L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 19 de juliol del 2012

ARTICLE D'OPINIO: SERP D'ESTIU



No sabem si, quan arriba l’estiu, Enrique Estruch es caracteritza d’heroi popular contra les manifestacions artístiques i culturals que tenen lloc a Tavernes de la Valldigna, bé siga el Sete Sóis Sete Luas passat [primer comentari a: http://www.laveu.es/actualitat/cultura/2635-el-xix-festival-sete-sois-sete-luas-arranca-a-tavernes-amb-ocasio-del-porrat-del-clot-de-la-font.html], bé siga el Pop al Carrer d’enguany. No sabem, insistim, si el que escriu que és millor no dir el que pensa “de estos actes en els que n’hia més gent dalt que baix del escenari” (sic) és el que pensa el mateix i ho escriu –i com es veurà, diu el que malpensa: que són celebracionetes privades que paga papà Erari– en la seua bitàcola d’Internet.    

A l’atenció del senyor Estruch i Ferrando, administrador de Quadern de reflexions:

Ens ha arribat la notícia que al blog que administra "Queaderns de reflexions" s’ha fet ressò de la propera edició del Pop al Carrer, festival de música que organitza LaCasaCalba amb el suport de l’Ajuntament de Tavernes i l’ens mancomunat de municipis valldignencs. En concret, ens ha aplegat el següent comentari a la informació apareguda en l’edició digital de Las Provincias (la Safor, 17.07.12), publicat per vosté en l’entrada del seu bloc: “Altres notícies comarcals i locals arreplegades en la premsa local” (dimarts, 17 de juliol de 2012):

Este festival sempre s'ha caracteritzat per hi haure mes gent de vegades dalt l'escenari que baix, esperem que el cost que suposa almenys sevisca per a algo més que per a que alguns es facen una festeta a càrrec dels altres.

El comentari en qüestió, que jutgem més propi del taulell d’un bar que no d’una autoproclamada plagueta de reflexions, mereix, al nostre parer, una sèrie de puntalitzacions, una exigència i una invitació:

+ El que caracteritza aquest festival d’entrada gratuïta és la seua dimensió amanosa, fàcil de manejar, adaptada a la situació real que viu la música popular contemporània, especialment al País Valencià.

+ El que caracteritza aquest festival és la recerca de propostes allunyades del corrent o contracorrent (o fora del corrent, perquè anar contracorrent és nadar en el mateix stream), adreçades a tota mena de públic, a grans i menuts; propostes de qualitat com les de Miquel Gil, Pau Riba, Julio Bustamante, Eva Dénia, Sanjosex o Limbotheque, entre d’altres.

+ El que caracteritza aquest festival és la fórmula sense pauses: actuacions ininterrompudes, festival en extensió (i si vol fer càlculs, ha de fer-los, consegüentment, en extensió, no en situació).

+ El que caracteritza aquest festival és la contractació d’artistes i  bandes formades per menys de 400 persones, que és la mitjana de gent que assisteix, “dessota escenari”, durant (li ho subratllem, d’acord?) els dos dies d’activitats sense pauses.

+ El que caracteritza els organitzadors d’aquest festival és el valor (que no el preu) que donem als projectes minoritaris, als quals no afegim un diminitiu blasmador sinó en tot cas afectiu. Per aquest motiu, per exemple, els organitzadors d’aquest festival mai titllarien GIVAL, l’opció política que Enrique Estruch representa (orgullosament xicoteta, com sovint es vanta vosté), de “partidet”. 

+ Els organitzadors d’aquest festivalet ens caracteritzem per pagar de seguida (una setmana després dels concerts, avançant dels nostres diners) els qui han fet la festa, entesa aquesta –definició antropològica– com una participació col·lectiva que serveix a la salut i comunió del grup, i per pagar-nos immediatament i amb els nostres calés els nostres saraus (que, malgrat que a vosté no importa, són festetes o festasses tot depenent de les ganes i del capital privat a l’abast).

Per tot allò que ens caracteritza, li exigim que rectifique de seguida el malpensament sobre el Pop al Carrer publicat en Quadern de reflexions. Així mateix, i per la mateixa raó –per tot allò que ens caracteritza–, el convidem a passar-se una estona pel festival, la nit de divendres o la de dissabte, a ser un més de la comunitat qualitativa que puga haver-hi en aqueix precís moment, a atorgar-li valor a quelcom que no té preu. 

LaCasaCalba

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Tota la culpa és vostra per no fer un festival del tipus com el que ha organitzat la seua amiga la regidora de platja.
L'any que ve feu un festival folkòric, tòpic i "espanyol", porteu a la Pantoja i segur segur que les seues lloances vos arribaran.
Ja ho deia Machado: "... Castilla que desprecias lo que ignoras".

Anònim ha dit...

Oblidava:
Enhorabona i gràcies per oferir-nos aquesta selecta mostra des de fa vuit anys. Ens hi veiem.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Ja que publiqueu esta serp d'estiu, espere publiqueu la meua contestació, per a no caure en indefensio, vos l'envíe de seguida.

I espere que no compartiu L'EXIGENCIA de que rectifique el meu pensament, aixó es mñes nbé da'latres regims passats ...

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Jo mai he volgut, i si així s'ha entés eu rectifique i demane disculpes, que vajau fet algo il.legal disposant de diners públics per a temes privats, torne a dir que esteu fent-ho en un espai públic i gratuïtament, sino que es destinen diners públics per a activitats minoriatries .

Almenys ara, amb un tercer e-mail , es dirigiu a mi en un tó tolerant i dialogant, i per el tant, per mi queda zanjada també aquesta disputa sense trellat, doncs jo sols m'he llimitat, eixa era la meua intenció almenys, a opinar i mai a acusar a ningú de res més, per el tant a lo millor la mala interpretació l'haveu fet vosaltres...

Enrique Estruch ha dit...

Per tot allò que ens caracteritza , li exigim que rectifique de
seguida el mal pensament sobre el pop al carrer " (copiat literalment
del text que he rebut, frase penúltima )

" Li exigim que rectifique de seguida el malpensament... " ? Açò com es menja ?


Em donen ganes de quadrar-me i contestar lo que li contestaben al
Fürer quant manaba algo ...


Uiii !!! que mal escomençem, que mal sona això d' exigir rectificar
els pensaments a altre perquè no pensa com tú, no ?


I això es el que vos caracteritza ? Amb esta frase ja s'haveu definit,
però no obstant, passe a contestar-vos :

Senyors de la casacalba, jo sols evidèncie el que he estat vegent
durante els 7 anys que han estat organitzant el festival davant de ma
casa (no necesite acostarme pues a ell, gràcies per l'invitació ), i
es que ni siquiera sumant vostés tots els que es queden a escoltarlos
( que no es el mateix que els que passen i paren un momentet, algo
normal en un cap de setmana en una de les zones més turístiques de la
platja ) durant el cap de setmana, incluits músics participants, sumen
els 400 que vostés assenyalen, per lo que de mitjana ni parle : Es
clar que el dir que hi han més dalt que baix l'escenari es un
eufenisme, però de ahí a dir que la mitjana es de 400 ... ni en el
millor del seus somnis.
Convide a tothom a comprobar-ho este cap de sermana, i el Dilluns, si
volen, seguim parlant.

Un saludet.

( P.D. Per cert, per on queda eixe PaísValencià que vostés nomenen ?
Es per anar també a vore si em subvencionen ) .