa del qui redacta les especificacions(és la mateixa de fa 2 anys?) que és qui se suposa és un expert o experta en el tema i qui pot afavorir a certes empreses o deixar sense opció a presentar-se.

No tinc eixa data de 20 platges, puc dir-te que n'ha perdut i pedra més degut a que els ajuntaments no es preocupen de com es porta la platja sinó per quant. I això és lamentable però en la situació que estem ho comprenc.
Puc dir-te que un socorrista per punt de vigilància és una irresponsabilitat per part de l'empresa de vigilància, per al propi socorrista i per a les possibles víctimes. No obstant als ajuntaments els pareix suficient i així resulta més econòmic, doncs a gaudir del servei!. No es preocupeu que la Creu Roja estarà allà on la necessiten.