L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 14 de setembre del 2012

El festival de balls de demà dissabte tindrà com a protanista el grup de balls local

 
 
Nota (textual) del Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes
 
Com ha estat costum i tradició al poble de Tavernes des del 1978, el primer dissabte de Festes, una vegada finalitzada la processó de la Baixà, la Plaça Major és el punt de trobada per a tots aquells que estimen les nostres tradicions i veuen en el folklore un dels més ferms signes de identitat del nostre poble, de la nostra Cultura. Igualment, durant tots estos anys, a més de contemplar les danses i cançons més nostres, s'ha pogut gaudir del intercanvi cultural fruït de la presència de grups convidats d'altres terres, com per exemple els darrers anys amb la participació de Grups Folklòrics de La Rioja, La Manxa, Castella i fins i tot de la xilena, illa de Pasqüa.

Enguany tot aço no va a ser possible debut a la cojuntura econòmica en que ens trobem i que ha impedit lamentablement al Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes, organitzador durant tres dècades d'este esdeveniment, comptar amb la presència de cap convidat, al no poder disposar de recursos, subvencions i pressupost pel mateix.

Malgrat tot açò, el Grup de Balls Populars, fidel a la seua filosofia i sobre tot al compromís amb el seu poble, no deixarà la nit del Festival sense omplir l'escenari de la Plaça. A més a més, també serà esta l'única oportunitat de vore al Grup en escena, ja que durant tot l'any no ho han pogut fer ni tant sols en l'estiu. Altra cosa han estat les dansades, que a més de les realitzades al poble, han estat fent-se per tota la província pràcticament totes les setmanes i on en la majoria d'elles, ha habut representació del Grup i per lo tant del poble de Tavernes. Això sí a base d'agafar el cotxe cadascú dels components i a costa seua, anar a fer el que ens agrada, mantindre les nostres tradicios i algo molt valuós com és representar orgullosament a tot un poble, al nostre poble.

L'espectacle del dissabte 15 a les 23:00h. estarà basat en principi en mostrar primerament al poble els fruïts de l'Escola de Balls, amb la participació del més menuts del Grup, per a continuació amb una barreja d'indumentaria, cançons i balls, posar dalt l'escenari un repertori com sempre renovat i on és podràn comtemplar balls autòctons de Tavernes i qüasi obligats com la Jota Vallera o el Ball dels Panderos, així com altres nous per a esta temporada com L'U de Bocairent o la Xixarra, o algún altre quasi oblidat com la Jota Redona.

Ha estat un any molt complicat i dificil per a esta associació i arribats a este moment, sempre culminant de la temporada, com es el Festival de Balls Populars, els components del Grup han posat com sempre tota la il·lusió en fer un espectacle digne per Tavernes i amb la confiança de que la presència del public siga majoritaria i fins el final, així com amb el desig que els aplaudiments del respetable siguen el crit fort d'un poble reclamant pel folklore, les tradicions i per lo tant la cultura, els suport i recolzament que es merèixen.
 
-
 

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Sóc una de les persones que, sempre que he pogut, he anat a vorer actuar al Grup de Balls, tant a la platja com al poble. Enguany ha estat una gran llàstima no poder veure'ls dalt d'un escenari, perquè no és el mateix una dansà, on cada parella fa ball lliure, que a un escenàri on a més de poder veure'ls a tots ballant al mateix temps, tenen una il·luminació i un so diferent. Com a particular, sempre recolzaré aquest grup, per què se l'esforç que suposa i els sacrificis que els seus membres i les seues families han de fer. Ànims, i un fort aplaudiment el teniu assegurat dissabte!

Anònim ha dit...

A mi em pareix molt bé que demanen ajudes i subvencions, i més quan la societat valenciana i en això tots tenim la culpa som els primers que ens apuntem a ballar primer sevillanes però no a pegar quatre passetes per poder eixir a la dansà. Jo el primer.

Vull dir en això que mentre no tinguem consciencia els valencias que cal recolzar els nostres balls i altres senyes identitàries malament anem. I anem malament des del moment que els mateixos Ajuntaments i Adminsitracions no fan res pel folklore nostre. Mireu sinó quan festival hi ha per tot arreu de les comarques del nostre País Valencià.

Tornant a l'ajuda: Abans no hi havia cap conveni dels balls amb l'Ajuntament. Ara, amb el nou govern si que el tenen, per tant ajuda han rebut. I més que moltes altres entitats.

I encara que a mi em pareix bé que en demanem i en tinguen "A Dios rogando y con el mazo dando"... per tant i si es veritat el que es diu que no es paguen quotes en el grup ¿per a quan una quota a tots els socis del grup? per a quan buscar fonts alternatives de finançament?.
El que no potser es que: aqui me las traigan i voler deixar-ho tot a les subvencions.

Anònim ha dit...

Crec que este Grup tenia l'any passat com altres associacions convenis amb la Mancomunitat i ara passen a l'Ajuntament. També els hauràn retallat com a tots i tindràn menys subvenció. Si paguen o no paguen qüotes tampoc ho sé, pero en tot cas, el que es puga donar l'Ajuntament serà per tots els actes i dansades que fan durant tot l'any. Si no hi han diners pel Festival o es vol diversificar les festes, pues no fan Festival. Tampoc depen d'ells. Qui paga mana.

Anònim ha dit...

Crec jo que no deuríem clavar-nos en si els membres del Grup de Balls paguen quotes o no en paguen. Cada associació s'ho organitza de la manera que creu més convenient i ahí ningú deu clavar-se. A més, pel que tinc entés, les subvencions que reben eren de la mancomunitat i ara de l'Ajuntament, però no són diners que els donen per la cara, sinó que són convenis en els quals a canvi de les ajudes econòmiques el grup està obligat a fer una sèrie d'actuacions durant l'any i que estan definides en el conveni i acordades per les dues parts. I això és en totes i cadascuna de les associacions locals de qualsevol lloc que reben diners públics. I què vinc a dir amb això? molt fàcil: que eixos diners que l'associació rep són del poble i per al poble, no per a ús propi ni individual i d'ahí que a canvi es facen les activitats acordades. Pregunteu-los també a les altres associacions culturals del poble i voreu com vos diuen el mateix independentment de si paguen quota o no els associats.
Tot això dit, crec personalment que el grup de balls en part té raó, perquè si hi ha retalls econòmics no es poden fer la meitat de coses que es feien abans, com ara portar grups de fora, que per altra banda crec que si és per al poble en festes hauria de ser el poble qui s'encarregara econòmicament, siga a través del conveni amb el grup (i per tant deuria augmentar-se l'import) o siga de la manera que siga. És una opinió personal sense ànim d'ofendre a ningú.

Anònim ha dit...

Tot això està molt bé i ho comprenc. De tota manera la participació d'altres grups en les festes són actuacions tornades, tu vens al meu poble i jo vaig al teu. Que tampoc passa res.
De tota manera, la meua opinió personal és que com fan totes les associacions i entitats del poble, en que els socis paguem la nostra quota, no passa res si els socis dels balls també es paguen la seua. Quina millor manera de demostrar el seu interés en aquesta forma de col·laboració, pagant una quota per ser soci. ¿No creus?