L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 18 de juny del 2012

Santa Maria de Valldigna ha acollit aquest cap de setmana la Multaqa de les Tres Cultures



Autoritats de la Valldigna i de la UNESCO a l'arriba al monestir el diumenge
 El monestir de Santa Maria de Valldigna, a Simat, ha acollit el passat cap de setmana, el més pròxim al solsitci d’estiu, la VIII Multaqa de les Tres Cultures, organitzada per la comissió espanyola de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) i ho ha fet sota el lema "Dona, mediterrani i pau". 

La UNESCO ha aprofitat aquest esdeveniment per atorgtar els Premis UNESCO-Valldigna 2012, que han recaigut en l’exdirector general d’aquest organisme, l’escriptor i biòleg Federico Mayor Zaragoza, i a l’expresidenta de Xile, Michelle Bachelet, directora del Programa Dona de la ONU.

Mayor Zaragoza i Michelle Bachelet, els premiats
 Al llarg dels tres dies hi ha hagut tallers i activitats relaciones amb el Mediterrani, dirigits per animadors i educadors de l’Oceanogràfic, i monitors del grup Passatemps. El dissabte a migdia va haver jocs tradicionals mentre es podia visitar visitar durant la jornada el cenobi i dos exposicions: ’La Dona d’ahir i de hui’, en l’Almàssera, i una altra sobre la indumentària de la dona islàmica al llarg de la història. També hi hague un taller de boixeteres i una mostra de treballs tradicionals realitzats per la dona valenciana, en la sala del Refectori.

Aspecte de l'església monacal en la cloenda de la Multaqa
Ahir diumenge va ser la cloenda, amb un missatge del Nobel de la Pau de 2011 Tawakkol Karman i el lliurament a Federico Mayor i a l’expresidenta xilena Michelle Bachelet com a premis Unesco Valldigna 2012. El president de la Mancomunitat de la Valldigna i alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va intirvendre amb un parlament en l’acte.

Intervenció de Jordi Joan en l'acte de cloenda
 L’actuació del cor infantil ‘Padre Mariano Ramos’ de l’Escola Professional Luis Amigó i del cor del Col·legi d’Advocats de València tancava la Multaqa 2012.

Multaqa és una paraula àrab que significa trobada amistosa. És una experiència que se celebra des de fa set anys per al foment de la diversitat cultural després que l’any 2000, la UNESCO va declarar el monestir de Santa Maria de Valldigna com a seu de tota la seua activitat mediterrània i des d’aleshores s’han celebrat allí les edicions de la Multaqa.

Els musulmans celebren la seua Yumuaa de l'Islam (divendres), els jueus la seua Oració de l'Shabbat (dissabte) i els cristians Dominica.  La seqüència de divendres-dissabte-diumenge, ens porten a unes expressions ben diferents en les maneres de sentir i de creure, afavorint l'intercanvi i la diversitat cultural en els termes assenyalats per la UNESCO.
-