L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 19 de setembre del 2012

Compromis fa una aposta ferma per la transparència i ha començat a publicar el sou dels seus càrrecs públics



El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, cobra 3.693,09 euros al mes per aquest càrrec, import que inclou l'assignació reglamentària, complements, indemnització i quilometratge. El portaveu de la coalició en l'Ajuntament de València, Joan Ribó, rep 3.441,25 euros al mes de sou base i complement com a portaveu.

La pàgina web de Compromís  ha publicat els sous dels seus diputats autonòmics, el diputat en el Congrés i també de regidors de localitats on té representació municipal, com València, Burjassot, Torrent o Petrer i poc a poc anirà afegint els sous de la resta d'ajuntaments, diputacions i organismes públics on Compromís té representants fins a completar una llista detallada dels sous de tots els càrrecs públics de la coalició.


Ho pots vore a : 
 
El diputat de la coalició en el Congrés, Joan Baldoví, percep de sou brut anual 75.931,22 euros i els portaveus adjunts de Compromís en les Corts, Mònica Oltra i Juan Ignacio Ponce, reben 2.975,20 i 3.418,05 euros nets mensuals, respectivament. El diputat Francesc Xavier Ferri no té dedicació completa  i cobra com a representants de Compromís 2.374,68 euros, mentre que la parlamentària Mireia Molla rep cada mes 2.700,82 euros. Tant els diputats com els regidors destinen entre el 10 i el 30 per cent del seu salari a la formació política.

TRANSPARÈNCIA

Aquesta acció de Compromís forma part de la campanya per a "augmentar la transparència" en tots els àmbits de la vida pública que la coalició ha engegat i en la qual s'inclou també la pàgina web volemsaber.com per a tramitar preguntes de la ciutadania a les institucions.


El diputat de Compromís, Fran Ferri, afirma que "la fiscalització de tot el públic ha de ser un dret fonamental de la ciutadania en qualsevol sistema democràtic, la transparència és, per a nosaltres, un senyal d'identitat".
Ferri ha assenyalat que "la transparència és una primera garantia per a avançar en el bon govern, ja que dificulta les pràctiques irregulars o abusives". No obstant açò, ha lamentat que "en aquests moments els governs de les nostres institucions no garanteixen aqueixa transparència perquè sembla que no els interessa arrancar d'arrel la corrupció".

Compromís està elaborant una proposició de llei sobre transparència i govern obert en col·laboració amb els ciutadans, que estan fent arribar les seues aportacions a aquesta llei a través de:
 volemsaber.com

-