L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.283
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.625

dilluns, 2 de juliol del 2012

Compromís demana la dimissió de Serafin Castellano per la descoordinació i tardança en l'extinció d'incendis i per les retallades en prevenció





Compromís, en boca del seu diputat Juan Ponce, ha assenyalat que “la dràstica reducció pressupostària en la lluita contra els incendis forestals ja ha començat a deixar-se notar de forma tràgica. La nostra formació exigeix la dimissió del conseller de Governació Serafín Castellano per la descoordinació en la gestió de les tasques d’extinció dels incendis, la tardança en l’arribada dels mitjans i les retallades que s’han realitzat en prevenció”.

Compromís ha registrat avui la petició de celebració d’un ple extraordinari sobre la gestió de l’extinció d’aquests incendis, al mateix temps que també ha presentat una proposició no de llei en la qual insta al Consell a sol·licitar la declaració de Zona Catastròfica dels municipis que s’han vist afectats.

Compromís també exigeix que es prohibesca qualsevol aprofitament econòmic durant cinc anys de la fusta que quede en les zones incendiades. Segons Ponce “cal impedir que cremar la muntanya siga una oportunitat de lucre mitjançant la compra, venda o cessió de la fusta afectada pel foc, cal prohibir la seua extracció en qualsevol dels casos, en tant que no s’haja avaluat de forma contrastada la capacitat de regeneració natural de la zona afectada, i atès que l’impacte de la pròpia extracció afecta negativament al sòl”.

La coalició proposa la creació d’una Comissió de Persones Expertes que oriente sobre l’actuació en els zones cremades, que establesca la forma més sostenible per a la recollida de la massa forestal perduda i la més convenient per al desenvolupament rural dels poblacions afectades.

El PP ha retallat per no gastar-te’n 1 en prevenció i ara se'n gastarà 20 amb l'extinció, i damunt, tot l'afegit de degradació del territori i els danys materials. 
 Compromís ha recordat que porta temps denunciant la nefasta política del PP quant a prevenció d’incendis. La coalició afirma que ara es podrà comprovar com de cada euro que el PP ha retallat en prevenció d’incendis ara van a gastar-se’n més de vint en l’extinció dels incendis i en la regeneració de les zones afectades. Les retallades ixen molt cares ha conclós el diputat Ponce.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Esto no lo poneis....el juzgado de lo contencioso administrativo número 3 de Valencia ha dictado la suspensión cautelar de la sanción de tres meses sin empleo y sueldo sobre el anterior jefe de la Policía Local de Tavernes, Ginés Ortega.
Así pues, el 1 de julio Ortega deberá incorporarse a su puesto de inspector en el cuerpo policial vallero. No ocupará las funciones de jefe, pero si las de inspector.
Hace cuatro meses, se expedientó a Ortega por dos supuestas faltas. Una por ordenar a dos agentes cubrir un servicio fuera del término municipal de Tavernes y otra por una 'falta grave' hacia el alcalde, Jordi Juan, tras ser Gines destituido de las funciones de jefe de la Policía Local.
Por esos hechos, desde el consistorio se instruyó un expediente que interponía siete meses de suspensión de empleo y sueldo a Ortega. Ahora el juzgado ha considerado suspender la sanción de tres meses por destinar a dos agentes fuera del término municipal.
En principio, el juez dicta que la sanción queda suspensa hasta que exista una sentencia firme por considerar que se puede causar al sancionado un daño irreparable.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I per què no ho havíem de publicar? S'ha publicat en premsa i és de domini públic.

També hauries pogut afegir que els mateixos arguments que considera un jutge per suspendre la sanció fins a la sentència, el jutge que mira els altres dos casos no els té en compter i no li lleva la sanció.
O siga que.... ens reservem l'opinió sobre la decisió del jutge. Simplement recordar allò que deia algun polític de que "la justicia es un cachondeo". I després de vore el cas Camps i el que passa amb el cas Fabra....

Una cosa puntual si que volem dir: si el sr. Ginés que ha de donar llum i demostrar a tots com s'ha d'actuar respecte a un superior, no va actuar com cal ni amb els modos que es presuposen davant l'alcalde, ni ens imaginem com podria arribar a actuar front a qualsevol ciutadà!
Amb independència del que fallen els jutges, la falta de respecte al seu superior i màxima autoritat del poble, l'alcalde, hauria de servir perquè li caiguera el pèl. I més essent inspector.

HERÒIS i "heròis" ha dit...

Puc imaginar quins seràn els sous de tota aquesta gent valenta que ha treballat per apagar els focs estos díes enrrere,autèntics HERÒIS que s'han jugat la vida lluitant contra les flames,heròis anònims,que mereixeríen ser tan ovacionats per milers de persones,com la locura d'ahir amb "la roja",mereixeríen també eixos 300.000euros que ha cobrat cada jugador per guanyar l'eurocopa.
Però en aques maleit país,es recurta en mitjos i sous per previndre incendis,i en canvi ningú ix al carrer. La gent sols ix al carrer per a festejar als "heròis" futbolers,ahí sí voràs milers i milers de gent xillant i fent el xorra.
LLàstima que no es convoque eixa gran massa de gent a les places i avingudes per poder canviar algunes coses que realment ens afecten a tots,com els retalls en les necessitats més bàsiques.

Anònim ha dit...

15Pues yo contesto al primer anónimo. Hay una sentencia que dice sí a la medida cautelar y otra un no rotundo. ¿Empate? Pues no... Señor anónimo, ha olvidado "la gran derrota de Ginés": fue nombrado por el Sr.Vidal jefe interino indefinido un día antes de que Jordi fuese Alcalde... pero impugnó un Sindicato por tratarse de una figura ilegal... sí, sí, totalmente ilegal. ESE ES EL MOTIVO DE QUE GINÉS NO SEA JEFE... entre otros. ¿Seguimos? Porque hay tela en el tema... mucha tela...