L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 18 de setembre del 2012

Compromís demana al Consell Valencià que compense la pujuda de l'IVA a la cultura i les falles




Compromís ha presentat en Les Corts Valencianes una proposició “No de Llei” perquè el Consell del PP compense la pujada de l’IVA cultural del 8 al 21% establida pel govern de Mariano Rajoy. La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha indicat que “la cultura és un tret identitari, i un motor de desenvolupament econòmic de primer ordre al País Valencià. Al seu voltant articulen la seua activitat milers d’empreses i autònoms”.

Compromís considera que les ajudes al sector no són una despesa, sinó una inversió de futur que revitalitzarà la creació d’ocupació i ampliarà el mercat empresarial de la cultura. Així Mollà ha assenylat que els grups de música, teatre, cine, espectacles i altres activitats d’una gran rellevància, com són les falles, fogueres o gaiates, es veuran afectades negativament per la pujada de l’impost. La pujada desorbitada del percentatge de l’IVA pot suposar la pèrdua llocs de treball i la continuïtat de moltes d’elles.

Compromís ha demanat que el Consell Valencià, governat pel PP, articule línies d’ajudes concretes al sector cultural per a minimitzar i compensar l’augment desmesurat de l’IVA a la cultura. Tot el que no siga un replanteig del president Fabra (PP) en eixe sentit, ha afirmat Compromís, pot dur a la mort d’un sector, el cultural, ja ferit de mort per les conseqüències de la econòmica.

- Segons la nota de Compromís
-