L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 2 de juny del 2012

L'almassera monacal va acollir la presentació del llibre “El tren Carcaixent–Dénia al seu pas per la Valldigna: 1864-1969 (repercussions socials, econòmiques i urbanes)”



 
La professora Encarna Sansaloni Martí va presentar ahir per la vesprada el seu llibre “El tren Carcaixent–Dénia al seu pas per la Valldigna: 1864-1969 (repercussions socials, econòmiques i urbanes)”, una obra premiada en en els Premis Valldigna del 2011 i que ha editat la Mancomunitat de la Valldigna dins de la seua col·lecció “Valldigna”.

El president de la Mancomunitat de la Valldigna i alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va dirigir una paraules als assistents, entre els quals estaven els alcaldes de Simat i Benifairoó, així com familiars i amics de l’autora.

Encarna Sansaloni Martí, al seu torn, va desglossar una explicació del llibre, narrant aspectos importants de la seua historia, el perquè del seu naixement gràcies a una burgesia interessada en potenciar econominament l’eix Ribera-Safor-Marina, i tot una seria d’històries sobre el trànsit de mercaderies entre les comarques, de passastgers i aixi com l’evolució del “trenet” fins la seua desapareció. Una repassada amena i interessant, un descobiment dels més joves d’una part quasi desapareguda de la nostra historia, i que es va completar amb una projecció comentada de fotografíes, així com de la narració d’anecdotes per part dels membres de la mesa que acomnpanyaven Encarna.En acabar es va oferir un vi d’honor als assistents. 


 El llibre, d’ample contingut i molt il·lustrat amb gràfics i fotografíes en blanc i negre i color es pot adquirir al preu de 50 euros.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Enhorabona a Encarna Sansaloni per aquest treball. Un petit trosset de la nostra història local que, segur, serà interessant.