L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 13 de juny del 2012

Punts i temes tractats en la reunio de la Casa de la Cultura





La regidora Pilar Altur, que va parlar, dins de l’àmbit de cultura i festes, dels convenis firmats, de la programació cultural, dels festivals i de les festes del poble. De la biblioteca va comentar els préstecs de portàtils i l’ampliació del nou horari. En la part d’educació va esmentar els centres intel·ligents i les millores realitzades en els centres educatius.

El regidor Josep Llàcer va destacar, dins de la Regidoria d’Esports, la inversió directa de 287.000 euros i la dotació dels convenis de 72.750 euros. Va explicar les millores en infraestructures i instal·lacions (rocodrom, enllumenat de les pistes futbol 7, col·locacio de porteries, millores del trinquet) i l’àmplia gamma d’activitats esportives que es realitzen a Tavernes.

En la Regidoria de Joventut es va fer ressò especialment de la inclusió de Tavernes en el Calaix Jove i del Pla Integral de Joventut 2012-2015. En promoció lingüística destacà els premis i la reunió a Tavernes de la Taula de Filologia de l’Academia de la LLengua Valenciana de la Generalitat.

La regidora Vanessa Martí es va ocupar, dins de l’àmbit de disciplina urbanística, de les noves ordenances, dels bous al carrer, dels xiringuitos, del registre d’activitats i del capítol de sorolls i molèsties. En del tema mediambiental, va parlar del llac de la Goleta, de les diferents activitats realitzades este primer any i del projecte de visites aquest estiu de la cova del Bolomor. També, dins de la Regidoria de Administració General, Modernització i Règim Interior, es va ocupar de les zones Wi-Fi i del 50% de reducció de telefonia.

El regidor de Personal i Seguretat Ciutadana tractà el tema de la reducció efectuada en el capítol I, dels convenis i pactes, i de la modificació del Pla d’Ocupació, Dinamització i Atenció al Ciutadà. Va parlar també de l’estructura del nou Pla de Seguretat Ciutadana, de les tasques amb qualitat, del Consell de Policia i de les millores efectuades envers el ciutadà.

El regidor Víctor Borràs va tractar, dins del àmbit d’economia i hisenda, de les ordenances, les plusvàlues i la reducció del tipus del 22 al 15%. Va tractar el IVTM de vehicles i el fraccionament de l’IBI. Els préstecs ICO i l’estalvi van ser objecte de la seua intervenció, quan parlà dels nous ingressos i de la reducció en despesa.

La regidora Llum Sansaloni va esmentar, dins de les obres de la seua regidoria, la finalització del parc de Cantalot, les diferents rehabilitacions que s’han efectuat, les ampliacions i instal·lacions de noves zones de jocs i l’acabament de les obres de l’entrada de la platja. Va parlar dels contractes de subministrament i manteniment i, en serveis públics, va tractar les actuacions fetes en neteja viària, pàrquing, cementeri i mercats del poble i de la platja.

La regidora Karina Vercher va informar del temes desenvolupats dins de l’Àrea de Foment Local, amb una aposta ferma per l’ocupació i la formació, va parlar de les polítiques actives d’ocupació, de les diferents reunions mantingudes i del centre associat al SERVEF. En benestar social, parlà dels programes d’ajuda i, dins de participació ciutadana, va tractar el tema del foment de la participació, el Reglament de Participació Ciutadana, el Pla de Mobilitat Sostenible i la Bústia Ciutadana.

La regidora M. Carmen Canet va parlar de les seues àrees de gestió. En turisme va informar de les banderes blaves, dels diferents actes, fires, salvament i socorrisme. En urbanisme va parlar de la finalització de l’avinguda de la Marina, les noves zones d’aparcament i del PAFOR. En agricultura informà de les basses fitosanitàries, dels camins, i de la neteja del riu i de la Séquia Mare, entre altres actuacions.

La ronda d’intervencions la va concloure l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, que va fer especial menció de la piscina coberta, la canalització del riu Vaca i el pàrquing del passeig del País Valencià.

Tot seguit, el mateix alcalde i el regidor d’Economia i Hisenda van abordar un dels punts més importants d’este primer any de govern municipal, el Pla d’Ajust desenvolupat per l’Ajuntament.
-

24 comentaris:

silmin ha dit...

de tot el q més trobe a faltar és 1 € invertit en alguna cosa que done beneficis al poble via treball, diguem inversions productives. Això de fires, festes i semblants falta demostrar que a la fi es gnere riquesa local o que els retorns són majors que la inversió.

