L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 18 d’octubre del 2012

El PP no vol transparència en els contractes de la Generalitat




Les Corts Valencianes han rebutjat  amb els vots en contra del PP una proposició no de llei presentada per EUPV on es demanava eliminar les clàusules de confidencialitat dels contractes del sector públic de la Generalitat relatives a qui executa el contracte; a qui, quant, com i on cobra; i als informes tècnics emesos per a fer l'adjudicació. A més, demanava que es done accés als diputats que ho sol·liciten a les parts dels contractes subscrits per la Generalitat i els seus organismes depenents no subjectes a clàusules de confidencialitat.

 EUPV ha destacat que "Ecclestone, Calatrava, Julio Iglesias, Fernando Roig i Jorge Martínez Aspar són alguns dels magnats i també mangantes que han fet negoci fosc amb la Generalitat". Alejandro Font de Mora, que en aqueix moment ha assumit el càrrec de president de la Taula, li ha demanat que "no utilitze insults contra persones d'aquesta comunitat".

També s'ha recordat com a aquestes persones "se'ls ha pagat amb diners públics sense que moltes vegades sapiem la quantitat exacta, creiem que multimilionària, ni les condicions, entenem que perjudicials per a l'interès general i per a l'erari públic, amb l'excusa de la confidencialitat".

Aixi "s'ha d'exigir la màxima transparència en els recursos públics" ja que "l'opacitat és el brou de cultiu en el qual proliferen els Gürtel, els Brugal, els casos Ivex de Julio Iglesias". "El que s'amaga als diputats s'acaba explicant en un Tribunal de Justícia".

En el debat s'ha dit que ara  cal afegir a la llista a Gao Ping, galerista i suposat capitost de la trama de blanqueig de capitals desarticulada en la denominada 'Operació Emperador' al que el Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) li va comprar obres.

El PP ha destacat la "transparencia" de la Generalitat. I davant això ens preguntem: ¿Si és transparent perquè continua negant els contractes als partits de l'oposició? Perquè ho fa quan el Tribunal Constitucional, en el cas de Compromís, ja ha dictat sentències on diu que els diputats tenen drets a conéixer els contractes que firma la Generalitat?