L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 28 de setembre del 2012

Paco Sales és el representant valldignenc a l’expedició a l’Himàlaia organitzada per diverses entitats valencianes





Paco Sales, del Grup de Muntanya Valldigna, eixira aquest diumenge dia 30 amb l’expedició valenciana que espera fer el cim de la serralada de l’Himàlaia. En total són quatre muntanyens del Centre Excursionista de Ròtova, el Centre Excursionista Castelló i el Grup Muntanya Valldigna els que partiran cap al Nepal.

Paco Sales està molt il·lusionat amb aquest nou repte, i no li ve de nou les dificultats després d’haver fet els cims més importants d’Espanya (Aneto, Mulhacen), Europa (Montblanc) i fins i tot d’Africa (Kilimandjaro) i Amèrica (Aconcagua), en diverses expedicions on ha adquirit experiència com a organitzador.

L’expedició no podrà assolir els grans cims de més de 8.000 metres perquè necessitarien molt més dies d’aclimatació. Així i tot, els expedicionaris passaran més de 20 dies en altituds entre els 3.000 i els 5.500 metres en la serralada més alta del món.

Per tal de fer goleta, i seguir un pla d’aclimatament, el passat cap de setmana els muntanyencs van realitzar una sèrie d’activitats com a final de la preparació de tot l’any i estajaren al al refugi de la Font Freda situat als Ports de Tortosa-Beseit, on ascendiren als principals cims de la zona: Negrell (1.344 M), Tossal d'en Cervera (1.347 M) i Tossal dels Tres Reis (1.350 M).
-