L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 16 d’octubre del 2012

En uns dies.... ¡Prohibit caure malalt!



Roda de premsa (Europa Press)
La presidenta del Col·legi de Farmacèutics de València, Maria Teresa Guardiola, ha dit que si no cobren abans de final de mes com a mínim una mensualitat a càrrec del primer tram del fons de liquiditat autonòmic pot haver desproveïment generalitzat en les farmàcies. I si no hi ha medicines, millor no ens afecta alguna malaltia. O siga, si no cobren les farmàcies pràcticament tenim prohibit caure malalts.

Els farmacèutics ja no els queden diners per comprar cap més medicament. Així de contundent s'ha pronunciat en una conferència de premsa avui, on ha recordat que el deute de la Generalitat Valenciana arriba a 540 milions d'euros, és a dir, ¡el 4% del pressupost de la Generalitat!. Aquests impagaments ja han portat a quatre farmàcies a tancar de manera provisional, unes altres 200 són en concurs de creditors i hi ha pèrdues de 2.000 llocs de treball enguany.

El col·legi de farmacèutics va presentar al·legacions per ser inclosos en el fons de liquiditat. Ara el problema són els terminis de pagament d'un deute de 250.000 euros de mitjana a cada farmàcia. Hi ha el compromís dels ministeris d'Hisenda i Sanitat espanyols que abans que acabe l'octubre els pagaran el primer termini, corresponent a la facturació d'entre el 15 d'abril i el 15 de maig, o siga quasi mig any de retard, i que representa uns 120 milions d'euros. 

Si no cobrem del fons, la presidenta ha comentat que convocarien una nova assemblea per decidir quines mesures adopten després d'un any de tancaments, vagues i mobilitzacions “que no han servit per a res”.

- Segons EuropPress
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Lo que tenien que fer es tancar totes les farmacies y donar les medicines en eld centres de salut y ahorrariem un dineral,que ausaes que tots els farmaceutics estan forrats.
Nomes nia que mirar els del poble