L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 27 d’octubre del 2012

El record: amb les polítiques de treball del PP hem arribat al 25% de desocupats a Espanya i al 28% al País Valencià, per damunt de la mitjana nacionalHem arr




 
Una de cada quatre persones treballadores està en atur. La taxa de desocupació ha arribat al 25'02%, és a dir, a Espanya hi ha 5.778.000 persones que no tenen treball. Una nova fita i ben negativa per al govern estatal del PP i que desmenteix les paraules del seu lider, Mariano Rajoy, en el sentit que amb ell al govern central disminuiria l'atur. Una dada molt freda, massa freda, perquè cavalca com si fos un cavall desbocat, i sense que les polítiques de retalls i tissorades que impulsa el PP siguen el el remei.

El nombre d'aturats en el País Valencià va pujar en 26.500 persones el tercer trimestre de l'any, un increment del 3,93 %  i que suposa 702.100 aturats valencians (el 28’10%), segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) publicada aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En valors absoluts ens situem per darrere d’Andalucia (1,4 milions de desempleats) i Cataluña (840.000), però cal dir que tenen molta més población que la valenciana. En percentatges, ens situem entre les autonomies liders en atur, per darrere de Andalucia (35,42%), Canaries (33,63%) i Extremadura (32,66%).

En resum, la taxa de l'atur s'ha situat en el País Valencià en el 28,10 per cent, mentre que la nacional és del 25,02 per cent. El total d’aturats a Espanya  és de 5.778.100 persones, xifra inèdita i la més alta fins ara, un honor que té el PP malgrat les manifestacions del seu líder Rajoy que afirmava que baixaria l'atur.

Compromís: el PP rescata bancs però no a les persones

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha apuntat que les dades de la EPA són molt preocupants en les nostres terres ” amb 702.000 persones que no troben treball i esperen el seu rescat, però el president del Govern, Mariano Rajoy, i el de la Generalitat, Alberto Fabra, solament rescaten bancs amb diners públics".

Segons Morera el principal problema del País Valencià és la desocupació, “però el Govern valencià no fa absolutament res i les xifres ho confirmen perquè creixem en aturats per damunt de la mitjana estatal".

Morera afirma que "el PP valencià no té projecte, l’executiu de Fabra no treballa ni pren cap compromís per a generar treball i rescatar a milers i milers de famílies d'una situació molt crítica". I com crear treball “no és una prioritat per al Consell de Fabra,  projecta acomiadar a milers de treballadors del sector públic mentre les propostes que porta el PP a les Corts són autèntics despropòsits allunyats per complet de la realitat de la societat valenciana".
-