L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 29 d’octubre del 2012

Compromís presenta 111 esmenes per a millorar “la ridícula inversió del govern de Rajoy en el País Valencià”



Baldoví informa de les esmenes en els actes del "darrer diumenge d'octubre" avui al Puig

El diputat de Compromís al Congrés de Madrid, Joan Baldoví, ha presentat un total de 131 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat de 2013, de les quals 111 pertanyen al País Valencià i 20 a les Illes Balears. Segons aquestes xifres, Compromís ha presentat 33 esmenes més que l’any passat per a demanar millores “en la inversió més que ridícula de l’Estat en el País Valencià”.

Baldoví ha rebut informació tant del grup parlamentari de les Corts Valencianes com dels  grups municipals de Compromís en tot el País Valencià i “gràcies a aquestes aportacions, de la nostra gent en contacte directe amb els problemes reals de la nostra societat, hem pogut presentar estes esmenes per a reclamar més inversions en el nostre territori”.

Anem a les xifres: 22 esmenes referides a les comarques d’Alacant, per un import total de 71.851.700 milions d’euros;  52 propostes de les comarques de Castelló per un import total de 38.556.000 milions d’euros i 31 de les comarques de València per un total de 179.334.000 milions. S’han registrat 31 esmena de projectes que afecten al total del País Valencià per valor de 120.900.000 milions d’euros.

La gran majoria de les esmenes presentades són per a inversions en infraestructures, per a millorar espais naturals i també per a restaurar i conservar béns culturals de les valencianes i valencians. Destaca la insistència de Compromís per millorar el servei de Rodalia en tot el territori valencià o alliberar tota l’AP-7 al seu pas pel País Valencià, un fet que sempre ha negat el PP en el Congrés i les Corts Valencianes.


---------------------
 
El diputat de Compromís defensa l'esmena a la totalitat dels pressupostos (PGE) del 2013 del govern de Mariano Rajoy. 

Baldoví planteja la necessitat d'establir quina part és legítima i quina part no ho és del deute i aquella part que no està generada per al benestar dels ciutadans, no és paga, és ilegítima.

Els PGE per a 2013 dediquen 38.000 milions d'euros al pagament dels interessos del deute, obligats per la reforma constitucional pactada per PP i PSOE en agost de 2011. La despesa de tots els ministeris arriba als 39.000 milions d'euros. És a dir, pràcticament tots els recursos se'n van en pagament del deute, provocat pel rescat bancari. Això no són polítiques d'austeritat, és un austericidi.

Davant d'això, Joan Baldoví proposa plantar-se i posar per davant el benestar de les persones abans que hipotecar el nostre futur per salvar els bancs.




-