Bello, interessat. ha dit...

Els temps son per a crear riquesa o per a controlar les despeses ?? Millor dit et donen la possibilitat de poder invertir on vulgues ?? No creus que estem intervinguts pel govern central?? Te conte una, el carrer doctor Fleming esta essent reformat per una empresa del poble, saps que vaig sentir dir a la gent: " Estos si que saben posar una rejola, de segur que no caura o s'amollarà com els anteriors que feien les feienes donades des de fora" ??
En definitiva les factures son més baixes ja que sols parlem de la feina, i el seu cost. Algunes empreses no hab acceptat el preu, per alguna questió serà. Segona en definitiva no es fa l'egipci i es rebaixen molts el preus de cost a l'ajuntament. No podiem els espanyols ni les espanyoles seguir el ritme frenètic de l'àntic règim. Com passa a Grècia, com passa el model espanyol a Italia. País que vaig conéixer en el 1979, quan poc sabiem de politica municipal a Espanya. Rendir comptes davant del poble, un per un dels regidors o les regidores, es algo molt importent, que la busqueda d'eixe euro que vosté demana, que de segur estarà. Però com se que es d'ací, li recorde el refrany que hi ha qui va per la pesseta i perd el duro. Espere que no siga el seu cas.
Si vol podem vore com han gestionat l'anterior ajuntament, i això es de penós. O no es d'ací vosté.

Anònim ha dit...

I per a donar treball als prop de 2000 aturats hi ha algo apart del que es fa a tots els estius i que este any repartix 140.000€ entre 100 aturats del camp?

La reduccio de 200.000€ a la empresa de neteja enviara a mes personas al carrer?

silmin ha dit...

Bello, això anava per mi?

bello ha dit...

Crec, que no enten. No és l'ajunatment qui ha de contractar, es la societat civil, i estem esperant tots i totes sols a l'ajuntament, a que ens ho donen tot fet des d'Europa, uns des d'Espanya altres, des de Velència els d'aci, des de l'Ajuntament els locals. Noslatres am serietat, fem la politica del revés de baix cap amunt. Sense oblidar qui esta damunt i qui ens esta furtant els diners qu no arriben on tindrien que arribar. O es que vol liar-la. Si hande tornar els bancs al vuit per cent per pagar, que no ho faran el deute del Frop, a quin preu els deixaran a qui els necessite per a generar consum ?
Crec que es dels que van a per la pesseta i perden els duros. Am sinceritat, el que veu vosté en Gandia li pot semblar bo per ideologia, en Tavernes posar els comptes i posar-se davant dels ciutadans i ciutadanes a cara descoberta esd un encert de transparència, claretat, i dir el que ens fan i com anem a salvar al situació. Però recorda cal tombar els de dalt. Si estirem tots ella caura i molt de temps no pot durar.
Fins ací.

Anònim ha dit...

Que vol dir Borras quan diu "la reducció del tipus del 22 al 15%" ?
Pagarem mes o menys?

Un estudiant de semiòtica. ha dit...

Tu que creus ? O es que ja no entenem res si no el que ens diu el nostre confesor espiritual. Un reducció és un increment negatiu en quan a saldo propi per a l'exercici prospectiu.
Esta més clar.

silmin ha dit...

"El regidor Víctor Borràs va tractar, dins del àmbit d’economia i hisenda, de les ordenances, les plusvàlues i la reducció del tipus del 22 al 15%. Va tractar el IVTM de vehicles i el fraccionament de l’IBI"
s'enten que les plusvalues seran amb la venta de immobles? o a quines es refereix?

jo he dit inversions productives, no contractació directa al treball, de projectes possibles hi ha... el contrari es dir tot l'abús de l'ibi i del ivtm és i serà per a festes?

Anònim ha dit...

silmin ha dit "el contrari es dir tot l'abús de l'ibi i del ivtm és i serà per a festes?"

I jo et pregunte: no et sembla una pregunta completament demagògica eixa i sense peus ni cap? hi ha algu que es pense o supose que la recaptació de l'IBI o l'impost de vehicles serà per a festes?
T'has pasao.

Anònim ha dit...

Ja, si tot el que digueu esta molt be. Que no hi ha diners, que la generalitat es un desastre, que el sistema financer es una ruina, que el deute heretat es enorme...

Pero a arrel d´aço vull fer dos preguntes.

