L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 24 de setembre del 2012

Finalitza amb èxit la II Edició de la Neteja del Riu Vaca





 El Grup Muntanya Valldigna va celebrar el passat dissabte 22 de setembre la segona jornada de la segona edició de la neteja del Riu Vaca, des del Molí del Pla, fins a l'Illeta del Tol·lo.

A les 8h els participants es dirigien cap a l'Assut de Tavernes i després d’una xerrada informativa, sobre les 8:30h començava la neteja del riu. A les 10:30h ja s'havien tret de l'Assut multitud d'escombraries i els participants decidiren esmorzar. A les 11:00h va continuar la neteja del riu fins arribar a l'Illeta del Tol·lo.

L'activitat finalitzava a les 13:30h. Es van poder traure del riu 60 bosses de fem amb llaunes, plàstics, paper i vidre i, també, un carro de supermercat, ferralla, dues botelles de butà, una senyalització de l'Ecoparc, una tanca, rodes de cotxe, una trapa, etc.

És el segon any que s’ha realitzat el programa de voluntariat ambiental de la neteja del Riu Vaca, dividit en dos jornades: l'1 i 22 de setembre, amb una bona acollida i acceptació, i un total de 40 voluntaris, tots ells conscients i sensibilitzats amb la natura que han aconseguit traure del riu uns 1.600 quilos de fem. Enguany s’ha entrat a formar part de la campanya “Mans al Riu” que organitza la Fundació LIMNE on es coordina la neteja dels rius en poblacions de tota la Comunitat Valenciana, i a la que s'han adherit també altres comunitats de l'Estat Espanyol.

El Grup Muntanya Valldigna agraeix la col·laboració dels ajuntaments de Simat, Benifairó i Tavernes de la Valldigna, així com també de les entitats i empreses com els Amics del Buscarró, Tenda d’Animals Exòtica, JYS’VINS, la Bastida Refugi-Alberg i BANKIA, i especialment a tots els voluntaris i voluntàries el fet d’haver participat i ajudat a millorar el nostre territori. 

 Segons la nota de GMV. Tambe ens han enviat l'aquest enllaç sobre les repercusion de les deixalles en els rius 

-