1ª La situacio economica (local, estatal, mundial) era aliena al actual equip de govern? Es a dir, Jordi no sabia com estaven els comptes de l´Ajuntament i el poc marge de maniobra que desde institucions superiors se li podia proporcionar?

2ª Si ho sabia, per a que collons promet una "megaciutat esportiva", la estacio en borderia .. etc?

A mi, em pareix que uns i altres ens prenen el pel.

Anònim ha dit...

Acabe de llegir el programa del Bloc i eixa promesa no l'he vist. Si que parla de treballar per fer possible una serie de coses, pero prometre i dir ho farem no es diu mai.

Anònim ha dit...

Be, ara lo de la estacio en Borderia i la macrociutat esportiva m´ho haure inventat jo. (Lo que faltava per vore).

I lo de "prometre" o "anem a fer"; pues be cadascu que entenga el que li done la gana.

Anònim ha dit...

Ningú t'ha dit que t'ho has inventat. Jo solament dic que no es igual dir: ho farem (com deien alguns) que dir: treballarem per aconseguir-ho.

o dir gestionarem davant els organismes que calga i intentarem que aprofitant la duplicitat de les vies del tren i la conversió de la carretera nacional en autovia per un possible canvi de lloc de l'estació que dir: nosaltres la canviem de lloc.

Anònim ha dit...

Des del Bloc mai no hem fet cap promesa de farem esta o aquella obra. Sempre hem dit que presentàvem propostes de treball per millorar la ciutat, unes propostes que deixàvem obertes al consens de tots els grups perquè sempre hem considerat que fer Tavernes no és cosa sola del Bloc, sino de tots junts.
Igual que sempre hem dit que cal un consens general per un projecte de ciutat de futur i no anar "a salto de mata", ara jo faig això i quan governe un altre ho desfaig. Ara pose taulells roig i blanc i com els vas posar tu jo canvie de paviment, tu poses uns banquets i jo uns altres diferents. Això es el que cal evitar: nomes cal consens.

pepe el rubio ha dit...

El que fa mal es el que especula amb la gent per dos treballs i ven l'estat a la banca. I eixos els que estan als consells d'administració de la gran banca, o petita, com vulgau. Ara li caurà damunt a Jordi ser el responsable de no fer una ciutat esportiva a Tavernes, la intenció era organitzar el lloc per a futur poder planificar esta realitat. I a mals entenedors bones paraules. Per cert l'estació es una evidència que els franquistes no volgueren ni presentar. Si guanyem les eleccions a nivell de País Valencià, us assegure que Compromis portarà avant el programa que presentà a Tavernes, amb el temps que siga necessari, ja que son dos qüestions molt sentides al poble, i no els parxeos per tal de fer cosntantment negocis. I qui noo vulga entendre, senzillament es que xupla, o no és d'este poble. Com deia Bello.
PP vol dir pare putatiu, que no es real.

Anònim ha dit...

Com està el pati!!
Ara resulta que ningú ha entes be el que dien els programes electorals.

Anònim ha dit...

eres tu qui no ha entes la diferencia entre promesa i proposta de treball

Anònim ha dit...

Per a eixir de dubtes voldria trobar els programes electorals dels partits locals i no els he trobat. Sabeu si estan en alguna web?

Anònim ha dit...

l'enllaç al programa de bloctavernes no funciona, el del PPtavernes si i els de Psoe i EU no els he trobat

La Cotorra de la Vall ha dit...

Envia'ls un correu i informa'ls que falla l'enllaç

silmin ha dit...

Per a l'anònim 14/06/2012 16:15:00
jo no crec que "ma pasao", si han pujat ibi i sobrepujat ivtm ( a mi 19 %), per a que són aquestos diners ? mira des de aquest post cap a dia d'avui, totes les noticies són: forums, posades, posadetes, presentacions, presentacionetes, esports, més esports... i a la fi retorn al poble de tot el que s'ha gastat = 0. Com a mínim si no saben massa com invertir-ho sempre pot guanyar-se un 5% anual del invertit només tornant credits.

Anònim ha dit...

Canvia de cotxe per un de menys cavalls.

silmin ha dit...

menys de 90 cv (utilitari de 7 anys)? si encara tindré que agafar el retobato per anar a treballar ... aixó mateix, juguem com diuen els mercats sobre l'oferta-demanda, l'any que ve a altre poble més barat, damunt de fer un favor(circule molt poc per tavernes)...

Anònim ha dit...

Si en trobes, que pel voltant majorment son mes cars.